Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
@Реконструктор
Това говори единствено за тоталното оглупяване на тая "нация". Та това е 4 годишно дете! То просто търси ласка и закрила. Идиоти (без да се извинявам)!

Вто Яну 02, 2007 3:19 pm
Профил WWW
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
@Lupus: То идиоти има навсякъде, лошото е че тук законите ги закрилят... Все се надявам, че тези дивотии ще спрат, ама засега все се разочаровам.

Вто Яну 02, 2007 11:02 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
vlado написа:
@Lupus: То идиоти има навсякъде, лошото е че тук законите ги закрилят... Все се надявам, че тези дивотии ще спрат, ама засега все се разочаровам.

Абе там ако една жена ми харесва и реша да я ухажвам, първо нотариално заверено разрешение ли трябва да поискам от нейна страна? :D

Вто Яну 02, 2007 11:13 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
e, там от нотариус, тука от кондьо... идиоти има навсякъде, както казва владо.
и ако там са законни, и при нас ще станат законни
то почти законно са обречени пенсионери и инвалиди...

Сря Яну 03, 2007 12:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Мда... 4-годишно а вече с досие ;-)

Направо трябва да лежи в затвора до живот. :)

Сря Яну 03, 2007 12:54 am
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
@Реконструктор
Това говори единствено за тоталното оглупяване на тая "нация". Та това е 4 годишно дете! То просто търси ласка и закрила. Идиоти (без да се извинявам)!

А, де? На мен най-ранните ми спомени са от 5 годишен, тогава даже не съм се замислял за разликата момиченца/момченца, а тук става въпрос почти за бебе. :) Белите американци са пълни кретени - за това са изчезващ вид.

Сря Яну 03, 2007 12:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
Глупостта е непобедима.
Най-обидно ми е, когато най-добрата уж демокрация създава и узаконява такива глупашки прецеденти в правото.
Злоупотребата с правото е най-опасното явление в демокрациите.
Направо недоумявам, от липсата на воля в благоденстващите общества да защитават собствените си устои, благодарение на които всъщност са благоденстващи.
Допускането на злоупотребите с човешките права и правото водят до разпад на цивилизацията.
Невежеството добива застрашителни размери, и няма кой да се опре на левите кресльовци, когато се гаврят с фундаментални принципи на правото, довеждайки ги до абсурд.
Не знам, накъде е тръгнал този свят, но не ми харесва, това което провиждам напред.
Тирания в името на свободата.

Сря Яну 03, 2007 1:53 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Никога няма да забравя какво ми каза един кореняк-американец преди няколко години, когато го качихме на стоп в балканите в Ню Хемпшир - "В стремежа си да предпазим идиотите от самите тях всички сме почнали доброволно да се третираме като същите тези идиоти"!
За добро или за лошо, светът се променя. И когато видим избор пред себе си, можем да се замислим как с нашия избор може да помогнем поне мъничко да го направим малко по-добро място за живеене за всички нас.

Сря Яну 03, 2007 7:59 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
То това си е май по-скоро за Хумор, ама ще го пусна тук, защото е истинска случка, прочетена в новините от един колега - и той я сподели миналата седмица:
Имало един възрастен човек, който работел като шофьор на училищен автобус някъде на Лонг Айланд, Ню Йорк. Косата му била бяла, брадата - дълга, и в свободното си време "работел" и като Санта Клаус. Добре, ама малко преди Рождество му хрумнала идеята да кара автобуса с шапка тип "дядо Коледа" на главата. Едно от момчетата (на възраст 10-11 години, доколкото разбрах), се оплакало до ръководството на училищния окръг, че то не вярвало в Санта и шапката на шофьора на автобуса му наранявала чувствата. Ръководството учтиво помолило шофьора да свали шапката и след като не можало да му отговори според кой точно закон той трябва да направи това, той им дал право на избор - или да му разрешат да си носи шапката, или на другия ден да седне зад волана с тюрбан на главата (който вече не може да се маха, защото става въпрос за религиозна дискриминация и работата става дебела). Е, ръководството много бързо преразгледало случая и достолепният старец продължил да кара автобуса с шапката на дядо Коледа на главата си :-).
Не стана ясно какво се е случило с младия индивид с наранените чувства, но ми идват поне 12 неща на главата за подобряване на възпитанието му...

Сря Яну 03, 2007 8:39 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
По повод влизането на БГ в този рай на земята - ЕС. :D

Цитат:
Exodus of Skilled Workers Leaves Germany in a Bind
FRANKFURT -- Skilled workers, such as engineers and doctors, are leaving Germany in record numbers and fewer immigrants are arriving, causing crucial holes in work forces for some companies and threatening the ability of the world's third-largest economy to compete globally.

High taxes, relatively low salaries and inflexible working conditions are among reasons that a record 144,815 German citizens left the country in 2005, the first year since 1968 that more Germans ventured abroad than returned home. That number was up nearly 25% from 2002.

Не е зле. ЕС е СССР-2 и в това отношение - младежта получава относително безплатното си образование и после бегом при гнилия капитализъм. И забележете - говори се за иженери и доктори, бас ловя, че напусналите адвокати (особено специалисти по човешките права), еколози и др. подобни са нула. :roll:

Пет Яну 05, 2007 3:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нормално - освобождоват място за нашите, а тук се отваря място за китайци, виетнамци и пр.

Пет Яну 05, 2007 4:49 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Абе не е съвсем така. Българите (кадърните специалисти) обикновено се навиват да ходят в ЕС само за да натрупат някоя година стаж и след това се изнасят. Можеш да питаш някой от тукашните "американци" къде биха предпочели да бачкат - в ЕС или в САЩ/Канада. :)

Пет Яну 05, 2007 5:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
САЩ - иска ли питане :). А то Канада=ЕС, така че айде нема нужда от Канада :D . А това за Германците го бях чел още преди половин година и сега след присъединяването ни към СССР2 :) почнаха много да го цитират по различните форуми 8) . Оня ден даже четох, че Меркел (германската канцлерка) искала да се хармонизира европейското с американското законодателство за да се насърчат бизнеса и инвестицийте. Та според мен това значи, че ще се хармонизират със САЩ (обратното ми се вижда много трудно) и ще се получи така, че целия ЕС ще кандидатства за членство в САЩ:?, т.е. ние все ще кандидатстваме да ни приемат някъде. Попаднах и на една друга интересна статия:
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=197366

ЕС изостава от САЩ поне с 20 години
"ДНЕВНИК"11/3 - 19:41 ч.

Американската икономика изпреварва с поне с две десетилетия равнището на тази на ЕС и на Стария континент ще са нужни десетилетия, за да навакса изоставането. Това се твърди в експлозивно по заключенията си проучване на асоциацията на европейските търговски и индустриални палати "Юрочембърс", публикувано в петък, съобщи агенция "Блумбърг". Докладът е на базата на данни от 15-те страни от ЕС от 2002 г. и 2003 г. и излиза дни преди срещата на върха на съюза на 22 март в Брюксел, посветена именно на това как до 2010 г. да се подсили икономическият ръст и заетостта чрез т.нар. Лисабонска стратегия.
Днешното ниво на заетост в "стара" Европа е било постигнато в САЩ през 1978 г. и наваксването ще продължи поне до 2023 г. По ниво на доходите на глава от населението европейците са там, където американците са били през 1985 г. и двете страни на Атлантика ще се изравнят по този показател чак в 2072 г.
По производителност на един работник в ЕС ще се изравни с Америка в 2056 г.Най-шокиращото заключение обаче е при изследванията и разработките - САЩ ще бъдат достигнати в 2123 г., и то ако ЕС изпреварва Америка по темпо с 0.5% годишно.
Авторите, представляващи две хиляди организации с 18 милиона предприемачи от Европа, настояват да се създадат нови 10 милиона работни места в следващите 5 години и добавят, че разширяването на съюза ще направи догонването на САЩ още по-трудно.

Пет Яну 05, 2007 5:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И аз определено предпочитам САЩ. Никога не съм работил в Западна Европа, но брат ми живее във Франция от осем години и половина и чувам истории от неговата уста за това как точно работи икономиката там и на мен определено не ми харесва моделът на френския социализъм.
Моята гледна точка (която естествено силно е повлияна от осемте ми години живот тук) е че който иска да бачка много (и да прави доста пари) без държавата постоянно да му виси на главата и да му казва как точно да прави това, ще му е по-добре в Щатите отколкото в ЕС.

Пет Яну 05, 2007 5:51 pm
Профил WWW

Мнение 
А бе, при който и да сме отишли, добро не е видял. Наред сега е европейския колхоз. Такъв социализъм и такова преразпределяне май не сме виждали. Днес получих едно списания - "Инавоции" май се казваше - такива смехории има вътре, че си заслужава да го снимам и да го пусна в хумора.

Съб Яну 06, 2007 12:42 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 1194  Следваща