|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 6:37 pm
Нови светофарни уредби в Пловдив
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
Eдин е малко , двама са много... Да, толерантността е различна, но не мисля, че всичко се опира до властта. Хората са най-различни и могат да възникват конфликти. Както и тука и във форума. Има възможност и за обединения, в които се запазва автономността. Например няколко фирми си правят обща търговска фирма, която да ги представя. Или пък да закупи скъпа машина за съвместно ползване. Темата със светофарите не е толкова голяма. От техническа гледна точка нещата не са сложни. Тия суми за които споменава Пирев изглеждат хубави, но нещо не ми се вярват. И няма да се реализират за година- две. Иначе може да има разпределение на задачите - за контролера , за секциите, за монтажа и подръжката.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Дек 31, 2006 4:03 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Това със светофарите го приех просто като повод за разговор.
Нямах предвид междуфирмени форми на сътрудничество, а формиране на работни групи от необвързани с обща месторабота или трудови правоотношения специалисти.
Просто - група, събрана за решаване на конкретна задача, ръководена(административно!!), от пълномощник на финансиращия субект, и след приключване на задачата - кой от където си е!
Нито повече, нито по-малко.
За целта в някои цивилизовани страни, се поддържат и актуализират списъци със специалисти, с информация и относно страничните им интереси, не само за основната квалификация, и от тях се набират хора за подобни задачи.
Но всичко е въпрос на мениджмънт, и за съжаление и култура на сътрудничество.
|
| Нед Дек 31, 2006 4:22 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Докато не се реши и опише черно на бяло кой каква отговорност носи, какви са санкциите при неизпълнение и какви са поощренията в случай на подобряване на нещо, и най-важното - всички участници да са се съгласили с тях и да се стараят да спазват правилата - този модел няма да работи добре. Щото е много лесно за мен да се присъединя към нещо подобно и при първия признак, че нещата тръгват на зле, да хукна да се спасявам. Едно от хубавите неща, които научих в Интел, беше политиката "несъгласен, но отговорен" - никой не те бие по главата да си съгласен с всеки дребен детайл, но се съгласяваш да поемеш отговорност за благото на целия проект  .
|
| Нед Дек 31, 2006 6:03 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
vlado,
Не виждам противоречие, с това, което казваш.
|
| Нед Дек 31, 2006 8:08 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Мисълта ми е, че това по принцип изобщо не се случва лесно. Иначе звучи доста добре - но съм се оглеждал за подобни възможности и не се срещат често... (за жалост)
|
| Нед Дек 31, 2006 9:25 pm |
|
|