Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търси се човек за осъществяване на малък проект 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търси се човек за осъществяване на малък проект
Здравейте казвам се Георги Узунов и търся човек за временна работа (за предпочитане студент) за да направи за мен една джаджа, която ми е нужна. Става въпрос за Key Logger за USB клавиатура. Проекта не е комерасиален, за лично ползване е и изискванията ми са минимални:
1. Да работи на 5 волта (за да е съвместимо с USB захранването)
2. Паметта да е енерго-независима и да е поне 32К (ако стане 512 или някакви мегабайти още по-добре)
3. Нямам изискване към вида на паметта - ЕЕПРОМ, СД карти, флашове, каквото ви е удобно, но за предпочитане е по-малкия размер (примерно ЕЕПРОМ-че)
4. Нямам изискване към вида на контролера - предпочитам да е някакъв C51, че имам малка представа от тях, но не е проблем ако е друг. Предпочитам да е на C пред асемблера, но и това е само предпочитание.
5. АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (това май е най-гадното условие) е записите да имат някакъв timestamp. Върши ми перфектна работа да ми показва само например колко секунди са изминали от първоначалното пускане на устройството. За да го няма timestamp-а пред всяка буква, да прави проверка дали е писано нещо предишните 20 сек примерно и да слага timestamp само ако не е писано.

Не е нужно да е "професионално" направено, да е в кутиийка или да има куплунзи, да има някакви потребителски интерфейси за компютъра. Трябва ми само да върши работата. Не ми трябва спешно. Приемам предложения тук и на ЛС с цената която искате и времето което ще ви трябва за да го направите.
П.С. Не съм Чичко Паричко тъй че не ми режете главата ако обичате :)

Сря Дек 27, 2006 8:25 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ползвай ей това:
http://ieaddons.upload.com/Free-Keylogg ... 93097.html
Защото тоя проект иначе си е като за рязане на главата и то от глезените още :D .

Сря Дек 27, 2006 9:13 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Георги,
това както си го записал...студент(средностатисти4ески) трудно ще ти го направи...
доколкото разбирам ти трябва външна джаджа. Дотук добре ама ти трябва USB host/periferal контролер, часовник за реално време....малко е по-сложно това да налепиш два транзистора на платка за хвърчащ монтаж(прототипна платка :) ) и кутия!
иде реч че малко е по-скъпа разработката отколкото си представяш,пък и производството си има разходи...

така, че както колегата Димитър любезно те насочи -> софтуерен логгер за без пари ще ти е по-от полза

Чет Дек 28, 2006 11:15 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
-не се навивам - щото съм нов в тия неща , - само коментирам идеята ...
ей ... - хакер ... - пак ще обирате някоя банка :)
писал съм key loger-и с key hook простотии под windows...
и помня че логовете кото правих на ден доста надхвтрляха 1-1.5 MB без тайм стамп.
при най-простия метод дето го искаш
лог на последователност от клавиши с определено время на ичакване + таймстамп ще е минимун
2 думи за стамп + 1 клавиш...
та тия 32к - в най-добрия случай ще са към 20 000 записа
- дано да те устройва тва нещо - докато пишех този текст изхабих вече щото 1/2 к ... :)

@MYXATA - да - ама софтуерните кейлогери има 2 сериозни недостатъка - няма как да ги накараш да работят ако не си администратор , и не са кросплатформенни... и оставят следи - ако ще обирате банка :) :lol:

Чет Дек 28, 2006 11:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
Според мен, не е нужно да се записват за всеки запис ден, месец, година, час. Преди всеки запис се записва един служебен байт, в който се указва какъв е форматът на дата и часът след него, както и кой бутон е натиснат. Разбира се файлът трябва да е в двоичен вид. Има евтини флаш памети на Atmel, по няколко MB, които спокойно могат да поемат нужната информация.

Програма за Windwos е най-лесното, но не е уточнено, дали тази USB клавиатура е вързана към Windows машина.

А хардуер да се направи за тази цел, ще е трудоемко и скъпо.

Чет Дек 28, 2006 12:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ми поне 150-200$ - ще си идат в тестове и създаването му сигурно ...
само черкалъците ...

Чет Дек 28, 2006 12:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като крайна цена си мисля, че към 3000 Euro ще са достатъчни.

Чет Дек 28, 2006 12:31 pm
Профил WWW

Мнение 
Еми явно нещо съм се объркал. Мислех че цялото нещо ще представлява един RTC, една памет и един контролен по средата с вградени USB и I2C портове (гледах че има такива) и три функции - една за четене на РТЦ, една за получаване на данни по УСБ и една за писане. Ама явно нещата не са така както ги мислех :( И понеже банка няма да ограбвам тия парички ми се виждат доста.
Едит: Даже мислех че може би го има цялото това нещо на схема и със сорс някъде из нета и само някой от вас да "прибави" едно РТЦ и воала.
Благодаря Ви че се отзовахте!

Чет Дек 28, 2006 1:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цялата работа иде от това, че USB-то като протокол е доста по-сложно от това което изглежда на пръв поглед (четири жици...)...

Виж PS/2 е друга работа...

Чет Дек 28, 2006 1:52 pm
Профил

Мнение 
дефакто джоржи е прав... клавиатури и мишки работят на 1.5Мб и наистина могат да се подслушват лесно с прост микроконтролер и няма голяма разлика с PS2.
даже гледах някакъв snifer ама не мога да се сетя къде.

Чет Дек 28, 2006 2:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Миро - колко човека познаваш дето могат да подслушат 1.5Мб с прост микроконтролер и знаят USB протокола на ниско ниво за да направят тоя проект. И на всичкото отгоре да искат пари като за студент :( . Аз не познавам нито един дето да е комбинация от тези качества. За сметка на това въпросната програма е безплатна и ти дава едно много голямо предимство - прави лога разделен по приложения и юзери, което с подслушване по жиците няма как да стане. Сега вярно, че трябва да си администратор, ама то пък идеални неща няма - нали така 8) .

Чет Дек 28, 2006 5:03 pm
Профил

Мнение 
исках да кажа само че задачката наистина може да се сведе до ниво студент ;-)
Особено ако се ползва на готово код който парсва усб-комуникацията, а даже и да не се ползва ни мисля че има кой знае каква философия. Не става въпрос за подслушване на истинско УСБ, а за low speed stupid device...
Верно нивото на повечето сруденти е твърде ниско за такава задача, но надявам се има изключения. Освен това не е изключено и някой профи да има нещо полуготово, което лесно да се пригоди.
Аз и ти не бихме се хванали, но все пак жоржи има шанс да намери някого, ако софтуерното решение не му върши работа ;-)

Чет Дек 28, 2006 5:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Давам и една идея - и може да мине към "Безумните идеи" раздела ...
-Да се сложи и един RABBIT и да се хвърля Wireless лога на определен час , и ако се получи - да се зачиства паметта ... :)

или по LAN да се пуснат нещата , като има опция отдалечено да се управлява мишката :)
( друга безумност :) )

Чет Дек 28, 2006 5:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Малко вероятно е да се намери студент. Все пак USB протокола си е достатъчно усукан.Иска си опит. И да го спретне студент може да се окаже че изделието няма да работи съвсем както човека очаква.
Ако няма възможност за софтуерно решение по добре е да търси колега които има нещо полуготово и да го адаптира за неговата цел.
Което пак не е особенно евтино удоволствие.

Чет Дек 28, 2006 5:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не знам, но моята философия винаги е била следната - няма значение какво имам готово и какво не - определеното нещо си има определена цена и това, че някой друг ми е платил да го направя, съвсем не значи, че следващия ще го получи наготово или за част от цената. Щото то така излиза, че 3-я и 4-я пък може и като подарък да го вземат :D .

Чет Дек 28, 2006 5:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща