Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Измерване на електромагнитни лъчения 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Микроклетките, които накачиха по стълбове в Младост са на 1800MHz и служат за уплътняване на покритието. Напрегнатостта на полето може да се измери със селективен микроволтметър и дипол на тази честота.

Вто Дек 26, 2006 12:16 pm
Профил WWW

Мнение 
Фазови антени и други пдобни нещица са доста над нуждите на един телефон и не знам някй производител дали ще с еюрне да ги слага. Освен това по мои наблюдения в новите телефони батерията не се яде от проведениете разговори а от дисплея и процесора, та за каква икономия говорим. Фазовите антени имат доста по практични приложения .... примерно откриване на радарни установки от самонасочващи се ракети :)

Вто Дек 26, 2006 1:12 pm
Профил

Мнение 
ToHu написа:
Е .. радар е малко по друго, там...

Ремонтирах преди години, корабни радари в колектив от около 30 човека,все мъже.Почти всички бяха семейни,а децата които имаха бяха само женски :!: Един от колегите беше "наредил 3 бр."-все женски.После чух ,че "сперматозоидите дето правят" мъжки чеда са по уязвими от лъчения.

Вто Дек 26, 2006 6:34 pm
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Мнение 
Доколкото знам имаш едно мъжко кога го прави преди или след радарите ако е преди си ОК ама ако е след помисли си за ДНК проба :)

Вто Дек 26, 2006 6:57 pm
Профил ICQ

Мнение 
VSU написа:
Доколкото знам имаш едно мъжко...

Ам то 7 г. минаха от когато спрях с радарите ,после доди мъжкаря... Баси и лъ4енето ако завинаги само жени праиш...

Вто Дек 26, 2006 7:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
с
Второ, идеята на Sonic не е доказано безумна... Наскоро четох за crossed field antenna (CFA) при която се "синтезира" елекромагнитно поле от отделно електрическо и магнитни полета.

това да не си го чел на някой сайт за свободна енергия?

Вто Дек 26, 2006 8:11 pm
Профил

Мнение 
zaphod написа:
това да не си го чел на някой сайт за свободна енергия?

Не, имаше даже доклад на IEEE, т.е. има доказателства че бачкат, но няма доказателства че са "много по-ефективни" както се твърди по апокрифните източници...
А идеята да се използват за насочено излъчване сам си я измислех - признавам ;-)

По-важното в случая е че във фокусирането има голям смисъл и според мен там е бъдещето. Дали ще са CFA, дали ще са фазови - не знам.
Друго което срещнах и също ми изглежда интересно е използването на полупроводници - както при полевите транзсистори се оформя се облак от електрони и него ползват за антена. Използват го за разни скенери и честоти от порядъка на терахерци.

Вто Дек 26, 2006 8:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
както е тръгнало - облаци от електрони, полеви емитери, сфазирани антенни решетки...
май ще е най-лесно рек да натресе стълба все пак

Вто Дек 26, 2006 10:15 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
мм - да - да отрежем стълба - и ще е мирно село ... :)
иначе - има доста "зли" езици дето раправят че близко до подобни източници - странни работи се наблюдавали наистина ...

Сря Дек 27, 2006 1:30 am
Профил

Мнение 
нямам си на идея какво има в тези клетки но ако се обстрелват с въздушна пушка дали ще има някъв ефект?Или да кажем един прост уред за високо напрежение и да излъчва контра лъчи право към клетката ко ли ще стане?
Ако пък се сложи една приемна антенка,замаскиране като декоративна решетка да кажем тип цветарник на прозореца,хем ще стане фарадеев кафез,хем би трябвало и някъв ток да даде?
Аз ся тези дни съм на тема дълги искри и бая чудноватости наблюдавам като си правя разни опити тип Тесла и другарчета,ама нямам никва клетка наблизо за да я използвам като опитно заиче.

Сря Дек 27, 2006 10:18 am
Профил ICQ

Мнение 
да махне стълба, ама по-добре ли ще стане ??

Когато няма наблизо клетка не само собствения ти gsm повече ти пече мозъка ами всички съседни работят на по-голяма мощност...
Според мен е трудно да се каже кое е повече - вредата или ползата от една клетка.
Истината е че в София има милиони излъчващи устройства - gsm, DECT-ве, wi-fi, radio, tv... Предполагам общата мощност е над мегават. Верно ние сме извън "обхвата" на повечето, но не е ясно дали те не са в обхвата на мозъка ни...
А нуждите от радио комуникация растат. Хората искат все повече да са вай-фай, да имат edge и видео в мобилния си и т.н. Аз не виждам друг начин хем да се намали натоварването в ефира, хем да се вдигне трафика освен насочването...

Сря Дек 27, 2006 10:37 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Ако много те дразни клетката
Вземи магнетрона от стара микровълнова фурна сложи го във фокуса на сат чинията, 220V и към клетката.
Докладвай за резултатите :D

Сря Дек 27, 2006 11:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
щракни една снимка от прозореца, да видим от кой тип е.

Ето. Сори за качеството, ма телефоните толкова си могат. :) Антената, дето е заградена в горното кръгче, всъщност има още една, но свети в другата посока.

Прикачени файлове:
25-12-06_1402.jpg
25-12-06_1402.jpg [ 48.35 KiB | Прегледано 1999 пъти ]
Сря Дек 27, 2006 11:53 am
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Фазови антени и други пдобни нещица са доста над нуждите на един телефон и не знам някй производител дали ще с еюрне да ги слага. Освен това по мои наблюдения в новите телефони батерията не се яде от проведениете разговори а от дисплея и процесора, та за каква икономия говорим. Фазовите антени имат доста по практични приложения .... примерно откриване на радарни установки от самонасочващи се ракети :)

Фазови или Фазирани? :? Има ли някаква разлика?

Сря Дек 27, 2006 11:54 am
Профил
Аватар

Мнение 
BTW - те откога имат право да ги слагат тия антени по стълбовете ?!?!
Щото помна енергото се правиха на интересни за кабелите на LAN-овете , а за антените - кво ???

Сря Дек 27, 2006 12:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща