|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:18 pm
Free програмка за заместване на Corel Drаw
| Автор |
Съобщение |
|
Sonic
Ранг: Новодошъл
|
hehhehe - тва си го бях забравил - мноо е яко .. .ехеххе
|
| Вто Дек 26, 2006 2:25 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
|
| Вто Дек 26, 2006 2:31 pm |
|
 |
|
sthx
|
Tова с колите, както и да е - ще го преживеем.  . Какво ли не сме видяли...
Ами я си представете някой американец да кацне на летище София и тутакси да го арестуват, защото всички програми в лаптопа му нямат регионален лиценз 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Дек 26, 2006 5:41 pm |
|
 |
|
Sonic
|
е - няма да го арестуват щото си има някакъв лиценз човека ,
ама май няма да има право да произвежда с тоя лиценз ... нз ...
тва е интересен казус ... хмхммх
|
| Вто Дек 26, 2006 5:44 pm |
|
 |
|
sthx
|
Може и да има лиценз в USA, но за нашия регион - не! А дали ще се е сетил да вземе със себе си фактурите за покупка и платени тамошни данъци за тях? 
|
| Вто Дек 26, 2006 5:48 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@sthx: Не мисля, че има такава дивотия като регионални лицензи. Не че съм чел условията на лиценза на софтуера, който си купувам, но според мен покойно можеш да си купиш CorelDraw от Щатите за $199 и да си свиркаш. Корекция - само не знам как ще докажеш на БГ данъчните и други такива власти, че наистина си си го купил законно след като тук рядко някой издава фактура - като си купя нещо онлайн обикновено ми пращат един email с детайлите и цената на продукта и туйто... поне за тук това си върши работа, но не знам как е за БГ.
|
| Вто Дек 26, 2006 6:01 pm |
|
 |
|
sthx
|
Като има митнически документ, всичко е наред. А от там могат да издадат фактура, която важи за целта, ако се изиска.
|
| Вто Дек 26, 2006 6:05 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
купени в USA win, office, corel, adobe и др. подобни не могат да се ползват у нас. прочетете си лиценцийте.
не знам как е в другите страни, но ние имаме изключително шашаво и рестриктивно законодателство, при това не само в това отношение. за пример - владо може да си купи корел по нета и да няма никакви хартиени документи - и всичко му е законно.
а при нас трябва фактура, фискална бележка, договор за покупка, холограмен стикер и още бог знае какви неща от сорта на-баба-ти-фърчилото. и ако при насрещна ДДС проверка се окаже,че вносителя не е внесъл ДДС (каквато е практиката) - гориш и с него още веднъж, нищо че си платил през ДДС сметка (също уникална нашенска скудоумна измишльотина).
|
| Вто Дек 26, 2006 6:26 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@ДедоБоре: Тези ограничения идват само от БГ страна, нали? Щото сега си погледнат EULA-то на един софтуер, който съм си купил, и там за експорт намерих само този параграф:
 |  |  |  | Цитат: 11. EXPORT RESTRICTIONS. You agree that you will comply with all applicable export laws, restrictions and regulations of the U.S. Department of Commerce, the U.S. Department of Treasury and any other U.S. or foreign agency or authority. You agree not to export or re-export, or allow the export or re-export of the Software in violation of any such law, restriction or regulation, including, without limitation, export or re-export to Cuba, Iran, Iraq, Libya, North Korea, Sudan, Syria or any other country subject to applicable U.S. trade embargoes, or to any party on the U.S. Export Administration Table of Denial Orders or the U.S. Department of Treasury List of Specially Designated Nationals and Blocked Persons, or to any prohibited destination in any of the Country Groups specified in the then current Supplement No. 1 to Part 740 or the Commerce Control List specified in the then current Supplement No. 1 to Part 738 of the U.S. Export Administration Regulations (or any successor supplement or regulations).
|  |  |  |  |
А не може ли и от БГ да си купиш нещо директно онлайн и така да не ти трябва "вносител" или още сме в каменната ера по отношение на supply chains? Дано се пооправят нещата малко с EU< макар че съм чувал, че и те са голяма бюрокрация...
|
| Вто Дек 26, 2006 6:45 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Регионалните лицензи идват не от БГ като законодатеслтво а от производитлите, това е свързано до някъде и с ценовата политика за различнит пазари.
Кои софтуери са така сега малко ми се губи вече, но със сигурност доста от тезикоито ползвам бяха така.
БГ законодателството обаче изисква един куп глупави документи за да ти зачете лиценза.
А относно вноса никой дума няма да ти каже, може не един продукт ами и 10 да си внесеш, и цял дис със CD-та ако са различни никои няма да ти нправи проблем на митницата, за тях тов ане е нещо дето може да се хванат и да те дърат за парички под масата. Горе долу така е вече и с пренсимите компютри и някоя друга техника е .. ако усетят че почваш да с епотиш да се шашкаш няма начин да не те помотаят  Аз досега съм нямал ниаккви проблеми с каквато и техника да съм пътувал, пари съм давал еиднствено на руснаци, ония там могат да те мотат до края на животати за глупости, по добре да си им плащаш 
|
| Вто Дек 26, 2006 8:08 pm |
|
 |
|
Sonic
|
За Китай съм сигурен че дори се променят някои "неща" в софтуера, и изобщо чуждия софт си е нещо лошо , ако не е от китай ....
|
| Вто Дек 26, 2006 9:19 pm |
|
 |
|
sthx
|
Имам някакви спомени, че американски съд задължи фирмата на бай Били да продава на еднаква цена продуктите си по целия свят. Иначе преди това в Дубай можеше да се купи най-скъпия win.
|
| Вто Дек 26, 2006 9:27 pm |
|
|