Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Светодиоди Cree внасяни от Comet 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Светодиоди Cree внасяни от Comet
Може малко като реклама да прозвучи, но пък аз ако не бях видял на панаира никоа нямае да рабера ч комет внасят подобни светодиоди, не че не се виждат на витрината ама никога не съм заглеждал.
Та, имат не лоиши, до 3 W на светодиод, различни цветове и освен това със различни аксесоари към тях, различни лещи както и дифузери. Корпусите са SMD.
В момента тествам 1 W, аз отдавна ги тествам де, но в моемнта вече са на платка както ще са в изделието. Не мога да се оплача, не съм забелязъл осезама промяна в цвета, но това пък при тази ярка бяла светлина на око няма как да стане а тук няма спектрофотометър. Доста врме работеха с LM317 за генератор на ток, просто за да видя как ще светят дали ще има видими промени и др. Вече ги тествам 2 месеца май, на пловдивския ги взех, по точно след пловдивския. В момента са на импулсно, изпозлвах app note на comet без никакви промени, освен филтъра на входа, малко по друг е.
Платката която сега тествам е оборудвана с леща и дифузьор, лед са на разстояние 3 пръста :) (мързи ме да отворя протела и линийка нямам, не се смейте) и дават доста раномерно осветление. С три леда в абсолютно затъмнена стая, насоени към стената срещу мен веб амерката успява да ме снима що годе приемливо, т.е. вижда се какво има :).
Охлаждането им по принцип може да е малък проблем. На платката съм опроводил всичко еднослойно, като долния слой е цял. Грешката за момента е че забравих да сложа преходи под ледовете, така фолиото от втората страна реално е почти без ниакакъв смисъл. Предполагам че с добавянето на преходите светодиодите ще могат да работят без радиатори, говоря за 1 Вт версията. За момента температурата на корпуса е около 70 градуса при стайна около 20, т.е. кристала е около 75. Принципно може и така да се остави, но ако самите преходи не подобрят охлаждането през фолиото на вториа слой мисля под всеки да лепя радиатор не искам кристала да минава 70-75, а това няма как да стане при моя монтаж ако не спадне термосъпротивлението.
Та ако някой има нужда от нещо подобно, може да ги пробва, цените са приемливи. Схемата за управление предлагана от цомет има малък недостатък, при висока честота на PWM не работи, при мен самата лампа е отделна платка и не исках да я връзвам да с еуправлява от самия процсор, т.е. той да и регулира тока.

Нед Дек 24, 2006 8:57 pm
Профил

Мнение 
от 3 години не съм в бг но от тогава знам че най големия избор на светодиоди са на две места - комет и един иван иванов на женския пазар, тогава за сефте видях май беше 1W светодиод беше го сложил срещу вратата и заслепява като влизаш

Пон Дек 25, 2006 12:53 am
Профил

Мнение 
Ами то избор има на най-различни, честно казано до момнета не бях ползвал толква мощни, ако изключим това че съм си првил опити с тях, позлвал съм предимно 3 и 5 мм ярки и свръх ярки, но от този порядък не бях. Основно до момента ползвах на King Brith светодиоди от почти всички гами, включително и IR и съм сравнително доволен. От футурел ми изпратиха каталожни данни но така и не стигнах до тестове с тях., както и да е.
Просто като инфо, някой може да с еинтересува от тези конретно. М-у другото комет и други неща са почнали да предлагат, но цните не са много добри, имат CPU модули с различни процесори, както и цветни малки диплеи, но и там цената е плашеща, примерно за 110$ купувам 8" с контролер, а при тях мисля 6" беше на подобна цена без контролер и подсветка. CPU модулите също не впечатляваха с цена .... но и други неща видях, има пзла да се огледа какво продават, аз го нравих на панаира :)

Пон Дек 25, 2006 1:08 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]