Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Контролер за бобинажна машина 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Контролер за бобинажна машина
Колеги,кажете ми как вървят цените за проектиране ,изработка и писане на програма,за готово завършено изделие.Имам поръчка за контролер с 8 разрядна индикация,16 бутонна клавиатура,програмируеми режими с менюта,използване на ADCи PWM за бобинажна машина.Какви пари да искам.

Сря Дек 20, 2006 3:18 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Контролер за бобинажна машина
Ugeen написа:
Колеги,кажете ми как вървят цените за проектиране ,изработка и писане на програма,за готово завършено изделие.Имам поръчка за контролер с 8 разрядна индикация,16 бутонна клавиатура,програмируеми режими с менюта,използване на ADCи PWM за бобинажна машина.Какви пари да искам.

Чак пък ADC и PWM за това елементарно изделие :roll:
Нали ще брои едни навивки какво толкова , правиш го да ти показва брои навивки , да му задаваш на коя навивка да спре и някакви такива неща , може да следиш и обороти ама ми се вижда безсмислено . Иначе не е лошо да видиш коя жица с колко оборота /с да се навива , не че може да си правиш големи съчинения :wink:
А като за пари мисли колко си оценяваш труда то частите са ясни ако не го праснеш и там :weedman:

Сря Дек 20, 2006 5:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
~1500 лефа, без кутия и монтаж.

Сря Дек 20, 2006 5:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Важно е да може да тръва и да спира плавно, за да не се къса жицата. :idea: :idea: :idea:

Сря Дек 20, 2006 6:56 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
Важно е да може да тръва и да спира плавно, за да не се къса жицата. :idea: :idea: :idea:

Тогава да удвоява цената, щото докато се докара да не къса жицата ще е борба с механиката :wink:

Сря Дек 20, 2006 7:13 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Да, но за съжаление, цената зависи и от тоя, дето ще трябва да е готов да я плати :D :D :D
Да пожелаем весели празници на колегата :roll:

Сря Дек 20, 2006 7:24 pm
Профил WWW

Мнение 
Syrius-B написа:
Да, но за съжаление, цената зависи и от тоя, дето ще трябва да е готов да я плати :D :D :D
Да пожелаем весели празници на колегата :roll:

:drinkers: :partyman: :supz:

Сря Дек 20, 2006 8:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
преди време ми трябваше подобно нещо, но не слагах дисплеи менюта и др. глупости просто в един външен EEPROM си задаваш колко навивки и има два бутона старт/стоп, програмирането на EEPROM-а става с куплунг и PonyProg
стана за 2-3 дни, управлението бе с триак плавно спиране и пускане и универсален мотор (четков), разбира се всичко се налепи на тези универсални платки с проводници.
не става като за клиент но си работи вече няколко години - кутията е от тези прозрачните за масло :)
обясни на клиента ти че ако иска гъзарии ще трябва да си плати за тях (2-3000 лв), ако иска нещо просто което да работи може да мине и по-тънко (500 лв?)

Сря Дек 20, 2006 8:46 pm
Профил

Мнение Заплащане на работа
Цените по договорите за изработка се смятат много лесно.
1. Цени на материали, услуги, транспортни разходи
2. Време за труд (проект, монтаж, пускане, монтаж при машината, тичане насам-натам) * цена на труд за ден
3. Запас 5-20% за неточни изчисления, неудачи и др.
4.Надценка спред възложителя - ако ще изнервя обстановката - да си плаща.

По първа точка - почти няма проблем.
По трета и четвърта точка е необходимо известно време да се взирате в тавана и решението ще дойде.
Проблемна е втора точка. Времето за труд. По природа май съм оптимист, защото заплануваното време не ми стига между 2 и 3.14 пъти. Затова, ако сключвам договор, гледам да няма тежки санкции при просрочване.
Цената на труда е според самопреценката и самочувствието. Трудът може да се раздели на такъв за проектиране, монтаж и т.н. Възможно е цената за проекта да се раздели на няколко, ако има други задачи, които ще се решат с него.
В края на краищата , като се получи сметката трябва да се погледне реалната ситуация - дали ще има някой да даде толкова и дали има големи разлики спрямо други подобни конкурентни оферти.

Чет Дек 21, 2006 12:22 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]