Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
радар детектори 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение радар детектори
Абе ще поръчам да ми донесат радар детектор, ама се чудя какъв. То и цените са от 50$ до 500$.

Като гледам основната дилема е в момента трябва ли ми Ku банд?

Щото в ЕУ минавали на нея, ама нашите дали са тръгнали натам?

Аз съм чувал че нашите ползват X и К банд (може би Ка), някой има ли информация от по предна линия?

Пон Дек 18, 2006 3:43 pm
Профил ICQ

Мнение 
По-добре не мисли за ЕУ-то... там на много места са забранени не само активни ами и пасивни. На няколко места съм имал ядове, веднъж в Унгария искаха даже да ми го конфискуват, въпреки че беше на задната седалка и изобщо не го ползвах!

Пон Дек 18, 2006 4:13 pm
Профил

Мнение Мда
miro_atc написа:
По-добре не мисли за ЕУ-то... там на много места са забранени не само активни ами и пасивни. На няколко места съм имал ядове, веднъж в Унгария искаха даже да ми го конфискуват, въпреки че беше на задната седалка и изобщо не го ползвах!

Така е не са много легални , но ако си го монтираш правилно "на скрито място", никои няма да разбере че имаш и като си го направиш да се включва от контакта и така съвсем няма да се разбере като те спрат .
Дори имаше един руски бордови комп със вход за радар детектор демек ако те засичат ти писка и ти показва на каква скорост са те засекли , даже можеше да му заложиш и граници на км/ч при които също да пищи демек ако превишиш 90 км/ч или на магистрала 120 км/ч.
Мога да ти гарантирам че ако го монтираш този бордови комп ще останеш дълбоко учуден колко много лъже обикновенния стрелкови скоростомер , забелязал съм че с колкото по висока скорост се движиш с толкова повече лъже стрелковия, на моята кола съм я засичал с GPS ,скороста ми примерно е 90 а реално се движа със 80, когато съм с 140 на стрелковия а GPS-а показва 125 .

Пон Дек 18, 2006 4:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
За бандовете - колкото повече - толкова по-добре. За другото Миро е прав. Има такива които (така се казва в упътването им) имат детектор на детектор за радар детектор. Демек пиука ако катаджиите имат устройство за намиране на радардетектори. Има и такива дето се стелт-ват за такива детектори. Непроверена работа де. Иначе много фалят кобрите. На двете ни коли има кобра и са спестили доста глоби досега. Нашите имат за лазерни радари и напред и назад. Нормалните радари ги ловят от около 5 км. Недостатъка е че хващат всякакви ВЧ емисии. Примерно датчиците за отваряне на вратите по бензиностанциите, по-мощни радио излъчватели, ДжиЕсЕм клетки и други подобни.

Пон Дек 18, 2006 4:30 pm
Профил ICQ

Мнение Мда
Cekins написа:
За бандовете - колкото повече - толкова по-добре. За другото Миро е прав. Има такива които (така се казва в упътването им) имат детектор на детектор за радар детектор. Демек пиука ако катаджиите имат устройство за намиране на радардетектори. Има и такива дето се стелт-ват за такива детектори. Непроверена работа де. Иначе много фалят кобрите. На двете ни коли има кобра и са спестили доста глоби досега. Нашите имат за лазерни радари и напред и назад. Нормалните радари ги ловят от около 5 км. Недостатъка е че хващат всякакви ВЧ емисии. Примерно датчиците за отваряне на вратите по бензиностанциите, по-мощни радио излъчватели, ДжиЕсЕм клетки и други подобни.

По скоро хващат на кабеларките релеиките, те са точно в този обхват от 7-11GHz :)

Пон Дек 18, 2006 4:39 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Само X се ползва за засичане.
На Ка е дистанционното май.
Добре е да имаш Кu банд.
Още по-добре е да има екстрите за засичане на кратки имппулси.
Аз съм за момента с най евтиното все пак работещо решение 9300 на кобра.
Но в перспектива ти трябва по истински.
Досега не съм имал неоткрит радар.
Но мой приятел го сгащиха със 9330.
http://www.radar-express.com/
Аз бих си взел най скъпия на кобра.
Стига да си намери купувач моя.

Пон Дек 18, 2006 5:00 pm
Профил

Мнение 
Като гледам в различните държави имат различни тертипи за измерване на скорост.
В Италия например, от 23 този месец се въвежда система за контрол на средната скорост на автомобила,
най вече по магистралите, като се заснема рег. номер и след десетина километра повторно се регистрира, така се изчислява
средната скорост и ако е над 130 .. глоба. Системата се казва "safety Tutor". От пробно изпитание
за 45 часа за направени 300 акта. Така че който пътува натам да има едно наум.

Пон Дек 18, 2006 5:14 pm
Профил

Мнение Hmmm
kasparov написа:
В Италия например, от 23 този месец се въвежда система за контрол на средната скорост на автомобила,
най вече по магистралите, като се заснема рег. номер и след десетина километра повторно се регистрира, така се изчислява
средната скорост и ако е над 130 .. глоба. Системата се казва "safety Tutor". От пробно изпитание

Е тука вече не може да излъжеш :? :x

Пон Дек 18, 2006 5:47 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Hmmm
plameniv написа:
kasparov написа:

Колко му е леко да позацапаш номерчето. ;)

Пон Дек 18, 2006 5:49 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Реконструктор написа:
...

Доколкото им знам манталитета на европейците, може и за това евентуално да те глобят. Така че не трябва да се цапа за постоянно, ами вероятно да се сложи върху номера такъв "плексигласов" прозрачен предпазител, който обаче да е с променлива поляризация и да се затъмнява само на магистралата, пък като те спре полицай, всичко да е нормално :-) Докато не се сетят да забранят и тези неща. Абе явно е най-добре да не нарушаваме законите и туйто.
Иначе аз в събота се триумих дали да си купя един радарен детектор за $25 от http://woot.com, ама точно преди това с Димитър си бяхме говорили по телефона, че това е малко като извинение да се нарушават законите и да се чувстваш в безопасност, и така и не си го купих...

Пон Дек 18, 2006 5:55 pm
Профил WWW
Аватар

Реконструктор написа:
plameniv написа:
kasparov написа:

В тая връзка, а и във връзка с другата тема за патентите - аз къде на шега, къде на истина се бях наканил да проуча въпроса с патентоването на това нещо тук. Даже при нас е още по-лесно, защото ползваме за плащане по магистралите едни системи I-Pass, Easy-Pass и т.н., които са нещо като RFID-та и като минеш през антените на пункта (даже при нас в Илиной ги направиха да можеш да минаваш през тия антен с 65 мили/час) и ти вземат пари от картата автоматично. Та и аз си мислих колко лесно ще е да се пишат автоматично тикети и да се събират глобите - направо с таксата за магистралата :D .

Пон Дек 18, 2006 6:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@Dimitar: Напълно сериозно го погледни това - може да вземеш патент за него... http://patft.uspto.gov/netahtml/PTO/search-bool.html и пробвай да търсиш "Speed Control" - правителството ще го лапне това като топъл хляб, гарантирам ти го :-)

Пон Дек 18, 2006 6:27 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аз се чудя между COBRA 9630 и Whistler Pro85 (на брошура разликата е в наличието на Ku на първия). По всички американски ревюта плюят кобрите. Но това пък може да значи че са добре приложими за еврорадарите. Знам ли...

Аз в ЕУ не смятам да го ползвам. Там пътищата са достатъчно добре измислени, че да се движа колкото бързо ми трябва. Аз и тука не съм много бързак, ама ми писна да ме спират за това че съм се движил със 70-90 по трасето София - Варна, при преминаване покрай поредната крайпътна бира-скара (които изобилстват по пътя с ограничение 50, да не вземеш да ги пропуснеш). Да го еба това първокласен път ли е?

Както и да е, трябва да го поръчвам още днес, та мисля да взема Cobra-та.

Пон Дек 18, 2006 7:25 pm
Профил ICQ

Мнение Hm
Цецо написа:
Аз се чудя между COBRA 9630 и Whistler Pro85 (на брошура разликата е в наличието на Ku на първия). По всички американски ревюта плюят кобрите. Но това пък може да значи че са добре приложими за еврорадарите. Знам ли...

Аз в ЕУ не смятам да го ползвам. Там пътищата са достатъчно добре измислени, че да се движа колкото бързо ми трябва. Аз и тука не съм много бързак, ама ми писна да ме спират за това че съм се движил със 70-90 по трасето София - Варна, при преминаване покрай поредната крайпътна бира-скара (които изобилстват по пътя с ограничение 50, да не вземеш да ги пропуснеш). Да го еба това първокласен път ли е?

Както и да е, трябва да го поръчвам още днес, та мисля да взема Cobra-та.

Според мен е по добре да си има всички бандове , току виж утре вземат та си сменят честотите знаеш ли ги , така че виж им упътванията и пак прецени :? :roll:
Аз имам Whistler точно кои модел не мога да ти кажа , но до сега не ги е пропускал и то на 10км поне :D :P

Пон Дек 18, 2006 7:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми да де, кобрата има Ku. Ама на всички тестове Whistler я бие. Хем сърби, хем боли.

Пон Дек 18, 2006 7:39 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща