Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Помощ !!! -> 12F683 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Коя е тая фирма с 4 цифрената сума за HP касета, дай я насам. За толкова пари... хората с какви по сложни неща се захващат.

Сря Ное 29, 2006 9:54 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не подценявай задачата. И аз преди се поинтересувах сериозно от въпроса дали не мога да си вадя хляба покрай такива неща. За някой принтери не е проблем особен да се прави емулатор но за много от новите е проблем определено.
Имай пред вид че реверс инженеринга е много пъти по бавен процес от инженеринга.
Като цяло занимавката не е переспективна освен ако не си малък бог в областа на реверс инженеринга :)

Сря Ное 29, 2006 10:07 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Desert Leo, предимно се занимавам с зареждане на тонер касети който нямат мастило и дюзи!!!
Ще споделя опит:
При зареждането на мастилниците (cartrige) на HP, LEXMARK и CANON няма нужда от рестартиране!!! Главата си казва че е празна но си работи до n-тото зареждане когато изгори /принтера идникира за нередовен catrige/
При EPSON има малко чипче което блокира печата но за него са измисли ресетер и работи за всички модели на EPSON.
======
Да се върнем отново на тонер касетите:
След продължително ровене и разпитване разбрах, че заключен ли е PIC-а няма прочитане! - ако греша моля кажете!
Сега търся от къде мога да си закупя дъм за чиповете.
Интересуват ме дъмпове за HP2300, HP2500, HP2600, Minolta 1300, Lexmark 120, 230 ...
======
Също така разбрах че някои мозъци предлагат чипове и прогарматор който се връзва посредством интернет към сървър от кадето си дърпа определеният дъмп и се прави запис. Естествено услугата се предлага срещу заплащане!!
Ако някои има познания в гореспоменатото, моля да сподели.

Последна промяна miho_pc на Сря Ное 29, 2006 11:28 pm, променена общо 1 път

Сря Ное 29, 2006 11:24 pm
Профил ICQ

Мнение 
Desert Leo написа:
За мен лично беше странно, че една британска фирма в този бранш беше склонна да даде три- до четирицифрена сума в GBP за разработване на тестер за дюзи и ресетване на касетите на един от новите модели принтери на НР.
Като поразучих въпроса се оказа, че НР печелят повече от консумативи отколкото от самите принтери и за това влагат милиони в развой на защити. Едва ли е по-различно при другите производители.

Англичаните винаги са имали чувство за хумор... За някои широкоформатни принтери цената е 3-4 цифрена сума на клиент... а пък за продажба на решения досега не съм чувал в тоя бранш. Все едно да попиташ Майкрософт дали не биха си продали правата над Windows и то на цена на колкото продават единични копия ;-)

Конкретно HP са едни от най-слабо защитените принтери. Правят ги доста хора и за това наистина няма сериозна цена...

Сря Ное 29, 2006 11:25 pm
Профил

Мнение 
И на мен ми попаднаха такива мънички неща и беше ясно, че са нечетими. Видях че интерфеиса им е 2 проводен мисля rx tx. Не може ли да се свалят двете неща при пълна касета и да се направи лесно емулатора.

п.с. проумях току що, че има една наука математика която усложнява много живота(освен ако не го прави по лесен) и вътре може да има алгоритъм които да връща различни смислени неща на базата на различни входни данни.....

п.п.с Да се краде е лошо...както и да се замарсява околната среда 8O

Сря Ное 29, 2006 11:32 pm
Профил ICQ

Мнение 
Нещо интересно по въпроса: ЛИНК ТУК

Сря Ное 29, 2006 11:46 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами големите компании се опитват да защтават, но мнго бързо след като излезе нова защита вече се продават чипове. Има компании които живеят само от това. Тези компании влагат не по малко отколкото HP или Epson в това да разбият защитата и изкопират чипа. Един чип им излиза стотинки, а се продава за доста долари, продажбите са милионни, може а сметнете че и съотетните печалби са такива, та това оправдава инвестициите.
Ако ревърснеш чиповете, ще печелиш много повече от продажбата им на пазара колкото от зареждането на касети, гаранция.
За принтера който имаме чипът струваше окло 20$, долкото си спомням, не съм го кпувал още, но преди да купя принтера смятах кой ми е най-изгодния от към консумативи. Та ако бутилка тонер е 30$, за една платчица с чип да плащаш $20 не е страшно, на фона на 120 за четирите цвята е приемливо като цена ако си потребител, ако зареждаш е друго :)
А това което се споменава е не че самата касета е с PIC, а както някой по горе отбеляз с него е емулатора на оригиналния чип. Намиранеот на дъмпове може би няма да е много лесно, който го ревърсне ще го пази много внимателно, ако клиента може сам да си го пише на него ще му спрат продажбите :)

Чет Ное 30, 2006 7:49 am
Профил

Мнение 
производителите имат интерес защитата да може да се разбива умерено трудно. Една компания направи грешката да сложи по-сериозна защита и въпреки че според всички правеше най-добрите принтери в класи си продажбите им секнаха. Пробваха да си намалят цените на мастилото - не помогна и накрая се продадоха...

бтв. повечето "решения" не се правят с изчитане на чипа. Сваля се фърмуера на принтера и се дизасемблира и после се прави нов версия за софтуера на чипа.... Но е доста работа, немислимо е да го избиеш чрез собствена консумация.

Чет Ное 30, 2006 12:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
не съм се занимавал с такова нещо но колко бързи са сигналите по тези чипове?
т.е. не може ли да се закачи един AVR на тези шини да слуша и логва какво става като работи главата и след това да се анализира лог-а и да се направи емулатор който да плюе същата поредица?
както някой по-горе пише това си е брояч и комуникацията по някакъв начин е криптирана

Чет Ное 30, 2006 1:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
е, ама някой също писа, че математиката е гадна работа (в случая). скоростта няма значение.
аз например ползвам активационни ключове, които могат да се пратят и по факс :P
дори един прост алгоритъм с елептични криви е умопобъркващ, дори и да знаеш точния вариант на алгоритъма. а е няколко дестки байта на асемблер, върви го търси.
ако човек си поиграе може да се направи наистина много труден за рабиване чип (през интерфейса)
колко скъпа е ключалката зависи в голямя степен от това, което заключваш

Чет Ное 30, 2006 1:49 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
3aek написа:
не съм се занимавал с такова нещо но колко бързи са сигналите по тези чипове?
т.е. не може ли да се закачи един AVR на тези шини да слуша и логва какво става като работи главата и след това да се анализира лог-а и да се направи емулатор който да плюе същата поредица?
както някой по-горе пише това си е брояч и комуникацията по някакъв начин е криптирана

SHA-256 да ти говори нещо? Това със слушането е лесно, за няма и 2-3 часа се прави.

Чет Ное 30, 2006 2:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
надали сте се сещали за такова нещо
http://www.glumbert.com/media/multiply

Чет Ное 30, 2006 3:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Дедо ами то така се умножава наистина. Това е малко по-странно представяне на нещата. Какво става обаче ако трябва да умножиш 2 шест цифрени числа - неможе ти стигне чаршаф А0 да чертаеш 8) .

Чет Ное 30, 2006 5:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо, ако се появи пак нещо такова - непременно ще те потърся. Аз прецених, че е твърде неясен крайния резултат, а хората искаха такъв и то положителен. Прав е Никола. При това моята врата не беше първата на която чукаха, при положение, че си имат хора на щат при тях, които успешно са ресетнали повечето от по-старите картриджи.

Цитат:
При зареждането на мастилниците (cartrige) на HP, LEXMARK и CANON няма нужда от рестартиране!!! Главата си казва че е празна но си работи ...

Това е така, но как ще се почувстваш, ако си платил за оригинален консуматив, а получаваш презареден, който отгоре на това не е ясно колко ще изкара. Затова хората тестват и тогава ресетват и пълнят картриджите.

Чет Ное 30, 2006 8:56 pm
Профил

Мнение Re: Помощ !!! -> 12F683
Здравейте

Видях, че по нагоре някои беше посочил, че програмирането на чипа може да стане и с Willem програматор.
Някои може ли да ми обясни как става точно свързването към Willem, и евентуално някакви специфични настройки (промяна на DIP ключетата)?

Вто Юли 03, 2012 9:23 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща