|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:56 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тони незнам какво си меркал, ама пазара на конзоли да е по голям от тоя на PC та е просто смешно. Мене ако питаш са 1 към 100 в полза на PCтата.
Не се излагай кой ползва конзоли - разни хлапльовци в УСА и Япония. Не съм чул много европейци да се тепат пред магазините. Пък и щом я пускат последно тука, значи пазара е умрял.
А са си направи представа какъв е оборота на компютри. Че само оборота на лаптопи е по голям от тоя на конзолите.
Аз пък четох че Sony общо взето са се прецакали с PS2. Там идеята е била да ги пуснат под себестойността им, а да печелят от игрите. Да ама не, пиратстването яко им ударило шамар. Затова и новата конзола е доста по скъпа - явно са решили да печелят от самото устройство.
Но ако това в статията е верно
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=123562&srcpos=11
че трябва да продаде 90млн. конзоли, за да им излязат сметките... лошо им се пише.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 20, 2006 11:33 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Цецо, според мен това за 90-те милиона бройки си е жива глупост. Елементарните сметки показват, че 90 милиона PS3 на средна цена (да приемем) $300, са 27 милиарда долара. Който смее да ми твърди, че един проект излиза на печалба след приходи от 27 милиарда долара, е за бой или за смях. Така де, развиването на този проект не може да е струвало на Сони повече от 30-40 милиона долара по мои най-груби сметки...
|
| Пон Ное 20, 2006 11:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Така де - аз като средностатистически човечец имам 3 лаптопа и нито една конзола - Владо и той така + още няколко десктопа. Също съм сигурен, че и повечето от вас имат повече компютри от колкото конзоли  , пък и един лаптоп е поне колкото конзолата скъп, така че и като пари са повече от конзолите. Скоро четох, че средното американско семейство има поне 3 компютъра вкъщи и заради това бизнес модела на Dell се срива и почват яко да губят - защото вече като искаш да си купиш комп го искаш веднага и не си склонен да чакаш Dell да се натуткат 1 седмица да ти го доставят, а те както знаем нямат магазини дето да идеш и да го купиш на секундата. А пазара на конзоли се оценява на около 5 млн. бройки за всички типове и модели  .
|
| Пон Ное 20, 2006 11:47 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@Dimitar: Не мисля, че си прав за петте милиона само - виж какво изрових като статистика тук: h ttp://www.itfacts.biz/comments.php?id=344_0_1_0_C (то това е старо, ама дава поне някаква представа).
Иначе бройката в къщи в момента е 4 десктопа и 3 лаптопа, ама единия скоро ще заминава за БГ, че е поне на половин цена в сравнение с тамошните. А, да не забравя - и 0 (нула) конзоли  (макар че ще видим докога ще мога да удържа фронта срещу децата...).
|
| Пон Ное 20, 2006 11:53 pm |
|
 |
|
HCL
|
Айде без да се обиждаме  Моята равносметка е едно PC, 3 switch-a, 1 router, едно PS1 и един XBox. трите сьрвара и двете PC-та с които бачкам remote не ги броим. Така дe, за какво са ми толкова компове вкьщи да сьбират прах, като мога да си ги ползвам от разстояние, барабар с GB-овете софт, че и някой друг да ги администрира. Но за конзолите няма да се разберем
P.P. Айде аз точно изтькнах предимствата на ssh-то и гледам Solaris-а е паднал геройски. И по това време никой няма да си мрьдне прьста да ми го оправи, а смятах да побачкам тая вечер  Ще се спи 
|
| Вто Ное 21, 2006 12:57 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Купувал съм си SegaMegaDrive 2, което е далече от тея PS, BOX смешки.
И майка ми и баща ми като дребен ми бяха взели прочутите в БГ под името терминатор хихи
Та ... за мен ттея XBOX и прочие са за точно ДЕЦА , независимо големи или малки.
Графика - PC
Gameplay - PC по-често, после конзолите
Живот на платформата -> PC
Управление -> PC - каквото се измисли по света
Подръжка -> PC който я предалaга, а не 1 фирма
Игри - конзоли , засъжаление игри се правят първо за конзоли , после за PC< рядко да е обратното, поради тази приочина и аз бих си купил PS2/3 и XBOX360 , иначе НИВГА !
А и точно сега да давам пари за тези глупости , не благодаря.
За 250лв един Волан, със скорости , със зверси feedback и бутони и забравям за PS2/3, Xbox , след това Gamepad за 50-100лв и въобщеее да не ме търсите
Честно казано с игри се отпуска човек - поне аз , или ако има стрелбище наблизо - същатат работа
5,10 патрона или съчми, не повече 
|
| Вто Ное 21, 2006 1:47 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Само за въпросния Cell вероятно са отишли много милиарди.  Според официалната информация, загубата на Сони от всеки продаден PS3 e $300. Тоест, конзолите се продават на цена с ~30% по-ниска от стойността на продукта.
Можем да си поиграем да направим ценова разбивка на плейстейшъна - колко може да струват отделните компоненти. Щото ми се струва, че цената им плътно доближава парите, за които конзолата се продава.
|
| Вто Ное 21, 2006 10:43 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Само Блу рея колко ли струва?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 21, 2006 11:16 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Относно оборота .... може да е ставало за пазар на игри .. сега като се замисля .... трябва да поровя да потърся линка. Но пазара на конзоли е много голям и продължава да расте, а япония и САЩ са огромни пазари в това отношение, там имат не по една ми по 4-5 конзоли .... общо вззето всичко ново маи се купува, въпреки че и тук знам хор акоито имат Xbox PS и сега чакат новия ..... аз няма нито един 
|
| Вто Ное 21, 2006 8:49 pm |
|
 |
|
3aek
|
аз пък имам
1. от тези 8-битовите с 6502 Genius 2-3 бр че лесно се разваляха
2. Sega Mega Drive 16-bit
3. Gameboy Advance
4. Sony PS2
5. Sony PSP
Xbox, GameCube не взех че нещо игрите не ме впечатлиха, PS3 сигурно ще взема като дойдат в Европа, чак път такъв зор да чакам пред магазина за да взема първи едва ли ще съм но като се поуспокоят страстите ще взема
факт е че за всяка от тези конзоли съм похарчил сигурно х10 колкото струват за игри, само за GBA имам към 50 картриджа всеки струва от US$ 10 до EUR 60 взависимост от къде съм ги вземал, а самата конзола е EUR 100 а картриджа е нищо повече от малко ROM с интерфейс т.е. себестойност $1-2 при тези милионни тиражи, ако ми бяха искали EUR 2000 за конзолата бих се замислил но като ги даваш на малки вноски с игрите не ти прави впечатление и от там на Sony и Nintendo им идват парите
показателен е факта че Sony не разкрива формата на приложенията за PSP който работи под linux подобен OS и имa криптиране т.е. homebrew игри не могат да се пускат на PSP и само Sony може да продава/сертифицира приложения които да работят на PSP
|
| Вто Ное 21, 2006 9:53 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Май за PSP отдавна има кракнат имидж, видях на няколко места в нета разни файлове за него (докато ровех за GBA хардуера), даже ако не се лъжа и бета на емулатор мернах. Има един пакет за програмиране на конзоли, devkitpro, в него има GCC и няколко библиотеки с функции за програмиране на GBA и PSP, имам го на компютъра си, ползвам го за GBA. Ако търсиш нещо наистина зверско погледни XBOX 360, един мой приятел си го купи преди седмица и големи думи говори за него, то и като му погледнеш характеристиките направо падаш 
|
| Сря Ное 22, 2006 2:51 am |
|
 |
|
vlado
|
Аз не броя парите за разработката на самия процесор - те са калкулирани в цената на единица бройка процесор. Защото ако я вярно това, което научих за начина на функциониране на големите компании, дивизията на Сони, която прави конзолите, си го купува от дивизията на Сони, която е произвела процесора - верно, на преференциална цена, но си е с пари  .
Иначе може би трябва да изчакаме няколко дена, докато в нета се появи страница с подробни стъпки и снимки от разглобяването на ПС3, да видим какво има вътре и да се опитаме да се догадаем колко може да са им разходите.
(За мен информацията от руски сайт не е много официална и още не съм сигурен точно как им вървят сметките на Сони. Но те ще спечелят парици и от продажбата на игри.)
|
| Сря Ное 22, 2006 3:08 am |
|
 |
|
3aek
|
постоянно гледам, но нито има разгадан имидж нито има емулатор, всичко това което го има по нет-а е или спам или вируси/троянци.
по-първите варианти на PSP фирмуера 1.0 и 1.5 позволяваха да се пускат външни приложения но от Sony се усетиха и от версия 2.0 не пускат нищо не-сертифицирано да върви а новите игри чекват фирмуера и докато не се ъпгрейднеш не искат да тръгват т.е. ако искаш да направиш игра за PSP не можеш да прескочиш Sony и сам да я тиражираш
|
| Сря Ное 22, 2006 9:27 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ето го разглобяването:
http://www.techonline.com/product/under ... 0CJUNN2JVN
Хората казват, че Сони ги продава с поне 240$ загуба  .
|
| Нед Ное 26, 2006 11:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ето и разбивката на цените и сравнено с XBox 360:
|
| Нед Ное 26, 2006 11:11 pm |
|
|