Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Cell processor... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Cell processor...
Какво ви е мнението за ето тая джаджа:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_(microprocessor)
Ще размажат ли Intel и AMD най-накрая или това е само в сферата на големите машини и няма да влезне при РС-тата :? .
ПП. Линка нещо се ебава, но е това цялото между таговете :) .

Пон Ное 20, 2006 6:53 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Хм, аз си спомних за Трансмета-та.
Още май е рано да се каже какво и кого точно ще размаже този процесор, ама според мен няма да премахне нуждата от и пазара за конвенционалните процесори на Интел и АМД. Интел се справят много добре с предизвикателства когато някой ги притисне... това поне научих ;-). А и като знам с какви пари и производствени мощности разполагат, май може да се зададе нова ценова война с добри резултати за крайните потребители като нас!

Пон Ное 20, 2006 7:07 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Владо - да, така е. Но все пак зад това нещо стоят IBM, Tushiba и Sony - а те също имат пари и произведствени мощности :D . Новата PlayStation 3 е с такъв cell процесор. На мен ми стана интересно, защото навсякъде разправят колко са добри със float-а и никъде нищо за integer сметките. А поне според мен на обикновенния РС потребител невиждам къде му трябват яки float сметки - на мен поне - никъде 8) . Та това де - да не се окаже, накрая като PowerPC-то дето уж много хубаво пък накрая Apple минаха на Пентиуми :) . Иначе то е ясно, че за свръх-компютрите и за игри ще има хляб в тези cell чипове :? .

ПП. Днес чух за нов рекорд за продажна цена на Play Station 3 - 15000$ в eBay. Вчера гледам пред нашия BestBuy 15-на пладежи опъват палатки да спят там в очакване на сутришните бройки. За който незнае - пускат само по 50 бройки на ден в магазините по 700$ и после феновете ги препродават, като доскоро цената беше 3000$, ама както виждам много бързо са я били :) . Малоумна работа ей - да дадеш пари колкото за една кола за гейм конзола, дето на всичкото отгоре след 2-3 месеца ще струва 400$ и ще прашаства по рафтовете - нещо немога да го асимилирам :cry: .

Пон Ное 20, 2006 7:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе невервам чак 15 хилки да е стигнала. Въобще нали се сещаш че в Ebay от наддаване до реално плащане има голяма разлика.

Виж 1500 може да е стигнала. Маниаци всякакви. Мой човек в Пулсар (те държат пазара в БГ), каза че един от "лудите и богати" клиенти, отишал до Дубай и я взел за 1600$, щото не му се чака до пролетта когато ще я има в ЕС. Ама 15 хилки е невъзможно.

А по отношение на великите процесори дето са натъпкали вътре: Аз знам едно - след 2 години всяко средностатистическо PC ще бие тая конзола по игрови характеристики.

Това им е тъпото на конзолите - пускат ги уж върха на технологията и после 4-5 години нямат развитие.

Пон Ное 20, 2006 8:05 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами то само това да беше ненормалното, ненормални неща много, това е друг въпрос.
За FPU .. абе майвсеки нормален потребител ползва FPU, музика, филми, игри ... зрво мъчи fpu-то. Като се зачетох може би при обикновенните РС за моета няма да е кой знае колко конкурентно но при мултимедийни приложения, имайки в предвид че и те в момента се развиват доста бурно ... самия факт че тошиба са направили еновременно декодиране на 48 стрийма MPEG-2... тов ане е никак малко в тази резолюция, пентиумите и амд са много, много назад, дори и с читава видеокрта.

Пон Ное 20, 2006 8:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо - за 15000$ наистина може да е малко пресилено, но тук покрай мен има хора дето са платили по 3000$ и по 4000$ за тая конзола и твърдят, че това им били най-добре похарчените пари за всички времена 8O .

Пон Ное 20, 2006 8:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
мен ако питаш има хора които дават и по 2000 лв за дънки на които пише D&G а пак са шити в Кипър или Турция... въпрос на гъзареене

Пон Ное 20, 2006 9:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да, и аз чух за фенове, които в петък платиха по $3,000 за PS3 на eBay... Луди хора, ей. Както се вика по Американско - "Get a life!!"
И в този ред на разсъждения - класически Дилбърт за подобни малоумия :-)
А за процесорите - ще трябва да видим какъв успех ще имат конзолите и какъв тласък ще окажат продажбите им върху развитието на процесора...

Пон Ное 20, 2006 9:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
3aek написа:
мен ако питаш има хора които дават и по 2000 лв за дънки на които пише D&G а пак са шити в Кипър или Турция... въпрос на гъзареене

Малко се отклонихме от темата, ама карай - Заек, тук нестава въпрос за гъзареене 8) .

Пон Ное 20, 2006 9:47 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Cell processor...
Dimitar написа:
Какво ви е мнението за ето тая джаджа:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_(microprocessor)
Ще размажат ли Intel и AMD най-накрая или това е само в сферата на големите машини и няма да влезне при РС-тата :? .
ПП. Линка нещо се ебава, но е това цялото между таговете :) .

При писитата, както знаем, най-важното нещо от всичко е обратната съвместимост. ;) Така, че едва ли имат шанс тез чипчета извън конзолите.

Пон Ное 20, 2006 10:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това беше и моето мнение като спорехме сутринта с един пич. Щото той ми разправяше как вече има нужда при РС-тата от яки fpu сметки. Та то хубаво това - ама ако трябва да се пренапише всичко - къде е файдата тогава. Макар, че гледай ги ония от Епъл как сменят платформите без много много да им пука :) .

Пон Ное 20, 2006 10:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
... Макар, че гледай ги ония от Епъл как сменят платформите без много много да им пука :) .

Абе на тях не им пука, ама за какви пари си продават хардуера (че и софтуера) и колко процента от пазара е тяхен... а и колкото е тяхен, са все die-hard фенове на Мак повечето и въобще няма да се замислят. Онзи ден говорих с един познат от Торонто, който е графичен дизайнер, и сега си купува нов Мак - каза, че си поръчал лаптоп с Интел процесор и че не знаел дали настоящата му версия на Photoshop щяла да тръгне без проблеми, ама така или иначе трябвало да купува нова версия след месец-два, та се надявал дотогава да се били стабилизирали нещата :-).

Пон Ное 20, 2006 11:09 pm
Профил WWW

Мнение 
Да .. от какво да импука, те са unix базирани първо, и второ са apple а не микро мек. Ако MS направи подобно нещо още 10 години ще мине време докато изкарт нещо със стабилноста на XP. Нещо като windows 2020 Advanced Pro Pro nai. Реално от 6 години нямат нова ОС, е ... ако броим вистата за нещо ..... стига да с едокаже че работи ... Обаче това не е проблем. Процесор с достатъчно добра архитекура и редвиден за това мож а се справи с емулиране, сравнение трансмета. От друаг страна ако сериозна софтуерна фимра седне да прави ОС съвместимоста може да залегне на ниво ОС, така че да не с еналага позлването на МС ОС, но въпреки това да с еподдържат МС приложения, така още по добре може да се направи емулацията. Тук е въпрос на стимул. Отноно Sony, там играят огромни капитали и овен всичко японски интереси и дисциплина, ако пожелаят ще направят успешен продукт. Но факт е че за тях в момента пазара в това отношение е play station, където бият всички останали конзоли, а и някъде мернах че пазра на конзоли е доста по голям от пазара на РС-та като стойност.

Пон Ное 20, 2006 11:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тони имам приятели, които работят в Сони и разправят, че положението там хич не е розово и всичко е много далеч от онази японска дисчиплина, за качеството им последно време пък да не говорим.
Сериозно ли пазара на конзоли е по-голям от РС пазара - аз май нещо немога да хвана вяра на това твърдение :) .

Пон Ное 20, 2006 11:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И моето мнение от последните година-две е че качеството на Сони пада, и то осезаемо. Едно време им бях фен, а сега изобщо не искам да купувам никакви техни продукти, защото ми се случиха кофти случки поне с два техни продукта.
А горното твърдение не трябва ли да звучи "Ръстът на пазара на игрови конзоли е много по-голям от ръста на пазара на персонални компютри"? С това по бих се съгласил.

Пон Ное 20, 2006 11:29 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща