|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:17 pm
Надеждност на паметите за архивиране на данни
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами мога да кажа как архивират в данъчното тука : ползва само два вида носители - CD и лентово устройство. Паралелно и на двата. Човека дето се знаимава там е много доволен от касетите. Доколкото разбирам там информацията се записва с доста възможности за корекция поради естеството на лентата. А и корекциите там стават автоматично. Само има един огромен недостатък - нерандъм достъпа. Цената също е висока, ама когато става въпрос за сигурност - цената няма значение.
|
| Вто Ное 14, 2006 12:08 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Аз имам 2 DVD на verbatum купвани от метро които след около година спяха да се четат. Може и проблема да е в записвачката,едно нещастно LG което месец след като ги записа се скапа но факт е че се скапаха и 2 те. Щото от тая същата партида имам още 4-5 писани после с новото ми DVD NEC те се четат още,скоро ползвах един от тях. След записа с сигурност се четяха.След около месец гледх някакви схеми и едното го бях копнал даже цялото на харда и нямаше проблем. А след година стоене в кутииките не се четяха изобщо,пробвах на няколко DVD-ta включително и на LG. А аз си мислех че записа е надежден и разчитах на тях. Затова вече и не ща да чуя да архивирам нещо важно на DVD.
|
| Вто Ное 14, 2006 12:50 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз говорех за у нас бе - във фирмата си има железен мрежов сървър и една камара администратори дето се грижат за тая мрежа и всички проекти са върху него. Нали не си мислиш, че само на работата имам какво да архивирам и пазя  .
|
| Вто Ное 14, 2006 4:29 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми не, ама тия неща дето са у къщи нямам проблем с архивирането им, пък и да се затрие нещо - не е болка за умиране.
Виж ако погубя 2 седмици служебен труд, малей... отхвърча ми тиквата на момента.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 14, 2006 5:34 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз съм го решил по-просто
всички пишат на сървъра, няма значение какво е
ако са програми, те са по CVS
по VPN-а има 2 огледала - едното в люлин, другото в младост.
върви най-тъп-прост ftp mirror, който всяка нощ гледа има ли файлове с променени времена. ако има ги копира.
зора е като се прави първото копие, ама тогава всичко се пренася на RW-DVD
шанса да се скапят 3 диска едновеременно е много малък
а ако се подпали люлин и изгори чак младост, данните от диска надали ще са ми първа грижа
|
| Вто Ное 14, 2006 6:03 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
хаха, просто ама като за фирмено решение. Пък тука май се оказа хората търсят in home solution.
Та май инвестицията в ДВД записвачка и по голям диск е единственото което може да се препоръча.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 14, 2006 7:08 pm |
|
|