Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Къстъм кутии - възможности и цени 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
Ето това струва 2-3 лв. има място за две батерии АА и с малко фантазия ще се направят всякакви модификации.

Ами не ми се ползва нещо от тоя сорт, щото както сега нещата изглеждат крайни като количество (смисъл почти съм сигурен че тия бройки ще са първи и последни), така след година ще изкочат и ще кажат направи още 10-20-100. И... си ..... майката, де да го търся това "левче".
paregov написа:
Защо не питаш да ти направят всичките части на кутийката на една матрица?
Ако ще бъдат от един материал може и да стане.

Ами то по принцип това ми е идеята ако ще се прави матрица. Това което ме притеснява, е че нямам опит с такива неща, като нищо ще объркам нещо в първата матрица, а изделието не е толкова платежоспособно, че да ми се изплатят такива "грешки".

Последна промяна Цецо на Пон Ное 06, 2006 6:31 pm, променена общо 2 пъти

Пон Ное 06, 2006 6:27 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ако двата детайла са сходни, може и да стане, зависи от размера, но ако са твърде различни най-вероятно е да не се получи много добре. Няма да може да се докара нужния температурен режим на матрицта, или по-скоро ще трябва да и се прави доста по сложно охлаждане/подгряване. Това разбра се е ако искаш наистина качествени детайли, от сорта на кутиите в електрон инвест, тия черните обикновенните, няма да има проблем, само гланц да няма. При подобни като обем детайли ще стане на една матрица, само да не са много малки, но ако са ще ти я направят с няколко гнезда. Но под цената която ти казах едва ли ще паднеш.
А за грешките ... не трябва да има грешки :), за целта има кадове :)

Пон Ное 06, 2006 11:27 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Има едни операции - дооформене на пластмасови детайли с загрята метална форма.
Каква е идеята. Да се ползва готова кутия и с загрята форма да се притисне и оформи мястото за пръста. От метал еднократно се изработва само формата на пръста.
Необходими са малко повечко експерименти за температура, от коя страна от лицето или отзад да се притисне, какво да се подложи между пластмасата и формата - ако се налага и др.....
Това е правено и дава добра повторяемост и ниска цена.

Вто Ное 07, 2006 1:41 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член

Мнение 
Цецо, сега се сещам за една фирма от Благоевград
http://www.blik99-bg.com/
които правят изделия от полиуретан с различна твърдоост и цвят. Тогава твойто изделие може да се направи и гъвкаво, например като част от ръкавица или подобно, ако е полупрозрачно частите вътре може леко да прозират, или да свети, ... Предполагам че формоването на такива изделия е по-малко взискателно към форми, може да се получи по-евтино.

Нед Ное 12, 2006 12:41 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Продуктите на http://www.industrial-enclosures.com/ са доста добри.Има ли фирма в България която да предлата подобно нещо и човек да може да си купи на дребно?

Чет Дек 07, 2006 10:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо, аз щото съм виждал к'во ли не ще ти кажа: трябват ти 2-а детайла - кутийка и дупка от латекс или дунапрен напр. ако ти е скъп силикона но може и от по-качествена пластмаса. Щото никой няма да си пъхне пръста в нещо недодялано с евентуални остри ръбове. Пък и цветова разлика трябва.
А ако ти се вижда малко възвръщаемостта: продавай чудото си по интернет.

Сря Авг 08, 2007 10:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2