Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
десктоп захранване 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение десктоп захранване
търся захранване като за лапроп
15V/2.5A с + вътре

Пет Ное 10, 2006 2:05 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: десктоп захранване
ДедоБоре написа:
търся захранване като за лапроп
15V/2.5A с + вътре

Виж при батето. Там имаше някакви. Но не знам дали е оправдан риска.

Пет Ное 10, 2006 2:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
риск?
да видя при батето или да пробвам някакво захранване? :wink:

Пет Ное 10, 2006 2:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:)Батето засега е безопасно.

Абе малко ме е страх от тия китайски импулсни (ЛянЛонг или каквото е там). Някакси да закача лаптоп на тях ми е съвестно.

Пет Ное 10, 2006 4:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ми в комета има едни на Sunny (те пак са китайски де). Земал съм от тях и имам едно дефектирало от зор. 12V 2.0A работи около 3-4 месеца съз изгорял вентилатор закачен към него и накрая му гръмна кондензатора на 220 VDC. Чак излязло от контакта при гърмежа - много ефикасна защита. И понеже никой не ми казва че е гръмнало - аз го включих и о чудо даже и тръгна за около 5 минути, след което окончателно отказа. Електрониката обаче нищо не и стана. Изпълнени са с TOPSwitch.

Пет Ное 10, 2006 7:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Абе малко ме е страх от тия китайски импулсни (ЛянЛонг или каквото е там). Някакси да закача лаптоп на тях ми е съвестно.

ти виждал ли си импулсно захранване направено не в китай? аз от 3-4 години други не виждам
едно време имаше правени и в Тайван, но от няколко години всичко вече е прехвърлено
преди два месеца купувах ключета и съединители от един тайвански доставчик които ползвам от много време и той ми оферира вече фоб ХонгКонг, пиша му да не си се объркал нещо кораба да тръгва вместо от Каошунг от ХонгКонг той отговаря няма грешка фабриката вече е в Китай тук в Тайван е само офиса

Пет Ное 10, 2006 7:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Заек, то едва ли остана нещо да не се прави в Китай.

Обаче като кажа китайско - разбирам баш китайско. И ти ме разбираш правилно.

Пет Ное 10, 2006 8:07 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Цецо е прав, а може ли аз като бивш человек занимаващ се основно с IT -> хардуер да се изкажа.

Не разбирам точно заданието, но и много ми се спи; но на въпроса:
От захранванята на пазара за компютри (в БГ) за мен в момента има един лидер , който си избива всяко центче/ стотинчица независимо кой модел си купите.

Fortron. Не е просто така казано, просто факта си е факт, независимо дали искаш да го признаеш :-)

Та евтиният им ,но стабилен (като всеки един) модел 350W(има и 300W) струва около 25-30-35$ взависимост от магазина.

В момента при мен има един Bluestorm 500W -> по-тежко захранване не бях пипал. А по размери е като всяко едно друго ! Изключително тихо, изключително голям вентиалтор и одобри обороти.

Дано съм разбрал питането. :-)

едит: bluestorm-a е 120лв /крайна цена мисля. (500W) , 400W e 99lw , 300W ne pomnq

Също , ако не се лъжа тяхна е и Zen серията -> да , така е де, оххх как ми се спи :-)
Безшумна, няма вентилатор имат не само 300W модел , но в БГ са на огромни цени :-(
Zen 300W - 203-209лв крайна цена

Пет Ное 10, 2006 8:27 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
3aek написа:
ти виждал ли си импулсно захранване направено не в китай? аз от 3-4 години други не виждам

Ми обади се, правя импулсни захранвания, даже ръчно навивам трансформаторите :)

Пет Ное 10, 2006 9:06 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
the_real_maniac написа:

Е тва е то студентския живот. Казали са го хората - "Не си лягай преди да се пребереш в къщи". Готини години бяха.

Дедо си е написал ясно - захранване за "лапроп" му трябва:)))

Пет Ное 10, 2006 10:22 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ползваме китайски като за лаптопи 60-70 вата вече няколко хиляди сме продали просто са супер за по 10тина долара са и само 1 съм видял дефектен от година и половина насам. Просто върха видях че и датекса ползват такива но на тях пише естествено датекс а на наще нащо си име. Оня ден разглобих дефектното - красота екрани радиатори стройна сглобка почти не разглобяемо без тесла и вълшебни думи е ся ти е-х м-та.

Съб Ное 11, 2006 12:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
the_real_maniac написа:

Е тва е то студентския живот. Казали са го хората - "Не си лягай преди да се пребереш в къщи". Готини години бяха.

Дедо си е написал ясно - захранване за "лапроп" му трябва:)))

offtopic (щото е весело): днес карах 3 лаб. химия, защото покрай Димитров ден :oops: пропуснах 2 лабораторни. :oops: :oops: :roll: :lol: Та днес само електролизи и корозия са ми в главата, ааа и метални покрития гаааа.
За деня беше метални покрития - вече я знам на изуст, ставам за асистен, но опази БОЖЕ !!! :evil: :-)
Отделно преди 2 часа ми звъня някакъв/някакво момче по глас по-голям от мен да ме пита защо съм казал на приятелката му че има хубави очи (наистина бяха хубави , не беше глупост) 8O А аз въобщеее ... казах Й че има хубави очи , къде учи , ако учи - СУ; АЗ - ту и толкоз. Е разбрахме се де .... пфух :? За мене извода беше ясен дел и на gsm й / ревниви истории не харесвам , а и хубаво от тях няма. едит Да не говорим , че ми стана хем смешно, хем тъжно за един комплимент ..., да не говорим че хич не знаех че си има приятел (което пък какво общо има с един разговор, а въобще за мен са си странни такива истории и смешно-тъжни)_крайедит
---
Студенстки живот викаш , аз на тва му викам ежедневие хехехе :-P не сега сериозно
---
Та Цецо ... лелеее кога мина 00:00 , аххах леле на мене биологическият часовник ми се измести :-) Сега хич не ми се спи :-)

Съб Ное 11, 2006 1:41 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
asp, дай някакъв контакт? или да звънна в датекс?

всъщност не става въпрос за лапроп.
изкам да си храня преносимия скоп на няколко места и да не мъкна на всяко бюро адаптера.
тои си върви и на батерия няколко часа, ама ...
вероятно самия скоп си има достатъчно защити вътре, та да понесе едно много "китайско" захранване, но...
"оригиналното" захранване е произведено от AULT INC KOREA (поне така пише на табелката) и не грее изобщо.

маняк, има семантична разлика между "десктоп захранване" и "захранване за десктоп"

Съб Ное 11, 2006 3:41 pm
Профил

Мнение 
Дедо, комет имат някакви, 15 не знам дали имат, не помня, но имаха разни, адаптори точно, китайски естествено, не знам колко качествени.

Съб Ное 11, 2006 10:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Точно 15 бяха свършили, поне когато аз търсих преди 2 месеца. Гледам че и в онлине каталога ги няма.

Нед Ное 12, 2006 12:38 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща