Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
запис на USB памет 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Определено си трябва USB Host чип, много по леко ще е, но и тогава си има писане. Лошото е че "схема" не е никак точната дума, думата по скоро е софтуер. Аз бих се замислил за други типове памети,
http://www.silabs.com/tgwWebApp/public/ ... _MS_RD.htm
ето това е AN за изпозлването на CCF/SD/MMC с контролерите на cygnal, като часта която работи със самите карти най-вероятно (не съм го чел) може да се прехвърли на всеки друг контролер, съдя по другите им AN.
А като цени, току що погледнах ресет 1 GB CFC/SD/MMC са горе долу на една цена, около $ 25. 512 Мб с около $ 13, подбен USB flash е 16, 1 Гб нямаха да му видя цената ... та .... цената не ми се вижда достатъчна причина за това приключение.

eidt: corsair 1 Gb USB - USD 30 + ДДС
сериозно бих се замислил по въпроса струва ли си да си чупиш главата с USB Flash като можеш да го направиш много по лесно и ефтино при това.

Вто Окт 31, 2006 10:09 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Големината на файла ще бъде понякога голяма, даже в повечето случаи. Все пак ще се използва за запис от видео камера, като продължителността ще е около 2 часа максимално.

Вто Окт 31, 2006 7:49 pm
Профил

Мнение 
Освен от големината на файла се притеснявам и за скоростта на запис, защото доколкото знам USB интерфейса и специално 2.0 е един от най-бързите!

Вто Окт 31, 2006 7:54 pm
Профил

Мнение 
Ами ако си погледнал сигурно щеше да забележиш че няма по големи носители от CFC. Освен това CFC интерфейса реално е IDE, т.е. можеш да вържеш всеки АТА диск и да работиш.
Относно записа на камерата, с какво мислиш да я обработваш тая камера? Там нещата отиват или към DSP или към ARM, някакъв вариант е малко CPU с FPGA в което да правиш компресиране, ама това не е много евтино. Та като почнем от там че ти ттрябва сериозен процесор за обработка на видеото, проблема с USB е най малкия, много вероятно е тази процесор да може да реализира и USB Host, т.е. да го има, не съм сигурен но ARM нямаха ли USB host интегриран?

Вто Окт 31, 2006 8:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
wizard написа:
Освен от големината на файла се притеснявам и за скоростта на запис, защото доколкото знам USB интерфейса и специално 2.0 е един от най-бързите!

Ами вземи да кажеш точно какво искаш да правиш. Щото така метнеш малко инфо, а ние ти даваме глупави съвети, незнаейки какво точно си намислил. Ей го на са пък видео искал да записва. Ами с това трябваше да почнеш... Защо те притеснява скоростта на трансфера - ти да не мислиш да го записваш в реално време върху флеша - ако е така - откажи се.

Чет Ное 02, 2006 8:01 pm
Профил ICQ

Мнение 
Естествено, че няма да е в реално време! Като гледам обаче за камерата ще потърся някакво готово решение... не знам вече какво да правя с това. Не смятам да се отказвам!!!

Чет Ное 02, 2006 8:49 pm
Профил

Мнение Хм
Мисля че идеята с рутера не е за изхвърляне , някъде четох из нета за точно такова направено .
Има доста разработени неща за това , тези рутери дето ти приказвам за тях имат 2 USB порта , на единия слагаш камерата а на другия хард диска и като метнеш един 80Гига и си готов, четенето на информацията ще го правиш през Лана нещо като файлов сървър, при това с парола и само ти ще имаш достъп до тях .

Пет Ное 03, 2006 10:08 am
Профил
Аватар

Мнение 
Прав е колегата, нещата са достатъчно сложни, за да ги правиш из основи - Контролер+USB HOST+интерфейс към камера и прочие.

Готово решение е по добрия вариант според мен. Някакъв борд работещ под uCLinux или Linux (може и от рутер да се вземе), ще свърши голямото копане по хардуера и ще ти остане само със софтуера да се блъскаш.

Пет Ное 03, 2006 11:11 am
Профил ICQ

Мнение 
Абе поред мен нещата не са толкова сложни, стига да си заслжава правенето, но с тая камера .... вземи си един модул с ARM, Geode, VIA .. каквото ти хареса, сложи му един OS и си гледай живота. Камрата може да е USB а пък записвай на каквото си искаш.

Пет Ное 03, 2006 9:40 pm
Профил

Мнение Hm
ToHu написа:
Абе поред мен нещата не са толкова сложни, стига да си заслжава правенето, но с тая камера .... вземи си един модул с ARM, Geode, VIA .. каквото ти хареса, сложи му един OS и си гледай живота. Камрата може да е USB а пък записвай на каквото си искаш.

Мисля че не си прав :D
Виж тука какво има готово :
http://www.approtech.com/product/dvr/DVR-3064.htm#s

Пет Ное 03, 2006 9:53 pm
Профил

Мнение 
То ако става въпрос има много по подходящи неща, но аз писах ако иска да го произвежда, а не да купи готово, иначе .... ако е за мини рекордер трябва да прегледам материалите, има пресни пресни нещца от изложбата в есен, едни тайванци имаха много малки рекордери, но това е завършен продукт, с цена като за такъв.

Съб Ное 04, 2006 12:32 am
Профил
Аватар

Мнение Re: запис на USB памет
plameniv написа:
wizard написа:
Поздрави на всички! :)
С един приятел сме се заели с една идея, т.е да записваме различни данни от няколко източника на USB flash памет. Имаме проблем с осъществяването на идеята, като проблема е с начина на реализиране на записа на USB-то. Някой може ли да даде идея за някава схема за запис на USB или линк в интернет, който може да ми помогне? В случая няма да се четат данни от флашката а само ще се записват, като и стандарта USB 1.1 ще свърши работа!
Благодаря предварително!!!

Мжеби е по добре да помислиш върху един рутер от тези с 5 порта с процесор ADM5120 ,има един руски сайт където има сорсове за това как да го флашнеш че да работи с USB хард диск или флаш .
http://midge.vlad.org.ua/wiki/
Чети тука в техния форум има интересни идей
http://midge.vlad.org.ua/forum/
Но все пак малко и от Linux трябва да разбираш :)

Сори че пак въздигам темата, но има ли ги някъде тия рутери на тънка цена в БГ, че ми е хрумнала една идея.

Пет Ное 24, 2006 11:28 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Това ли е?

http://www.reset.bg/catalog/index.php?c ... 771371958c

Пет Ное 24, 2006 1:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абсурд, говорим за нещо от сорта на 30-50лв

Пет Ное 24, 2006 1:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ако не те хванат вземи и за мене. :roll:

Аз като функционалност питах това ли търсиш?

Пет Ное 24, 2006 2:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща