Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Протел - описание 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Протел - описание
Мисля че това е най-доброто което може да се прочете по въпроса. Казвам го от опит
http://www.altium.com/learningguides/pr ... index.html

има за 99,2002 и 2004.

И една анти реклама, не купувайте българската книжка от млад конструктор по въпроса. Не става нито за начинаещи (като мен),нито за напреднали (като мои колеги).

Вто Яну 25, 2005 3:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз съм я чел (не съм я купувал 8) ) и потвърждавам, че не става.

Вто Яну 25, 2005 3:52 pm
Профил
Мнение 
Áëàãîäàðÿ âè, ÷å ñïîäåëèõòå ùÿõ äà ñå èçëúæà äà ñè ÿ êóøÿ :)

Сря Мар 30, 2005 10:40 am
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Имам ръководство на руски за Protel DXP в PDF формат. Аз съм го сглобявал. Според мен е добро.

Чет Май 12, 2005 11:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
виж ако е не е съвсем повърхностно е ценно и ако можеш го качи тук или някъде другаде.

Чет Май 12, 2005 11:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ръководството за Protel е на 12 части и съм го сложил тук.
http://vank.hit.bg/e-book.htm

Пет Май 13, 2005 10:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
За начинаещи е за съжаление. Но те исобствените му хелпове на протела не са особенно изчерпателни.
На мен ми трябваше по задълбочено описание на стратегиите на ауторутера ама няма и представителя им за Русия не каза да има допълнителна документация по въпроса. Това дето си е с DXP2004 и толкоз. Експериментираите братя на воля.

Пет Май 13, 2005 7:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Съб Яну 28, 2012 10:25 am, променена общо 1 път

Пет Май 13, 2005 8:49 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
В оркада я има,сериозна програмка е но иска доста четене за да работиш с нея. Като ми остане време ще почета по въпроса. А аутороутера на DXP2004 не е съвсем за изхвърляне. Скоро се чудих че една проста платка не ще да опроводи на 100 процента и така не можах сам да го накарам да я опроводи. Писах в един руски форум и Потапоф представителя им за Русия подреди стратегиите и с тая настроика си я опроводи на 100 процента без проблем.
А за спектрата няма 2 мнения всички твърдят че е най доброто след ментора.

Пет Май 13, 2005 9:03 pm
Профил
Мнение 
Äà òîâà å íà÷àëåí êóðñ, íî êàêòî ñòå çàáåëÿçàëè òîâà å ïðåâîä íà îðèãèíàëíàòà äîêóìåíòàöèÿ íà PROTEL. Ïðîñòî ñà âêàðàíè ðóñêèòå èçèñêâàíèÿ, ñòàíäàðòè è ìÿðêè. Àç ãîâîðèõ ñ Ïîòàïîâ è òîé êàçà, ÷å ãîòâè ãíèãà, íî âñå îùå íå å èçëÿçëà. Îñâåí íåãîâòà ôèðìà ïðåäñðàâèòåë çà Ðóñèÿ å è ôèðìàòà ÐÎÄÍÈÊÑÎÔÒ http://www.rodnik.ru/
Òàì ñúùî ìîæå äà ñå ïðî÷åòå òîâà îíîâà.

Пет Май 13, 2005 9:36 pm
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Съб Яну 28, 2012 10:26 am, променена общо 1 път

Съб Май 14, 2005 12:05 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
А с продуктите на ZUKEN - CadStar i CR-5000 някой занимавал ли се е?От както ги купиха набират страхотна мощ. Аз съм започнал преди много години с тяхното първо "издание" REDAC. И имам емоционална настройка към продуктите на фирмата. Ще ми е интересно, ако някой ги ползва да сподели мнение.

Съб Май 14, 2005 9:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
Az tyrsih no ne mojah da izrowq nowa wersiq nikyde za syjalenie. Inache oficialni users kaswat che bil dobyr.

Mentor е най сериозния продукт в областа. Пълния пакет е над 50 000 долара. Но е много зле като интерфеис и страшно неинтуитивен за работа. Може да се намери и последната версия но иска много четене ,дори и за най простите неща трябва. Струва си ако правенето на платки ти е основна деиност и от това си вадиш хляба. И маи е единствения продукт на пазара дето може да сътвори платка от типа на компютърно дъно. Има много периферни програмки за разчети на печатни индуктивности,закъснения по шини и изравняването им и всевъзможни такива. Като се инсталира пълна версия на харда е около 1,7Гб. Няма претенции за свръхбърза машина. Работи стабилно и на АМД2500+ с 512 Рам.

Съб Май 14, 2005 1:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
8O :D
Цитат:
Няма претенции за свръхбърза машина. Работи стабилно и на АМД2500+ с 512 Рам.

Това последното като го извадиш от контекста звучи готино.
Eagle-то върви и на 500Mhz безпроблемо. Вече дори не си мисля за сравнение, просто го споменавам за начинаещите, защото е много интуитивна, компактна и лесна за усвояване програма. За 2-3 часа може да си стъкмиш не особено сложна 9х9 платка без преди това да си се докосвал до подобен вид софтуер софтуер.
И понеже сме в библиотеката на официалния адрес може да се свалят manuals, tutorials и купища библиотеки, както и демо на програмата, което е почти напълно функционално: :wink:
www.cadsoft.de
Предполагам, че повечето от хората тук няма да са особено очаровани, но за всеки, който тепърва започва или търси алтернатива на останалите "ресурсни чудовища", мисля че ще е от полза.

Съб Май 14, 2005 2:57 pm
Профил WWW

Мнение 
Абе то проблема с повечето хора е не че не са докосвали подобен софтуер а точно обратното, че са работили с някакъв и нещо ново им идва в повече .....
А иначе на ментор продуктите са сериозни, но чак пък само с него да могат да се правят сериозни неща .... със всеки CAD става .. доколко програмата сама се справя .. е това зависи .....

Нед Май 22, 2005 3:01 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща