|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:03 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Сашо, абе да си им мерил консумацията на тия говеда случайно. Дали ще мога да докарам средно 10 mA, при 10Mhz. Че мин. 30 часа на батерии му се очертават. Да знам дали да се хващам с него въобще.
|
| Пет Окт 01, 2004 6:58 pm |
|
 |
|
Сашо
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 10:14 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
 Re: LPC21xxx
Заяждането не е здравословно, ама като те гледам май не държиш много на това. Та ето какво ще ти отговоря:
1.Колко хора искаш да ти намеря да ти отговорят на въпроса? Ама и да искаш много нямаш голям избор, щото повечето са зад граница и не се занимават с толкова дребни работи (просто няма да ти обърнат внимание), а в България се сещам само за едно място.
2.JTAG на паралелен порт, буутлодер на серийния порт, буутлодер на USB-то - тия три варианта мисля са достатъчни за начало.
3.Поне 2 броя софтуера.
И се грижи за здравето си!!!
"Сашо, абе да си им мерил консумацията на тия говеда случайно. Дали ще мога да докарам средно 10 mA, при 10Mhz. Че мин. 30 часа на батерии му се очертават. Да знам дали да се хващам с него въобще."
Ако го слийпваш може би ще стане. Точно на него не съм мерил консумация, на 2106 ще мога да ти кажа от понеделник, но може и да поразпитам. А проблема 10мА*30часа=300мАчаса можеш да го решиш с по-силни батерии, има ги, ама не ти знам периферията. А в ЯХОТО има голям форум за тази фамилия, може и да е ставало на въпрос.
Как е кракът?
Успех!
|
| Пет Окт 01, 2004 11:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Kракът ходи  ))))), сиреч засега работи (няма проблеми с календара).
Добре де, тия пичове от Филипс, пишат че при изключена периферия, на 60 МHz (при ядро зациклено с while(1)) - 30mA. Аз мисля да работя на 10 МHz. По простото правило - би требвало ядрото да слезе на около 5 мА. И имам периферия два UART-a и два SPI, таймер некой и друг. Ебах го и периферията требе да се вмести в още 5mA.
Няма как да го успивам. 30 часа (24+запас) трябва нон стоп да работи, щото сигнала който трябва да анализира си тече, трябва да се филтрира, анализира,вземат решения и пише на флаш карта. Освен това има и аналогова част която си хапва 30-тина мА. Та трябва да се оранича общо до под 50мА. Ще взема да се оглеждам и за MSP430 май.
 )))
|
| Съб Окт 02, 2004 11:12 am |
|
 |
|
Aesenal
|
 ARM IDE
Òðÿáâà äà ìèíàâàì íà ÀÐÌ ïëàòôîðìà (ÀNSI C) . Äà Âè ñå íàìèðà ëèíê êúì êðàê çà CrossWorks ïîä Windows çà ARM ? Êîè ðàçâîéíè ñðåäè çà ÀÐÌ ñòå ïîëçâàëè è ñòå îáùî âçåòî äîâîëíè ?
|
| Пон Яну 24, 2005 2:36 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Достъпни са следните неща за АРМ
ARM.REALVIEW.DEVELOPER.SUITE.V2.0-RORiSO
CrossWorks
CW_ARM
Green.Hills.Ansi-C.Ec.Compiler.Multi.2000.v3.61.For.Arm.With.Patch
Hi-Tech
IAR ARM.410b
IAR-ARM.411a
Tornado
Multi402
Multi_402_Win_Lin_Sol
в момента времето ми е кът и нямам време да се ровя кое какво е. Ако
знае за нещо че е ценно да кайе да го дръпна и после ще видим някак да го получат всички дето имат интерес.
|
| Пон Яну 24, 2005 5:37 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
ето 2 крака за Easenal. Trqbwa da sa raboteshti.
|
| Пон Яну 24, 2005 5:47 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Значи ще пробвам да вкарам яснота:
1. Arm developer suite - оригиналния развоен пакет на ARM - много скъп. Ама май е безмислен без съотвтния хардуер за дебъгване, който също е много скъп.
2. CrossWorks - базиран върху GNU GCC, пичовете просто са го облекли в дрешки ала Visual Studio. Аз ползвам това. Версия 1.2 се краква с файла на Nikola. Работи с най евтиния дебъгер Wriggler (или както там се пише).
3. IAR 4.11 - известна марка (май вече има 4.20). Имам крак за него, ако някой прояви интерес. До колкото ми е известно за ARM това е най-оптимизиращия компилатор. В тестовете бие GCC(говоря само за ARM). Имах големи трудности да го пусна да работи с Wriggler-a.
4. Другите не съм ги пробвал. Green Hills също са стари кучки. Може би ги бива, но не знам как са с дебъгерите.
Има си и съвсем open source развой за ARM. - www.gnuarm.com. Ама човек трябва да е стар линуксчия (Cygwin), за да работи с това. Освен това документацията е доста дървена. Това според мен, истинските хакери сигурно ще ме опровергаят.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 25, 2005 10:21 am |
|
 |
|
Aesenal
|
 ARM IDE
Äîáðè îðèåíòèðè, áëàãîäàðÿ  . Äàéòå íÿêàêúâ ëèíê êúì IAR ÅW_v4.11à. Íà ñàéòà íà IAR èìà âåðñèÿ 4.20, íî íå íàìèðàì êðàê èç íåòà.
|
| Вто Яну 25, 2005 9:59 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Това трябва да работи с 4.20
|
| Сря Яну 26, 2005 11:32 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Пичове, не мислете, че страдам от параноя, но все пак дали да не се уточним за следното: Да не качваме такива файлове тук. Може би линк към друг (free) сървър с тях, но поне да не са тук.
|
| Сря Яну 26, 2005 11:44 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Ще ги махна утре които му трябват да си ги свали дотогава
|
| Сря Яну 26, 2005 2:02 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Не го трий за сега, интересно ми е дали ще се усетят ония. 
|
| Сря Яну 26, 2005 2:31 pm |
|
 |
|
tcsa35
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Ное 10, 2004 4:03 pm Мнения: 111 Местоположение: София
|
Ето нещо интересно и работещо с Arm Developer Suite
за съжаление е на китаиски и потдържа само ARM9/ARM7
но пък работи с Wiggler
http://www.armjtag.com/jtag.htm
ARM9/ARM7 Jtag Debug Agent Software
Introduction:
1),Support ARM9/ARM7 Core CPU。
2),Support ARM/Thumb instruction
3),Support Semihosting
4),Support SDT2.5,SDT,2.51,ADS1.1,ADS1.2
5),Support win98,win2000,winXP,win2003
6),Support Run,Step,Step In,Step Out,BreakPoint etc.
|
| Пет Фев 04, 2005 4:07 pm |
|
|