Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Изборите - анкета? 

Гласувахте ли?
Анкетата свършва на Пет Дек 29, 2006 2:20 pm
Да, на двата тура. 32%  32%  [ 13 ]
Да, на първи тур. 10%  10%  [ 4 ]
Да, на втори тур. 17%  17%  [ 7 ]
Не. 41%  41%  [ 17 ]
Общо гласове : 41

Изборите - анкета? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Изборите - анкета?
Колко от вас гласуваха? Без значение за кого. Интересно е да видя нагласата на хората, като тези посещаващи форума.

Аз лично не гласувах. На първи тур ме нямаше (но пак нямаше да гласувам), а на втори - просто счетох, че няма смисъл да загубя 30мин. , при настоящата конюктюра на политическия пазар.

После се замислих, че това са първите избори на които имам възможност да гласувам, но не съм го направил. Същевременно не съм по песимистично настроен от преди 15г. (даже обратното). Не смятам, че нещата са в черна дупка, че България е обречена и пр. Но просто не намирам смисъл да гласувам точно при този избор който ми се предлага.

Единствения проблем който виждам за себе си е, че по този начин плащаме излишно един втори тур, резултатите от който са предварително известни (да не говорим че и резултата от първия тур си беше крайно предвидим).

Пон Окт 30, 2006 2:20 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл

Мнение 
аз също не гласувах,гласувал съм само един път 92г маи беше кога беха първите избори, и от тогава на сетне изобщо не съм имал намерение поради липса на кандидати които да ми се харесат.мисля си че всички са поставени лица с определена цел така че да оберат очакванията на хората и да ги залъжат до следващия тур, поради това не виждам смисъла да си губя времето.по добре да си пия едно кафе някъде вместо да се бутам да гласувам.

Пон Окт 30, 2006 2:42 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Снощи и Доган заговори за национализъм.
Не си правя илюзия целта е да се изтърка понятието да се обезформи и обезмисли.
От непрестижно, гласуването за национализъм (модерен) ще стане модно за следващите избори.

А гласа за Волен не е загубен и безмислен. Тази нагласа на част от хората е фактор с който ще трябва да се съобразяват политици (наши и чужди).

Жалко че не бяхме повече...

Пон Окт 30, 2006 2:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И нали се сещаш, че като не си гласувал нямаш право да се оплакваш от този и онзи политик че това направил и това не направил. Ако всички които не гласуваха бяха отишли до урните и пуснат празна бюлетина сега нямаше да имаме президент и някой хора щяха да се замислят що така аджеба. Аз бях в СИК на парламентарните и на сегашните избори. Вие всички дето не гласувате имате ли си представа кой определя кой да ви управлява - баба на 99 години - не знае в кой свят живее ама гласува. Всички душевно болни на града минават с придружител естествено щото не знаят за кво става въпрос. "Българчета" дето не знаят български и като му кажеш нещо ти кима умно (ония автобусните). Бабичка от село Х дето върви на четири и също не знае български, а на всичко отгоре и е неграмотна. Аз лично съм разочарован от това "Будно българско общество", което нито е будно, нито българско. Вчера имахме бюлетина задраскана с фулмастер - един голям Х на цялата - евала на човека - недоволен и си изразява недоволството. А вие как си изразихте недоволството - като не отидохте да гласувате. Какво означава половин час - 25 секунди отнема гласуването, другото си е една разходка за 5 минути на чист въздух. Голяма загуба на време - няма що.

Пон Окт 30, 2006 3:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Дотук само веднъж съм гласувал за някои , на тези избори пак си гласувах анти-някоИ (мн. число).

И така :cry: /то псведо демокрация - бива , бива , ама нащо на нищо не прилича :evil:

едит: не сте прави - ако не си гласувал ПАК имаш право да ИСКАШ !
ЗАЩОТО СИ ГРАЖДАНИН НА ДЪРЖАВАТА.
такива хора - мислещи , че нямаш право да искаш -> щом вот не си дал колко ги обичам :evil: :evil: :evil:

едит: само 1 -ви гласувах.

Пон Окт 30, 2006 6:22 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
И нали се сещаш, че като не си гласувал нямаш право да се оплакваш от този и онзи политик че това направил и това не направил. Ако всички които не гласуваха бяха отишли до урните и пуснат празна бюлетина сега нямаше да имаме президент и някой хора щяха да се замислят що така аджеба. Аз бях в СИК на парламентарните и на сегашните избори. Вие всички дето не гласувате имате ли си представа кой определя кой да ви управлява - баба на 99 години - не знае в кой свят живее ама гласува. Всички душевно болни на града минават с придружител естествено щото не знаят за кво става въпрос. "Българчета" дето не знаят български и като му кажеш нещо ти кима умно (ония автобусните). Бабичка от село Х дето върви на четири и също не знае български, а на всичко отгоре и е неграмотна. Аз лично съм разочарован от това "Будно българско общество", което нито е будно, нито българско. Вчера имахме бюлетина задраскана с фулмастер - един голям Х на цялата - евала на човека - недоволен и си изразява недоволството. А вие как си изразихте недоволството - като не отидохте да гласувате. Какво означава половин час - 25 секунди отнема гласуването, другото си е една разходка за 5 минути на чист въздух. Голяма загуба на време - няма що.

И аз бях в СИК, и трябва да ти кажа, че положението при нас беше едно към едно с вашето, жалко, но както е казал поета всеки народ си заслужава управниците....

Пон Окт 30, 2006 6:50 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Добре, ако не ти харесва никой - какво правиш. Има ли вариант да отбележеш на бюлетината, че не ти харесва никой от кандидатите. Доколкото знам май няма такъв вариант. Тогава какво трябва да направиш за да имаш право да се оплакваш от управляващите. Надявам се сте далеч от мисълта, че трябва да гласувам за кой да е за да имам това право? 8) И друго - плащането на данъци не е ли достатъчно основание да изразявам /не/доволството си от управниците?

Пон Окт 30, 2006 7:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами има вариант да кажеш че не харесваш никой - недействителните бюлетини (в какъвто и формат да са) СЕ БРОЯТ ЗА ГЛАС. Процента на действителните пада и от там процента за всеки един от кандидатите. Сиреч има примерно 70-80% избирателна активност - ама 80 процента от тях не са гласували за никой. Останалите 20% си ги разделят. 5 за единия, 3 за другия и т.н. Закона повелява 50%+1 глас избирателна активност и 50%+1 глас за кандидат и имаш президент. Всички останали случаи са балотаж. За втори тур остава само второто 50%+1 от гласувалите за единия кандидат и той печели. Е какво щеше да стане ако за единия имаше 10% а за другия 4%. Първо това щеше да е прецедент за българия. После щеше да се опре до конституционния съд. От цялата тази ситуация най-вероятно тъпите ни политици щяха да се усетят, че нещо не е наред. И може би щяха да вземат адекватни мерки.

За съжаление каквото и да приказваме сега - бития бит, е..ния е..н.

Пон Окт 30, 2006 7:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Напълно безсмислено е да се гласува с невалидна бюлетина.
Накрая тя просто не се брои. Все едно = не си гласувал.

Колкото до правата ми на критика - те са следствие на гражданския ми статус, и няма никакво значение, с чии гласове е избран тоя или оня некадърник (разбойник). Аз му плащам разноските и издръжката с моите данъци, и той трябва да си върши работата почтено и в срок

Пон Окт 30, 2006 7:31 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не съм много сигурен, че не се брои. Истина е че за парламентрните избори не оказва влияние - там обаче случая е друг.

едит : Досега рових в част от законите - недействителните бюлетини СЕ БРОЯТ. Как обаче после си ги разпределят не пише. Специално за президентските мисля че се включват в общата картина.

Пон Окт 30, 2006 7:34 pm
Профил ICQ

Мнение 
на всеки имащ връзка с главния мозък и работещ на заплата примерно, или собственик на малка фирма му е ясно /а не шеф на нова и супер голяма фирма с еди какво си правителствено или партиино влияние/както и добросъвестно плащаш данъците човек в тази държава му е ясно за ко става на въпрос.Само на наште политици разбирате ли не е ясно и те не могат да се усетят въи въи хахахах.а това с процентите са пълни глупости- ами нали всеки които не гласува значи не вижда подходящ кандидат това се подразбира от самосебе си.
има сигурно над 100 психолози които гледат и разбират ужким тези неща и ги казват на управляващите щото те може да не се сетят нали ся не са учили икономика и не знаят на кво дередже е народа им.
всичко си е наи чиста и проста икономика и народа е обикновения клиент,ще дам един по посредствен пример:
ако например имаш един хранителен магазин до самата къща където живееш и всеки ден няма как трябва се яде отиваш в този хранителен магазин и си пазаруваш храната ,но забелязваш те там почват да те лъжат наи нагло и безцеремонно-ще продължиш ли да ходиш пак в този магазин?????едва ли,ако ще и 1 час ще вървиш пеша но ще отидеш на друг магазин за да си купиш квото там си решил нали е така.Същото е и с изборите които е заинтересуван наи вече финансово ще е пръв да гласува,които не взима нищо от държавата а само плаща данъци,издържа циганите с техните соц помощи и енергосметки взети от собствения му джоб и други подобни неща изобщо няма да гласува,които си мисли че може и да получи нещо някога за в бъдеще според изказванията на политиците-демек им е повярвал и тои може се прежали да иде да гласува.....но аз не съм видял нещо да сме напреднали като държава в последните 20 години,примерно икономиката да ни е нещо напреднала,или начина на живот на средностатистическия българин да се е вдигнал-да е почнал нашия пенсионер да ходи на почивка по хаваите,или да сме още "космическа държава", или да изнасяма стоки произведени тук за в чужбина в такъв мащаб както преди 20 години,или да имаме здравеопазване и образование такова каквото ни се иска или поне наи малкото дето сме имали и да е безплатно,или престъпност ли корупция ли и т.н. да не говорим че цялата икономика вече се управлява от чужденци на които изобщо не ги е еня за народа а гледат само да вдигат цените с цел лично облагодетелстване и висока печалба-примерно тока или телефоните и така като знаем и виждаме както и изпитваме на собствения си гръб всичките тези нещица,щто вали гърми ама всеки ден отиват минимум по 20 лв само за хранаи отделно данъците на година са пак сигурно 1000лв и точно поколеда трябва да ни изсурвакат с тях и винетките , а ся ми кажете как и с каква радост изпълнен примерно с високо патриотични чувства ще отида аз, или останалите 50% от народа да гласуват за същите мутри които от 20 години са си все еднакви ама си сменят цветовете :?:
ПС:Cekins ако си на заплата към няква партия и от нея ти зависи начина на живот от който да си доволен бих те разбрал донякъде че изпълнен със светли чувства за бъдещето на себе си и семеиството си, си гласувал разчитаики на нещо си.
малеее цял роман изписах за 5 мин,ко ли ще е ако седна специално да пишаа на тази тема.........хехехехе

Пон Окт 30, 2006 7:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не вземам заплата от никоя партия и съм не по-малко недоволен от теб. Но аз поне си изразявам недоволството по един от малкото законни начини които държавата БълХария ми предлага.

Пон Окт 30, 2006 8:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Това с празните бюлетини наистина е добре да се прави. Аз не отидох да гласувам именно защото нямаше за кого да гласувам (нямаше избор според мен). Но ме подсетиха че може и така - поне накрая ВСИЧКИ виждат че на хората им пука, но не харесват кандидатите. Чудно защо никой не споменава по ТВ например за този вариант...

Вто Окт 31, 2006 1:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
@ex-man: Ми що не са споменали по ТВ... нали тогава големият процент хора, които не са отишли да гласуват (визирам и горната анкета) най-вероятно щяха да отидат и настоящия стар президент нямаше да се гордее с процента на гласовете, с които е спечелил...

Вто Окт 31, 2006 1:16 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не е вярно, че никой не е споменал за пускане на невалидни бюлетини. По Нова ЕДИН единствен път пуснаха на ВМРО - представляваше една бюлетина задраскана цялата и гласеше нещо от сорта "не харесваш никого - избери всички" ... Обаче мина само един път. Явно някой им затвори устата, както и на всеки дето има различно мнение. За сметка на това на Социал-демократите рекламата СРЕЩУ Волен я пускаха денонощно. Само да отбележа, че нито едните, нито другите имаха кандидат.

добавка : само да отбележа, че сега не се споменават защото са около 2% и си разпределят процентите и никой не му прави впечатление. Ако бяха 50% невалидни тогава щеше да е ралзично.

Вто Окт 31, 2006 12:45 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща