|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:37 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Iliya
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Окт 23, 2006 2:07 pm Мнения: 69 Местоположение: Бургас
|
За да има коректен отговор, трябва да има конкретно задание. Колегите вече зададоха някои от основните въпроси.
1. Кабелът съществуващ ли е? Ако да, какъв?
2. Ако не, какъв е общият бюджет (хардуер + окабеляване)? При полагане на достатъчно качествен кабел могат да се постигнат много по-сериозни скорости.
3. Целта е да се разработи частно решение, или да се ползва фабрично? На пазара има доста специализирани модеми.
4. 56К - минимум. А максимум? Ако сега е 56К, очаква ли се бъдещо развитие?
5. 485 или подобна - ще свърши ли работа?
6. При кабелната система могат ли да се монтират Repeater-и? Ако да, най-елементарното е системата да се изгради така, както го правят Интернет - кабелните доставчици, т. е. на сегменти.
7. Въздушна или подземна линия?
8. Защо не асинхронни модеми? Отговорът би помогнал да се разбере - какво може? Доста от банките поддържат подобна комуникация с клоновете си, често - по наета линия.
Мисля, че ако се знае това, може да се даде доста точен отговор.
Иначе ще се получат малко мъгляви препоръки, защото вариантите са доста.
|
| Вто Окт 24, 2006 12:45 am |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
Както казаха в предния пост със ADSL модеми няма ли да стане 
|
| Съб Окт 28, 2006 10:12 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
ADSL - вие сте луди !
Нищо лично , не ме радва тази технология, може би защото малко знам за нея, но ми е достатъчно.
Човек не може да знае всичко  Въпреки че в тази сфера имам големи интерси , но просто ADSL-a -> интуицията ми подсказва -> не , а напоследък ми е станала много добра, жалко че само числата от тото ми бягат 
|
| Нед Окт 29, 2006 3:23 am |
|
 |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
the_real_maniac защо да сме луди?
DSL технологиите имат множество предимства. Като най-важното от тях е именно наличната инфраструктура. Нещо което ако беше използвано навремето от БТК, щеше да закопае малките ISP-та сьс селските им амбиции да окабеляват градовете "по-вьздух". Обаче с обьрканата им политика да предлагат неадекватен диапазон услуги с още по-неадекватни цени сами се дрьпнаха назад. Сега виждам че и това се променя.
DSL-а си има позиции в мрежовия свят и не бива да се пренебрегва.
|
| Нед Окт 29, 2006 12:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
маняк,
аз бих казал, че да се ползва LAN технология за градски мрежи е ... извън замисъла на технологията LAN.
все едно вместо модем, за ползваш RS232. xDSL е модем, само че не честотен, а спектрален. нищо особено, но за големи разстояния (километри)
независимо, че LAN подхода работи, това е едно по същество нерационално решение.
в държави като нашата става рационално, благодарение на нерационалната политика на основния монополист.
в някои държави монополиста дотам контролира нещата, че да си пуснеш кабел до съседа е незаконно.
е, има си и добрите страни, главно за клиентите.
но, не забравяй, софия не е българия. в софия LAN-овете са друго нещо, в провинцията ADSL на бееееТк е водещата технология.
|
| Нед Окт 29, 2006 12:51 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
И още едно предимство на ADSL-a - слушам че дистанцията между 2 точки може да достигне и 15КМ.
|
| Нед Окт 29, 2006 1:14 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
С усилватели може да обиколиш земята.
С хубав кабел / шармовка - няма да имаш смущения ...
Въпрос на пари. 
|
| Нед Окт 29, 2006 1:48 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не съм запознат с конкретните условия и текущата свързаност, ако на мене ми поставят такова условие бих направил така:
Викам фирма полага ми 2км опитка слагам 2 оптични конвертора и забравям за случея.
|
| Нед Окт 29, 2006 9:15 pm |
|
 |
|
HCL
|
 много хитро. И как ще стане тази работа, ако обектите са разположени в СУ и НДК, примерно.
|
| Нед Окт 29, 2006 9:26 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
По шахите на БТК, като им се плаща таксите ама за в баш центъра на София с VPN ще стане.
|
| Нед Окт 29, 2006 9:33 pm |
|
|