|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:48 am
да започнеш работа е по-трудно, отколкото да я свършиш?
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: да започнеш работа е по-трудно, отколкото да я свършиш?
Не бъди нагъл! Вече ти отгорих мисля. Или ти доставя удоволствие как повтарям, че китайските произведения не са произведения на изкуството  Но от поялника наистина съм много доволен. Марката беше ksegger или нещо от сорта. Никакви ядове, за толкова години дръжката не се е разхлопала. Не губи контакт. Случвало ми се.е след смяна на човка да даде грешка. Но е много рядко, а и вадя и вкарвам по-внимателно и тръгва. Навремето бях писал, че към поялника си бях взел и калибратор. Задавам температура, гледам калибратора какво показва и отделно с Кейтли се закачах към термодвойката на калибратора. Почти в целия диапазон и трите показваха едно и също +/- 1 градус. Гледах и не вярвах на ушите си  Хайде това че поялника на тая цена че нямаше нужда от калибрация не е толкова впечатляващо. Но калибратора в комплект с 5 ако не бяха и 10 оригинални термодвойки на Хако беше на някакви смешни стотинки. Аз го поръчах заради термодвойките, изобщо не очаквах да мери... Камо ли пък толкова точно. Ама китаецът понякога надминава себе си... Естествено беше копие, но явно пълно копие и кутийката му е като на Хако, само емблема няма.
|
| Чет Юли 23, 2026 9:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Малко извън темата, ама да попитам, сигурно аз съм аматьор, ама какъв е толкова зора температурата на човката да е някаква точно определена? Не говоря за ОВ и регулирането а конкретно за температурата? За мен всичко +/-10. С е повече от достатъчно, но както казах сигурно защото съм аматьор...
|
| Чет Юли 23, 2026 10:50 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Забравил съм бре. Би ли ме подсетил какво беше?
|
| Чет Юли 23, 2026 11:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ей тия китайци много ви дразнят ....и мене, ама не точно заради боклуците които произвеждат  Ицо, пусни си някое видео как индиец ремонтира полуоска и ще спреш да мислиш за китайците 
|
| Пет Юли 24, 2026 1:51 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
布谷
|
| Пет Юли 24, 2026 5:32 am |
|
 |
|
itso.t
|
Гледал съм ги, и в Индия и в Пакистан. То бяха полуоски, колянови валове, че и лагерни черупки. На моменти изглежда доста ужасно, но си давам сметка, че в тия условия няма какво друго да се направи. Или опитваш да направиш нещо такова, или не правиш нищо. Освен това допускам, че някои от тия ремонти са "времянки" - докато пристигне новия чарк. Съществената разлика е, че индийците и пакистанците показват как в никакви условия, с оскъдно оборудване на достолепна възраст правят каквото могат. Че и майсторство показват. А чайниците показват как с хайтек оборудване се произвежда скрап,, която току що произведена е годна само за сметището. Я, Дедо Боре е проговорил на квадратчета... 
|
| Пет Юли 24, 2026 8:43 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Целта на едните е да оцеляват, а на другите да просперират. Два различни модела, но засега изглежда като че ли и двата са доста успешни. Едните се въдят като полудели, другите забогатяват като луди. Всеки луд с номера си 
|
| Пет Юли 24, 2026 9:53 am |
|
 |
|
itso.t
|
/извадено от контекста/ Я. Миро отново е написал само една буква. 
|
| Пет Юли 24, 2026 11:23 am |
|
 |
|
miro_atc
|
мхм... както казах всеки луд с номера си, обаче ние имаме цял арсенал  Май дедовите плочки не бяха за орнитолизи, а намек че някои изкукваме 
|
| Пет Юли 24, 2026 11:50 am |
|
 |
|
itso.t
|
Така е, някои видимо изкуквате, но бях тактичен и си замълчах...
|
| Пет Юли 24, 2026 11:58 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Благодарско за което  Сега и ако темата се върне където почна.... (аз нямам какво да кажа по въпроса и по-добре да се спра с офтопика)
|
| Пет Юли 24, 2026 12:32 pm |
|
 |
|
syscop
|
Има тема Китай. По-голямата част от мненията в настоящата тема са за там. Ако на някой с правомощия му се занимава може да ги премести.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Юли 24, 2026 12:50 pm |
|
 |
|
Pif
|
Бях още под 20. Точно взел книжка. Карах мотор и постоянно нещо ремонтирах. Като бях на 15 сменях сегменти на балканчето всяка седмица. Та по онея времена имах освен мотора и лада която не карах. А един приятел имаше мицубиши с турбо. Ама турбото беше запекло и колата нямаше мощност. Та решихме да го разглобим и ремонтираме. Това добре, ама ключовете стари каквото останало от тряктора от ТКЗС-то, гидорето китайско за 12 лева... и 3 дена борба не можем да развием 2 гайки. Сума ти ключове строшихме и не става и не става. Дойде комшията, пенсиониран автомеханник от сервиза на лада и трабант и извади едно марково гедоре - марка Гедоре, оригинално, купувано с долари от чужбина. С малко зор успя да развие запеклите гайки. Години по-късно като почвах първата си работа в сериозен голям РнД един колега дето напускаше ми каза - винаги ползвай най-качественните инструменти. Аз си целя времето и усилията и затова не пестя от инструменти. А до онзи момент аз ползвах каквото има. Евтино, криво... понякога ми отнемаше 2-3 часа нещо просто защото нямам точния инструмент. И тогава като се замислих, че си губя огромен процент от времето заради некадърни инструменти си смених мирогледа. 5 дена дебъгвам проблем който се оказва от кофти осцилоскоп. Затова от тогава компромис с инструменти и оборудване не правя. Китайски "осцилоскопи" не ползвам. Те показват хубави картинки само дето не мерят. Показанията не са верни. Картинката е хубава но не отговаря на истината. Затова от 20 години друго освен JBC не ползвам. Много добри човки, стабилна температура. За всяка човка си имам температура и 5-10 градуса се усещат в работата.
Миро, от всичко изписано от тебе кажи поне 1 нещо което те касае лично в професионален план в ежедневната ти работа? До какво точно от това си се докоснал, променило ти е начина на живот, дало ти е работа, пари, удоволствие..? Я когато започнеш да караш кола която е ПРОЕКТИРАНА и произведена в Китай, тогава се хвали. Да те видя след 2-3 години експлоатация или при първото леко ПТП (ако оживееш). Тая геополитика дето я разправяш май е от гледане на пропагандни видеа в ютюб. Не съм те видял скоро да ходиш до Китай или да строиш завод за електроника. Или поне да правиш обороти от по няколко милиарда, че да познаваш пазара от вътре.
И да се върнем на темата на ДедоБоре: Времето се промени. Нуждите на обществото също. Навремето технологията се ползваше за подобряване качеството на живот на хората. Сега се ползва за да се контролира обществото. Както няма да се върнем да слушаме класическа музика така и това което правим е на доизживяване. Навремето са се проектирали и строяли далкопроводи. Кога последно е строен далекопровод? Къде са специалистите по изчисление и проектиране на далекопроводи?
|
| Пет Юли 24, 2026 3:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз повторям като латерна едно и също нещо относно китайците - не могат да бъдат конкурирани. Това е техният модел. Тях не ги интересува какъв е продукта. Тук повечето разсъждават от страна на купувачи как са се опарили и не разбират защо продължават да се опарват отново и отново. Но както и да е, дали това ме касае... Ами и в другата тема мисля го писах - аз разработвам фискални и нефискални устройства. Предимно за африканския пазар. Там където се появи китаец, нашите продажби рязко секват. Ние (фирмата) не можем да се конкурираме по никакъв начин. Пожелавам ви да нямате такива проблеми, макар че като гледам все повече и повече настъпват същата мотика като нас...
|
| Пет Юли 24, 2026 4:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
малко в страни от темата, но все пак ИИ
на али баба му - Zhenwu вай хуй - Ascend (950PR) и Atlas (350)
|
| Пет Юли 24, 2026 4:32 pm |
|
|