|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:09 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Микровълнови сушилни
Преди някой беше правил микровълнова сушилня за дървесина с магнетрон и клистрон. Нкой друг използва ли радио за индустриални процеси и измервания? С лампи или транзистрори?
Не е безумно, но май е доста рядко срещано.
|
| Чет Юни 18, 2026 1:48 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Микровълнови сушилни
Индустриалните сушилни работят на по-ниска честота. Преди години имах вземане-даване с такава инсталация- не беше нищо особено, мощни тиристори, дебели кондензатори и "зареждащи" бобини, а спектърът ... гора. Това за една камера примерно метър на метър на 3-4 метра.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Юни 18, 2026 2:06 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Микровълнови сушилни
Ъх. Аз все се правя на ощипан като ми заговорят за микровълновите сушилни в завода за кенефи. Не са много големи - само към 6 на 2 на 3 метра. Няколко пъти са ме занимавали да им смъквам софтуера за бекъп, ама накрая пратиха затворника, че той по ги чува дъртите PLC-та.
|
| Съб Юни 27, 2026 12:40 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|