Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Миеле С3 прахосмук ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Миеле С3 прахосмук ...
Знам че има колеги тук които се занимават с ремонти, та имам такъв прахосмук , то аз имам няколко. Като цяло тия неща не са много популярни в Мексико, и явно тъпата чистачка не е и чувала че торбите и филтрите се сменят, в резултат умряла. Отворих я, турбината беше пълна с боклуци, изчистих, смених тиристора който беше умрял интересно, с прекъснато краче, да ама новия тиристор изкара точно 3 мин ... ясно е че най-вероятно това дето съм купил е било някакво много китайско менте, но въпросът е има ли го тоя модул с тиристора да се продава, нещо не го намирам. То не съм далеч от идеята да сменя цялата турбина, щото тая явно е прегрявала, лагерите най-вероятно са пътници, ама да питам и за модул само, турбина оригинална май намерих ама ще трябва да си я влача от САЩ.

Нед Юни 14, 2026 8:32 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Миеле С3 прахосмук ...
Ширпотребата тиристори не умират от самосебе си . 12 А се слагат на 2 kW боилери !!! Сглобил си я и не си видял че вероятно има огънен пръстен на колектора преди да опука. Изхвърляй

Нед Юни 14, 2026 11:24 pm
Профил

Не съм го гледал много колектора да, то е триак де ама все там.

Нед Юни 14, 2026 11:39 pm
Профил
Аватар

Махаш всички филтри, захранваш директно и тестваш поне 15 минути. Ако замирише на електротехника - изхвърляш.

Вто Юни 16, 2026 10:20 am
Профил
Аватар

Нямам си на идея защо написах тиристор.

Вто Юни 16, 2026 6:53 pm
Профил

Щото сигурно аз така съм написал :) ....ами прибрах се вече в САЩ, в момента новия е окъсил, прахосмука работи но не се регулира ....казах им да го използват до де могат, другия път като ходя към Мексико ще взема един мотор цял и това е ...то може да е по-лесно и нов прахосмук ама тоя няма и година ... съвестно ми е да го изхвърля ...ако са направили регулирането тъпо тоя като в окъсил може и да е утрепал каквото го управлява, въпреки че все още го виждам да минава теста при включване :)

Сря Юни 17, 2026 4:38 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

ToHu написа:
.... прахосмука работи но не се регулира ....
Моторите на съвременните прахосмукачки имат огромен стартов въртящ момент и затова винаги е предвидено от схемата за регулиране плавен старт. Имал съм случай дя се счупи фланец при директно включване.

Сря Юни 17, 2026 9:57 am
Профил YIM
Аватар

Регулиране/намаляване на оборотите ти трябва само при леки подови постелки, пердета и прочее предмети при почиствонето на които могат да се засмучат. За твърд под нема нужда от регулиране.
И следващия път си вземи прахосмук с външен центробежен филтър. По-старите бяха с вътрешна допълнителна торба, а новите имат само допълнителен филтър за най-ситния прах. Боклука се изхвърля по-лесно и няма никакъв шанс да влезе в турбината. У хамериканско сте още в ерата преди човекоподобните маймуняци... :D

Сря Юни 17, 2026 10:40 am
Профил

Аз никога не я регулирам, тая екстра е безмислена, но все пак искам да е пълнофункционална. Прахосмуци има всякакви, аз го взех това миеле защото в сащ имаме още две подобни, и вече 20 години никакви грижи, второто го взехме защото на първото му се повреди механизма за регулиране дължината на тръбата, и той най-вече от неправилна употреба. Та реших да взема същото. В мексико прахосмукачки почти не се използват, то едната причина е че избора е силно ограничен,а ама то е параграф 22, клиентите не търсят щото не знят че има, продавачите не продават защото клиентите не търсят. Масово разпространените са основно боклуци-играчки, което допълнително подхранва идеята че това е ненужен, безполезен прибор. Такава е нагласта на почти всички мексиканци, а за тия по-бедните изобщо няма да говорим, те не са виждали прахосмукачка, особено от тоя тип. Та лелята не знаела че торбата се сменя.....но то в мексико нямат навика и масло на колите да сменят, изобщо думата поддръжка там има съвсем друго значение, поддръжка е да го закараш на сервиз като се счупи, това че караш с масло на 40 хил км което няма живот и 10 хил няма никакво значение ....такова им е отношението към всичко, 10 години не мога да ги науча да доливат вода в електрокара и да точат конденза на компресора.До всяка мшина има лист, кога какво да проверяват, едно време като бях постоянно във фабриката ги проверявах веднъж седмично и ги наритвах, сега малко стоя и всички по веригата го забравят ....

Сря Юни 17, 2026 2:49 pm
Профил

ToHu написа:
.... В мексико прахосмукачки почти не се използват ....

Това сериозно ли? Не помня кога за последно съм виждал някой да почиства офис с метла.

Сря Юни 17, 2026 3:37 pm
Профил

Съвсем сериозно, гледат ги като полезно изкопаемо. Там като кажеш прахосмукачка си представят индустриална такава. Сега последната девойка като купувах това миеле, ааа не нби трябва, много голямо, неудобно, защо ние ... и не е от тия хванати в гората, даже в САЩ е живяла, има бизнес служители .. в смисъл не е баш мексикански индианец. Сега да ти кажа няма много спомен, ама преди .. 10-на година, като отваряхме фабриката все още имаше бестбай в мексико, та май и там не продаваха защото помня че бях купил някакво недоразумение негодно за нищо. Онлайн естетсвено има, те си имат нещо като амазон, отделно има и амазон, та не е като да не може да намериш, но предлагането е ограничено, цените са високи .. ама то като цяло цените там са високи на по-специфични неща. Примерно газово барбекю, там за $800 купуваш такова което в САЩ се продава за $250-300 ... не е че пазара е малък, не е просто за това няма пазар, защо не знам. Такива на въглища има колкото искаш за без пари, газови няма :) Няма да ти кажа с перални и сушилни какво е ...едно време имаше бест бай, вече го няма, има Костко, валмарт и кой ли не, обаче опитай да намериш моделите които продават в сащ, няма шанс или цената ще е ненормална. От тия с горно зареждане избор има, каквото го има в САЩ го има и там, но фронтални са силно ограничени ... абе странна работа. Ти знаеш ли преди 10 години колко търсих блок за шкурене който се слага на дръжка, като за шкурене на таван и стени ... обиколих всички хом депота в гуадалахара, намерих един прашасал полу годен от най ментерливите :) абе странна работа, и преди съм казал, струг може да си купиш от улицата, отиваш в Хилти и то все едно не е хилти, това няма, онова няма, някои неща дори не са ги чували :)

Сря Юни 17, 2026 4:37 pm
Профил
Аватар

в един офис, по програма за социална интеграция, назначили цяло туземно племе човекоядци.
заради притесненията на колегите ги настанили в отделна къщичка.
всичко вървяло добре, субсидиите се сипели щедро, че и хората вършили някаква работа.

но след 2 месеца в офиса почнало да става мръсничко.
вожда събрал пелемето и ескалирал тикета:

още в началото ви казах, че може да изядете вицепрезидента по продажбите!
и целия отдел маркетинг. после може да продължите с HR-ите, счетоводителите...
ама вие, идиоти такива, почнахте с чистачката?!

Чет Юни 18, 2026 7:29 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
ToHu написа:
... Ти знаеш ли преди 10 години колко търсих блок за шкурене който се слага на дръжка, като за шкурене на таван и стени ... обиколих всички хом депота в гуадалахара, намерих един прашасал полу годен от най ментерливите :) абе странна работа, и преди съм казал, струг може да си купиш от улицата, отиваш в Хилти и то все едно не е хилти, това няма, онова няма, някои неща дори не са ги чували :)

И аз съм чувал много добри неща за Мексико, практични хора, ама пусти испански кой да го учи... От друга страна ако ги няма на света американските предприемачи, от къде ще си
купи човек квадратунгелен таранпунгел, в случай че някой ден много му притрябва. Или 25 вида бутилирана вода... Сега, то няма лошо ако просто я налеят от чешмата в бутилките,
ама с тея осмозни инсталации които се опитват да пробутват навсякъде за щяло и нещяло(плюс цялата кинкалерия в цистерни и бидони от Китай и Индия - антискаланти, малеинови киселини...), нищо чудно писанките на Уизарда в тема медицински да се окажат разказ от близкото бъдеще. Един път ще си плащаме да ни разболеят и втори път да ни лекуват, гениално.
Глюкозо-фруктозния сироп пък хич да не го захващаме и ефекта върху черния дроб, че...

Чет Юни 18, 2026 11:35 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]