|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:55 pm
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Медицински...
горното не е заяждане с Pif
Бях свидетел човек да пита ИИ: Как да се храня здравословно ( през 21 век ) и прекарах въпроса му през два ИИ ... и та почват с маркетинга по "диетология" и като го попитах за Оксалати, Фиати, Фруктози и Усвояване на храните от организма и двата езикови модела обърнаха "лопатата" в посока към Биологията
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Юни 11, 2026 6:16 am |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
|
| Чет Юни 11, 2026 10:57 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Аденозинтрифосфат ( АТФ / АТР ) е една от най-важните молекули в живите организми. Често я наричат енергийната "валута" на клетката, защото служи като основен източник на бързодостъпна енергия за всички жизнени процеси. Молекулата на АТФ се състои от три основни компонента: - Аденин ( азотна база ) - Рибоза ( захар с пет въглеродни атома ) - Три фосфорни групи Грубо казано "натегната пружинка" АТФ + вода = АДФ + освободена енергияАДФ ( АденозинДИфосфат ) - същото, но с два фосфора АДФ се "натяга" до АТФ в митохондрите... Ся, в организма има няма ~250 грама готов АТФ, но човек на ден харчи почти толкова АТФ колкото тежи ( постоянно натягане и разтягане на 250 грама "пружинки" ) ОБАЧЕ, истинското наименоване на АТФ e - комплекс: Mg-ATPбез Магнезия, АТФ е безполезна молекула... защото така  и ... 70 кг човек харчи на ден ~70 кг АТФ и около 3.3 кг Магнезий, който реално в организма е около 24-25 грама ( просто част от "пружинката" ) На човек на ден са му необходими около 400 мг Магнезий ... щото толкова заминават всеки ден в тоалетната ( не го казвам аз, а Науката ) В 2 филийки бял хляб ( 100 грама ) има около 20 мг магнезий, от които организма ще усвои 5 мг остават 395 мг... Вие сте на ход ... или вашите ~30 трилиона клетки остават в режим на Оцеляване
|
| Съб Юни 13, 2026 8:22 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Mg хак  или фарма измама за ... едни пари Килограм хранително-вкусов магнезиев окис струва има няма 50 евро за килограм ( изключително трудно се намира на пазара !?!? ) Същия на хапчета излиза ... над 500 евро за килограм Усвояването му от организма е под 4% обаче: MgO + Лимон = магнезиев цитрат + вода -> усвояване около 40% магнезиев цитрат ... цената пак е над 500 евро на килограм таблетки ( а един льольо вдига едни щанги по TV-то ) А: лимон + вода + захар + MgO ... си е домашна Лимонада с бионаличен Mg 
|
| Нед Юни 14, 2026 9:38 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Това не го знаех. Мерси за инфото. Поръчах си MgO вече 
|
| Нед Юни 14, 2026 1:40 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Тук няма ли противоречие или грешка. Не знам колко е теглото на храната която човек приема ежедневно, но на око е по-малко или около цитираните 3.3кг. Тоест, ако ще човек да хрупа чист магнезий, който за примера приемаме че се усвоява на 100%, сметката пак не излиза... А откъде в организма ще се вземе някаква алхимия с тегло равно на телесното, е още по-голяма загадка...
|
| Нед Юни 14, 2026 2:36 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
това е оборот / цикли за деня ... приравнено - колко би "изгорил" на ден
АТФ е само ~250 грама изобщо в организма, а магнезия е ~25 грама като 60% е в костите, а "свободния" ( работещия ) е под 10 грама Магнезия е един от най-бясно работещите метали в организма - откача се и се закача постоянно в над 600 вида ензими...
Единия ... АТФ постоянно "подскача" като пружина и генерира енергия ( откача и закача фосфор ), а другия, постоянно се откача и закача там де трябва за да "разреши" функцията на ензим в случая с АТФ, магнезия се муши в една "дупка" в молекулата и я стабилизира да работи правилно
Последна промяна TheWizard на Нед Юни 14, 2026 4:37 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Юни 14, 2026 3:53 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
кво поръча - дай инфо и аз търся MgO "евтинджос"
|
| Нед Юни 14, 2026 4:08 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
че то всички "глупости" за магнезия дето ги изписах го имало дори във Википедия... за тези дето разчитат на своите 10 грама Mg: Магнезий в биологиятаДефицит на магнезиймакар, че повечето истини са скрити и преиначени е добре човек да почете малко например: пише, че най-много Mg имало в зеленчуци, зърнени храни и ядки но не пише, че реално са заключени за усвояване от фиати, оксалати, лектини... ( неразтворими във вода и няма как организма да ги усвои ) не пише и че в мръвките и рибата всички минерали са бионалични  и модерната кифла отваря ИИ и пише: Как да се храня здравословно през 21 век или фитнес маниака припкал час два на пътеката за принудителен адреналин и кортизол последните два включват режима: Бий се или Бягай, което означвава: Клетки, Дайте минерали, че ще хабим енергия и минералите от кръвта през бъбреците -> в тоалетната
|
| Пон Юни 15, 2026 7:54 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
и какво - въртя на шиш и изкълчи всички чакри на всите ИИ-та по всичките земни кълбета, за да при прочетат страничката във викито?
|
| Пон Юни 15, 2026 9:03 am |
|
 |
|
TheWizard
|
преди 9 години, когато трябваше да чета ( по неволя ) нямаше ИИ и за да разбера проблема трябваше да чета медицинските бази данни не че разбрах проблема, получих резултат, който генерира въпроса: Защо се случи този резултат и последната година, дори и с ИИ като инструмент за анализи, се опитвам да разгадая резултата който силно рефлектира към минерали, витамини, аминокиселини... и те така ... причинно-следствени връзки ... и грешки трупани с времето
Последна промяна TheWizard на Пон Юни 15, 2026 10:16 am, променена общо 3 пъти
|
| Пон Юни 15, 2026 9:35 am |
|
 |
|
Pif
|
По сметките на визарда аз отдавна трябва да съм умрял на -10 килограма магнезий. Тялото ми трябва да е станало черна дупка за магнезий и ако някоя молекулка случайно мине в близката галактика да я всмукна със светлинна скорост. Ако на ден пикая по 500 милиграма а примема по 50 - то има няма за година ми се събира 150 грама дефицит. Демек съм на минус от всякъде. Сега въпроса е как съм жив с тея минус 10 килограма дето е трябвало да язям пък аз съм изпикал?
|
| Пон Юни 15, 2026 9:35 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Pif се появи с поредната крайност ако трябва да пикаеш на ден 500 мг магнезий за 20 години са 3.65 кг колко си възстановил за 20 години си ги смятай сам а не мислиш ли, че ако вече си в дефицит ( а ти си ) няма как да пикаеш по 500мг на ден и ако вече си в дефицит ( а ти си ) то твоите 30 трилиона клетки са просто в режим на оцеляване а това означава, че вече си настъпил не една, а няколко метаболитни мотики за които пиеш една шепа хапчета Pif, аз не те карам да ръпаш магнезий...
|
| Пон Юни 15, 2026 9:48 am |
|
 |
|
Pif
|
Ехаа, изкара ме на 20 години.
От тая 1 шепа хапчета дето пия - от началото на годината съм изпил 2-3 аспирина (пия по половин като ме заболи главата от много спане) и 2-3 лопедиума (пия по 1 ако ям нещо развалено и ме подгони диарията). Та толкоз за шепата хапчета.
И викаш няма как да съм на -10 килограма? Е, тогава трябва да съм на 0, щом не може отрицателно. Ама как ли съм жив, дишам, движа се, мога да мина 10-15 км разходка без проблем. Мога и да спортувам активна час-два пак без последствия. Нищо, че тежа половин тон и имам 40кг сланини. Ако и това лято спра шоколада току виж съм разкарал 10-ина от тези 40. Миналото лято за 3 месеца разкарах 8 дето си ги наваксах за 2 месеца като се върнах от морето.
Та как съм жив като почти не ям магнезий.
|
| Пон Юни 15, 2026 10:02 am |
|
 |
|
TheWizard
|
щом те кефи, бъди си жив и здрав ... няма ирония а не мислиш ли че тези "сланини" няма да рефлектират "утре" някъде другаде и що не се замислиш - що така се натрупаха ... и трудно се махат Не се бъркам на никой в Начина на Живот !!! ( може би само толкова колкото да ви накарам да си зададете въпроса: Защо )
|
| Пон Юни 15, 2026 10:10 am |
|
|