|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 10:35 am
Китайски захранвания - отделена тема
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
 Re: Избор на лабораторно захранване.
С 99.99% вероятност е точно така поръчано. Най-трудно се лъже търговец. Ако той не иска да ти продаде боклук, ще си поръча мостри и ако те са боклук, ще ги хвърли в кофата и няма да ти ги продаде. Фактът, че той е сменил доставчика говори достатъчно. Едва ли защото новият доставчик е предложил по-висока цена или по-високо качество.
|
| Сря Апр 29, 2026 7:51 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12825 Местоположение: София
|
Гадаем защо доставчикът е друг. След толкова дълъг период може първия гараж да е хлопнал кепенците.
А това с мострите... уви не е така. Поръчваш мостри - идва продукт без забележки. Поръчваш голямо количество, и идва нещо с доста забележки. Пробвано, нееднократно, и то не само от мен. Хайде, някои, като им попилиш и пращат каквото трябва, но се пробват - дали ще мине номера.
Познат дори го бяха завлекли. Ама както и да е.
Схванах идеята де - чайниците са пичове, а виновни са клиентите им... Че не били магистъри по електроника и въпреки това имали нахалството да си купят адаптерче от магазина...
|
| Сря Апр 29, 2026 8:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Ами първо пращат после плащаш, като се работи с обем е така, ако не искат прав им път, повечето искат.
Последна промяна ToHu на Сря Апр 29, 2026 9:58 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 29, 2026 9:28 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ти гадаеш, аз не гадая... Твърдиш, че 98% процента от китайските стоки са скрап и боклуци и мислиш, че причината е във фалшиви мостри, сменени доставчици и т.н. Както каза Лео само прост човек може да го ухапе вързано куче, в случая явно хапе многократно и постоянно... Виж, живеем в свят в който няма значение какви са китайците. Има правила и едно от тях гласи, че китайска стока с висока добавена стойност не бива да се допуска на западния пазар. Боклуци - да, но друго не. Харесва ти, не ти харесва, тоя бил умен, другия глупак - абсолютно никакво значение няма. Политиката е такава. Тази политика и тези правила се определят от белите хора, китайците никой не ги пита. Те и да искат да ти продадат нещо различно - не могат. Или поне няма да е за дълго. От там нататък да се правят заключения колко са кадърни или некадърни китайците е абсолютно безсмислено. Те правят това, което се иска от тях. И според мен го правят много добре. Ти твърдиш, че ти никога не би направил тоя или оня боклук. Проблемът обаче е, че не можеш да го направиш, а не че не искаш. На цената на която го прави китаеца ти нямаш абсолютно никакъв. Дори и още компоненти да спестиш, пак не можеш. В тоя смисъл - да, китайците са пичове, защото могат да правят всичко. И това им е нещо като национален спорт. Преди време бях писал в темата за електричките за BYD. Китайците имат класация на потребителите според отзиви, рекламации и т.н. В щатите правят същата. Както и да е... в тая класация BYD имаха модел на първото и модел на последното място. Не знам дали осъзнаваш колко производители има в Китай и каква е конкуренцията. Очевидно не е лесно да направиш най-добрия продукт, но при такава конкуренция не е лесно и да направиш най-калпавия. А да си едновременно на първото и последно място, това изисква невероятен талант. Винаги се сещам за тоя пример, щото си е доста характерен за техния манталитет. Те не робуват на марки, на реноме на ала-бала. Правят това, което трябва. Ни повече, ни по-малко. Ако се съмняваш ти казах - излез и се конкурирай с тях, но не на западния пазар. Отиди примерно в африка или другаде, където няма ограничение. Тогава ще разбереш какво наистина могат и като качество и като цена и като всичко.
|
| Сря Апр 29, 2026 9:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Има и една друга особеност, БГ пазара е капка в морето, то като цяло европа не кой зане какъв пазар защото няма много консумация въпреки че има популация, но дори да се скапвахмне да пазаруваме, с 6 млн човечета са нищо, респективно нашите търговци не са интересни за китайците, или да кажем не са интересни до такава степен че да са важни. Също така нашия потребител в повечето случаи търси най-тънкото, и сравнява цени с такива в алиекпрес и подобните му. като добавим, че Бургас не е кой знае колко популярно пристанище, и контейнера до де стигне там сменя 3 кораба, това че търговеца у на с малък обем не може да почели от обем, т.е. трябва да печели от надценки и те нещата си идват на мястото. Ниска продажна цена, високи разходи по доставка, малък обем съответно голям овърхед на единица продукт, и висока печалба .. е какво остава за покупната цена, няма как и тя да не е от ниска по-ниска, а това съчетано с малкия обем може да означава само едно - боклук. Да ти кажа дори в мексико китайските продукти не са толкова китайски, ама 120 млн пазар, цените не са много ниски, народа пазарува .. и явно се внасят по-качествени неща, за САЩ няма да говорим, там китайския боклук е основно онлайн. Има китайска стока навсякъде, магазини като Харбър фрейт продават само китайска стока, но дори и най-евтините им инструменти не са пълен боклук. Чисто китайски марки които се продават от хом депо и менардс са доста читави и си работят перфектно, и далече не може да се каже че 90% от китайската стока е боклук, всъщност голям процент е точно това за което плащаш. Та китаеца който я прави тая стока не е по-различен ... а за някои продукти ... лед дисплеи например, ами то друго едно че няма, но второ, голяма част от продуктите са всъщност читави. Да не може да им калибрираш цветовете ама това е лед дисплей, той седи на някой билборд, или стена, или в някое летище, нищо не гони да е с изравнена гама между ледовете и модулите, но и не са никак зле като репродукция.
|
| Сря Апр 29, 2026 10:12 pm |
|
 |
|
Pif
|
Не си работил с китайци. Манталитета им е на хора от полето дето отглеждат ориз. Те работят 6 дена в седмицата по 12 часа. И това за тях е нормално. Но да мислят не е тяхното. Няма китайски продукт с висока добавена стойност. Има държавна политика и държавата субсидира всеки износ, на всичко. Любимите ти хуйразвей инвертори дето ги наслагаха по вятърните мелници гърмят като невидели. За сравнение западните инвертори горят на 3-5 години минимум и то при сериозни сривове в мрежата. Предимно при ФРТ събития. Китайските на 6 месеца без причина. Ама нали пусто евтини. Сменяш транзисторите и продължаваш. Никой не му дреме за даунтайм. Има работа за техниците, за производителите на части, за всички. А могат ли да скатаят някой чарк за да изкарат 1 цент - ще го направят. Със или без мисъл.
|
| Чет Апр 30, 2026 2:24 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Разговорът отива на геополитика и малоумна пропаганда. Предпочитам да не участвам. С перки нямам никакъв опит, аз съм по слънчогледите. Но да и аз съм със смесени чувства към тая фирма, но причината е че са сектанти като ейпъл примерно. Трябва всяко нещо да купуваш от тях и то е несъвместимо с нищо друго. Нещо, което аз хич не обичам и затова през живота си не съм купувал и надявам се никога няма да купя нещо от ябълките. Хуйвей ги преглътнах, защото преди години просто нямах друг избор. Сега има, но кака вече се ожени както се казва. По отношение на качеството, обаче аз досега в техен продукт не съм видял проблем. Нито инвертор, нито нещо друга. Жената примерно вече 7-8 години не иска да чуе за друг телефон. Искам да й подаря нов, ама не ще. Иска същата марка но да е с гугъл, което няма как да стане. И аз преди бях с техни телефони, та я разбирам донякъде. Същите отзиви гледам са и за останалите им продукти като електрички, комуникационно оборудване и т.н. Просто тая марка е прословута с качество. Ти си първият, който чувам да твърди за проблеми. И ми е малко странно, понеже не съм чул да правят перки, а перките за разлика от слънчогледите са си завършени системи. Няма как да вземеш механика от едно място, електрониката от друго. Надявам се не говориш за някакъв франкейнщайн. То дори и да е някаква сглобка не знам кой идиот би взел нещо хуйвей, при условие че тяхната политика както казах е тотално затворени системи. Или вземаш всичко от тях или нищо.
|
| Чет Апр 30, 2026 8:47 am |
|
 |
|
itso.t
|
Говоря за това което съм виждал и пипал, а ти за това което си прочел. Ама какво си прочел, то обективно ли е, а какво си разбрал... Загадка... Като пример, непрекъснато хвалиш някакви китайски електрокари за които си чел, че били много хубави, бързи, и не знам си какви още. Това по какъв начин ги прави хубави или поне прилични? Ами ако статията е за зарибявка за балъците? Затова слагам и другите ти хвалби на китайците под същия знаменател - бате каза, че един бил чул, че друг видял някой да казва на онзи, че било много готино да ядеш баница. Събери повечко впечатления за китайската скрап, и след това доразкажи. Ето и обещаните снимки: Про-аудио, пауър дистрибутор. Нещо нередно? Да спомена, че тоя боклук беше в кейс с друга техника, купена от ингличанско. А, да, медните проводници запоени на IEC конекторите не са медни...
|
| Чет Апр 30, 2026 7:28 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Споменах ли в оная тема за застраховките, че в американските и европейските бизнес школи умишлено е изхвърлена теорията че продукта/услугата трябва да имат каквато и да е реално полезна интрензична стойност и е заменена с теорията на куфарния търговец(взимаш бумажки които книжарниците са бракували , тръгваш по къщите, мажеш, хвалиш...) Това са ми го казвали хора дето са учили бизнес. Продукта трябва да има минимум реална стойност, най-добре никаква( някакво гуано ) и с харизматични приказки и реклами да му се добави възможно най-висока възприемана стойност в очите на клиента ( щото видиш ли целта на всеки бизнес била само монетарните приходи ) . Някакъв умишлено само-причинен индустриален кройцфелд-якобс който разпада целия поминък на обществата и остава след себе си няколко нагъчени фараона притежаващи ресурсите и хората...
|
| Чет Апр 30, 2026 8:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
,много разводняваме темата, ама от едно известно време няма права да администрирам или модерирам, та не мога да я разделя. Във връзка с поста на Джак, работим с една медицинска фирма тука, и не че няма наука в продуктите им както и решен ефект, но баш докторо каза, в крайна сметка за нас няма значение дали продукта има физически ефект, достатъчно е че потребителите се чувстват по-добре. Това беше във връзка с това как ще тестваме специфичен продукт, слепи и двойно слепи тестове и т.н. и как да направим "фейк" продукта да не се различава по нищо от реалния за да няма как тестовата група да ги различи. Оказва се че не малък процент, не помня ама колко каза но над 20% от тия на които им е даден "плацебо" продукт са почуствали по-добрение в качеството на живот след като са започнали да го използват ... което не е много добре за сертификацията щото ФДА почват да гледат странно, но резултатът е резултат.....
|
| Чет Апр 30, 2026 8:59 pm |
|
 |
|
Pif
|
От много години е доказано, че плацебото лекува 20% от слуаите. Даже е написано в учебниците. Другата група колко % от случаите имат подобрение? С реалния продукт?
|
| Пет Май 01, 2026 12:15 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами тях не ги помня колко са но доста голям процент бяха, помня че беше голям защото е доста прост електростимулатор, и ме учуди че е толкова ефективен.
|
| Пет Май 01, 2026 2:00 am |
|
 |
|
nikolay.kolev
Ранг: Популярен
|
За жалост мога само до 30А да го натоваря за момента.
_________________ lz2com
|
| Пон Май 04, 2026 10:01 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Няма геополитика или пропаганда, нито има място за спор. Pif просто спомена някои факти. Когато всюка учебна година трябва да назубриш няколко стотин йероглифа, не остава много време за развитие на мисленето (цитат).
|
| Сря Май 06, 2026 12:01 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Всяко начало има и край... 
|