| Автор |
Съобщение |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Медицински...
Само дето средната продължителност на живота в Непал е 70.9-72.4 години, т.е., дори по-ниска от тази в България. Средната за САЩ например е 79.0. Тия глупости как живеели с орлите, въпреки лошия, по нашите стандарти, живот, недохранването и липсата на високотехнологична медицина са за съжаление много разпространени. За Якутск пък е дори още по-ниска - м/у 67 и 69. За сравнение, средното за страните от ЕС е 81.5–81.7.
|
| Съб Апр 11, 2026 9:05 pm |
|
 |
|
al_at
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Мъдуро е в грешка - става дума за народа Хунза в Северен Пакистан, близо до границата с Индия и Китай. Те са известни с дълголетието си.
|
| Съб Апр 11, 2026 10:50 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
горе някой спомена ( и не само той  ) - мускулен Крамп с няколко дни "офис килър" се опитах да разбера къде какво как ... нищо повече А там влиянието на любимия ви магнезий е под 10% Магнезий за крампове, мравучкане и за кво ли още не го казва всеки ден фарма по талавизора - не аз Мъдуро ти сам го казваш, но те дразни, че съм го казал аз Нагаждането се нарича Хомеостаза, най-общо казано и тя не е там за да те нагоди с отровите и начина ти/ни на живот Тя е там за да сигнализира, прецени и да пренасочи ресурсите към най-важните процеси и органи ... Обикновено кривата бавно върви надолу към минимума: Режим оцеляване на организма и вместо да разпредели ресурси за да овладее някакъв си нощен крамп ( като пример ) тя ги пренасочва към сърцето и мозъка за пияниците ... Хомеостазата казва на едни клетки - намалете броя на еди кои си рецептори, че хоризонта се клати всеки ден и пренасочва ресурси и товари черния дроб да преработва отровата ( кривата във времето отново върви надолу ) неща да живея с Орлите - вие ми се свят от високото ... на дивана си ми е ОК 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Апр 12, 2026 8:19 am |
|
 |
|
Pif
|
Демек си взел една надуваема жена и си и турил алекса и ок гугъл да ти говорят. Срещам Визарда и го питам: Визарде, можеш ли да свириш на цигулка? Той отговаря: Не знам, не съм пробвал. Навремето имаше един дето научил само урока за краставицата и по каквото и да го изпитват той само за краставицата говореше. Той Панамския канал е един такъв продълговат, прилича на краставица. А краставицата е ...... и съдържа 98% вода. https://www.youtube.com/watch?v=Do0uAotLGow - хората се опитват да проучват крампите. Почти същото е като с "проучване" с чатовете.
|
| Нед Апр 12, 2026 4:24 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
PIF, нали за мускулни крампи говорим в началото на филма жената започва с цитати: а после се отнесе да обяснява как работи "мотора" отнесе се да обяснява как са се прецакали гени ?!?!? - но няма как да се прецакат милион клетки (мускулна група) едновременно с една и съща мутация след 50 години... Тя обяснява къде и как ... в мускулна клетка... Ако се прецака калция от цитоплазмения ретикулум ще се свие "мотора", но само на едно мускулно влакно Обаче на един аксон ( "жицата" на неврона, която свързва гръбначния стълб с мускула ) са свързани от 500 до 1000 мускулни влакна и няма как ако една мускулна клетка се прецака ... да се свие целия прасец и да виеш от болка BTW: думата магнезий я има само на едно място във филма и то с питанка та, за краставицата - знаеш къде...
|
| Нед Апр 12, 2026 6:39 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
... момчета - нагрозно върви Форумът ... става неприятно да се чете ... ПП и за да не е поста ми флууд - забелязвам/правя аналогия ,че новият ни приятел "мъдуро" в изказа си много копира нашият стар приятел обонго ... ако е така - казвам - УЕЛКЪМ 
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Нед Апр 12, 2026 10:56 pm |
|
 |
|
Мъдуро
Ранг: Минаващ
|
Бате Петко от Стара Загора тоз обонго оня дето купува офис в Филибето ли е. Нов съм за това питам. Ще ме извиняваш за правописа знам че е грозно за умни глави като Вашите затова и повече чета рядко пиша ще гледам по рядко.
_________________ Туй трънзистора го знаeм - MOSFET, JFET ... BOBA FETT
|
| Нед Апр 12, 2026 11:28 pm |
|
 |
|
Pif
|
Визарде, да не си помислиш, че вярвам на някаква професорка дето е учила 10 години и още 30 години е лекувала хора и е правила изследвания. Много ясно, че не. Категорично вярвам само на форумен трол дето се образова от цели 5 изкуственни интелекта. Кой нормален човек би повярвал на професорката дето даже са и дали да прави обучения в ютюб. То там с такива професори и институти е пълно. Но виж форумните тролове са малко. Затова трябва да се вярва на тях. Те знаят всичко и много правилно не зачитат мнението на закоравелите професори дето искат само да ти вземат парите като ти дадът гадни вредни хапове.
|
| Нед Апр 12, 2026 11:35 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Този уебинар от серията EURO-NMD Basics беше воден от д-р Федерика Монтанезе. Д-р Федерика Монтанезе е квалифициран невролог в Университета в Месина, Италия. От 2017 г. тя работи като постдокторант в Института Фридрих-Баур, Катедра по неврология, Университет Лудвиг-Максимилиан в Мюнхен, Германия. Там тя получава сертификат за неврофизиолог и работи в невромускулната амбулаторна клиника. Невролог говори за мускули ?! не трябва ли да обяснява за Неврони... Невролог обяснява с мъчни думички, че проблема е в "мотора" ( краен изпълнителен елемент ) ?!?! или електрончик обяснява с аналогия, че проблема е в "кабела" ( управлението )  ( къде точно е причинно-следствената връзка ) https://www.youtube.com/watch?v=XTQp66Fcf34BTW не е краставица, а кисели краставички - има разлика, за облекчаването на мускулни крампове Нали така беше?
|
| Пон Апр 13, 2026 7:33 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Ихааа, с един въпрос отговори и на моите. Ташакоф, или известен още като Мейдън и Сухой, не те сдържа извън форума, а? Тонииии, покажи на новия ни стар познат вратата, моля. 
|
| Пон Апр 13, 2026 8:29 am |
|
 |
|
Pif
|
Визарде, аз ти казах. Не вярвам на някви си доктори и професори от медицински институти. Ти си моя гуру. Ти си моя идол. Вярвам само на тебе. Вместо да и гледаш биографията да беше вникнал в това което казва. Какви видове крампи има и как протичат. Какво се вижда на ЕМГ-то. И я да те питам ти като по вещ - кой доктор се занимава с мускулите? Фитнес инструктора или шампиона по боди-билдинг? Кой доктор прави ЕМГ? Щото тея "жици" все някъде отиват и някаква работа вършат.
Човека не е робот. 2+2 не е равно на 4. Тези смешни сравнения може да ги приказваш на някое 5 годишно ама ние не сме изперкали чак до толкоз. И не сме малоумни. Колкото и да ти е странно.
Крампи получавам веднъж на няколко години. Понякога са остри, понякога са тъпи и продължителни. Не са ми създавали достатъчен проблем за да започна да ги изследвам. Те докторите не могат да намерят причината, та аз ли ще я намеря. Не пречи да си закача някой кабел и да гледам какво се случва с импулсите в мускула но ще е като станат поне 2-3 в годината. Ако станат.
|
| Пон Апр 13, 2026 9:54 am |
|
 |
|
TheWizard
|
PIF, аз не ти преча на "вярата" офтопик на тези и онези в които вярваш Те са едни и същи, думите им са различни, целите едни и същи... ( вероятно ти преча на Интелигентността ... като гледам как реагираш ) Когато идеш на лекар и ти даде рецепта му задай само един въпрос: Това ще премахне ли болестта ми? Медицината като "наука" за симптомите съществува от има няма 150 години твоята пра-баба дори не е знаела какво е кръвно налягане та каму ли вирус ... но ето, ти съществуваш и без вярата на пра-баба ти в лекари и фармацевти
|
| Пон Апр 13, 2026 10:00 am |
|
 |
|
Pif
|
Приказваш колкото да не заспиш. Навремето са умирали от елементарни заболявания. Навремето почти във всяко семейство е имало умряло дете. Детската смъртност е била огромна. Затова са раждали по 5-6 за да оживеят. Ти откак чатовете ти обясниха колко си велик хептен ни взе за дебили.
И когато ходя на лекар не ходя да ми даде рецепта а да открием какво ми е заболяването и заедно обсъждаме лечението. С всичките плюсове и минуси на всяка стъпка от лечението. Ако отида на лекар който не си говори с мене и само ми даде хартийка и ме прати в къщи - първо обсъждам хартийката с няколко приятели лекари по телефона и после отивам на друг доктор дето да ми даде друга хартийка.
Няколко пъти ти казах да проучиш как се прави операция за реконструкция на предна кръстна връзка на коляното и какво се случва в коляното през първите 6 месеца след операцията. Направи го. Много неща ще проумееш дето чата не ти ги е казал.
|
| Пон Апр 13, 2026 11:34 am |
|
 |
|
Мъдуро
Ранг: Минаващ
|
Господин Ицо не Ви познавам както и Вие мен. Уверявам Ви че не съм този за който ме мислите. За Петко не знам но на мен наистина ми е грозно да чета обиди аз не съм обиждал никого.
_________________ Туй трънзистора го знаeм - MOSFET, JFET ... BOBA FETT
|
| Пон Апр 13, 2026 12:47 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
PIF, Не ми говори за крайности, операции, детска смъртност... те са в края на причинно-следствените връзки В момента говорим за мускулни крампове, преди това за Температура и кви документи, кви рекламни youtube филми и кой ИИ съм използвал за анализ теб въобще те не засяга Ако не разбираш - питай ... или си ръпай краставицата
|
| Пон Апр 13, 2026 12:52 pm |
|
|