|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 9:19 pm
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Вафли, бисквити и други
реално е супер просто и евтино, въпроса е ти баламурнико защо не опита щом е било толкова просто Бръснача на Окам казва: най-простото обяснение е най-вероятното обяснение на най-сложния проблем а баба без да разбира от ядрена физика казваше: простото е гениално... това че Магнезия е номер 12 в периодичната таблица прави ли го достатъчно "прост" или достатъчно сложен за Живота ... все пак е кофактор за над 800+ ензимни процеса от около 4000 и обвързан с "мрежата" липсата му създава още толкова порочни кръгове (положителни обратни връзки - по спирала надолу ... във времето ) Mg-ATP ... ако това не ви говори нещо - изтрийте темата ( аналогията е: бензин + кислород без искра ) ... основното едно от над 800+ реакций PS: Mg без B6 не се усвоява  проста алхимия 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Апр 04, 2026 9:43 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Абе, аз все повече си мисля, че всичко опира до генетика и късмет. Водейки "праведен" живот може единствено да си увеличиш шанса, евентуално, ама пак е каквото ти е писано.
Доказано най-възрастния човек на света, жена починала на 122 е пушила до 117. Спряла не, защото е искала, а защото вече не виждала и не можела да пуши (живеела е сама). Най-възрастния мъж - същата работа - бил е пушач, не е имал някаква специална диета доколкото е известно (може и да не е прекалявал със захарта).
Чърчил -- вечно с пура и уиски в ръката, да не говорим, че работата му е била меко казано стресова -- умира на 90.
Чарли Мънгър, ортака на Уорън Бъфет - в едно интервю казва, че никога не е спортувал, само докато е бил в армията, щото го били карали. Доживя до 99.
Самия Уорън Бъфет - също не много физически активен живот. Всеки ден Макдоналдс с Кока-Кола за закуска в продължение на десетилетия - в момента е на 95.
В същото време всеки ден се случват хиляди трагедии и малки деца умират от рак.
Така че, статистически мутации и генетика -- каквото ти е писано, такова.
|
| Съб Апр 04, 2026 11:35 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
като каза гени -> ДНК репликация -> има една "копир машинка" наречена Полимеразаотрязъл съм филмчето в момента в който се появяват два двувалентни метални йона (++)просто проследете къде ще се използват (дифузно) двата "плюса" и ако не се появят или закъснеят, защото количеството им е намалено реакцията ще спре или ще се забави драстично ... а "може" и да "сгреши" копирането ( "може" е вариант на късмет ) https://youtu.be/Z9ZRRxu1flo?t=349тези два метални йона в целия процес на репликацията и поправката на грешки за крайния резултат задължително - "бутат", "режат" и "сглобяват" на над 10 точки в целия процес а всяко едно "механично" действие на полимераза, хеликаза ... и взевъзможни Ази се захранва с Mg-ATP въпроса е: чакаме късмета или нормализираме количествата на два прости метала някъде смятах процента грешка за 10 години ... не за да се правя на "праведен", просто да разбера : важни ли са или не са
|
| Нед Апр 05, 2026 9:17 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Не е ли време Психиатъра да си прибере пациента зад решетките, т.е. в медицинската тема? 
|
| Нед Апр 05, 2026 12:36 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
яяяя, появи се поредния PIF 
|
| Нед Апр 05, 2026 12:45 pm |
|
 |
|
Pif
|
Психиатрията не знам но патоанатомията ще си го прибере скоро. Даже може да открие единственната останала жива мозъчна клетка и да спечеля нобелова награда за откриване на неоткриваемото.
Визарде, хората живеят, ядът, разболяват се и умират. Докато са болни им правят 1000 вида изследвания. След като умрат им правят аутопсия и още 1000 изследвания. Или поне тези с по-редките болести. Дали пък няма да има поне един учен на света дето да не се е сетил да изследва серумните и клетъчните нива на електролитите постмортем? Или ти с тамагочито си открил топлата вода. Само да те светна, че света не започва сега. Хората навремето са посвещавали живота си на науката и на това което правят. Не в свободното си време да чатят с няква програма и видиш ли "мама ми каза, че съм най-хубав". Ей сега гледам полета до луната - НАСА тепърва се учат на елементарните неща, защото знанието е загубено. Имат 1000 пъти поевче техника, компютри и камери обаче капсулата им се троши постоянно. И то с елементарни неща. Първо беше кенефа, после замръзна клапъна на хелия и хидразиновите двигатели, после замръзна дупката дето се източва кенефа в космоса. Трябваше за 2 часа да се размрази ама на 6-ия час не се беше размразила. Не съм следил до къде я докараха. Видео енкодера им постоянно забива и не могат да стриймват камерите. Ама кой да им обясни, че домашен енкодер не работи на високата космическа радиация. Та не си мисли, че ти си най-големия гений и като си разбрал какви вещества участват в обмяната на енергия в клетките и вече си нобелов лауреат.
И да се върнем на темата за манджата - моя доктор казваше така: "Можеш да ядеш каквото си поискаш, когато си поискаш по колкото си поискаш. Единственното условие е да го е яла и баба ти."
|
| Нед Апр 05, 2026 5:20 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
и си мислиш, че не го правя  през ден през два - не си мисли, че съм някъв "праведен" маниак на тема храна ям същите "боклуци", пия, пуша, не пия медикаменти - чап пат аналгин ... стресирам се като за БГ 10, 20% от храната на баба ти ми е напълно достатъчна да съм на плюс докато ти си на минус всеки изминал ден... забележка: не ям храната от миналото, не ям никакви "специализирани" супер-дупер, еко-меко маркетинг храни същите боклуци, които са по рафтовете в магазините...много правилно ти е казал човека, но не ти е казал как да го правиш през 21-век ( вероятно и той не знае - професионална деформация от: Дозата определя Отровата ) и като ти следя "мислите" ... и на оня "лъв" избягал от психиатрията не анализирате дори това, което пиша та камо ли да си анализирате проблемите и при условие че уж сте инджинери уж с критично и логично мислене във век с Информация и с инструменти за обработка на големи обеми информация просто включвате на Его за да не покажете, че реално сте просто глупаци ... и ако си мислиш че не съм разговарял с хора, дори и с описаните проблеми знам как реагират на информацията - по същия начин както и ти така че няма с какво да ме изненадаш...
|
| Нед Апр 05, 2026 5:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
А какво станА с ФаФлите? 
|
| Нед Апр 05, 2026 7:27 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Вкючих ЕГО-то на хората с инсулинова резистенция и диабет и се уплашиха от последствията Онези, с многото килограми също се замислиха "виновно" само хартиените лъвове се озъбиха... а останали си казаха: бал съм му мамата - квото такова 
|
| Нед Апр 05, 2026 7:34 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Чудя се, какъв е смисъла да се цитира мнението когато е непосредствено преди отговора? Пълнеж ли, друго ли? И без цитат разговора върви логично и хронологично...
|
| Нед Апр 05, 2026 8:59 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
значи ли си съгласен с диалога в Темата или против с детайлите ... въпроси? мнения? предложения? или на всяка манджа меродия....
аз може и да съм чел от тук от там 9 години биомеханика - може и да греша в детайли но освен атаки от PIF & LEO друго конструктивно и креативно не чета
|
| Нед Апр 05, 2026 9:36 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ама темата не е за диалозите ти с ИИ, а за съвсем друго нещо. Върни се на първото мнение и си освежи заданието. А това дали на теб ти харесва тематиката и, си е твоя работа. Но темата е за друго. За нещо съвсем различно...
|
| Нед Апр 05, 2026 10:50 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
- Бисквитка? или кило Нутела? Заповядай...  PS: Grubi ( като автор на темата ) ... кво каза Доктора? ... хапчета или Mg  - бал съм му мамата ... каквото такова
|
| Нед Апр 05, 2026 10:56 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Визард, да ти споделя една тайна- омръзна на всички с псевдо научните цитати от ИИ... Груби питаше за фафли и бисквити. Людете из форума отговаряха за фафли и бисквиди... Ако някой искаше твойте ИИ полюции , то ти си имаш отделна тема за това (медицина). Просто няма необходимост на всякъде да се кефиш как си говориш е ИИ. Малко действаш като добрият войник Швейк (цитирам по памет: " -Лайно!- каза Швейк и се намеси в разговора...") И ти така...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Апр 06, 2026 12:01 am |
|
 |
|
TheWizard
|
още един го удари на Его  Дам, понякога използвам ИИ да се забавлявам и сравнявам данни Това, че съм паснал цитат от ИИ показвам "мислите" на "тенекиен философ" а това, че цитата засяга егото на дървените философи е съвсем друга тема Ако разгледаш темата за ГПТ съм върл противник на ИИ а ти/вие се ловите за ... как го нарече: псевдо научните цитати от ИИ. ( а повечето тук пишат псевдо научни алгоритми с ИИ  ) ИИ споменал: Полимераза и метални йони - показах ли ти филмче с обяснения от много по разбиращ от нас? ако си по по най с науката ще ти пасна и научни изследвания как започва темата: Не знам дали някои от вас са такива захарни и бисквитени чудовища като мен, но в тоя живот явно аз няма да се спра...Каква информация носи следния текст и намерих ли начин Груби (и не само той) да се замисли, че нещо не е наред със захарите?  BTW: работя в Хранително вкусовата промишленост - да ти обяснявам ли как се произвежда "храната"
|
| Пон Апр 06, 2026 7:40 am |
|
|