Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Lithium battery to dry cell ... LC9201 ... подобни 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Lithium battery to dry cell ... LC9201 ... подобни
Такааааа ... китайците нямали уникални чипове и техни разработки ... е те на ... и не намирам никакъв западен аналог. Някой да е използвал нещо такова, китайско, западно .. няма значение, виждам няколко модела които се използват :
LC9201, LC9203, IP5167 въпроса ми е някой купувал ли е нещо токова и ако да от къде, а и отделно има ли краварски, или друг аналог, поне да можем да го сведем до един чип.

Нед Мар 08, 2026 12:52 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Lithium battery to dry cell ... LC9201 ... подобни
Уффффф... Луд умора нема ... Става въпрос за жълтурите, а в този случай и за теб. :lol:
Не се правят такива глупости от белите хора, защото белите хора нямат нужда от тях. И двата вида галванични елементи (първични и вторични) си имат своите приложения.

Нед Мар 08, 2026 11:46 am
Профил

Ела да го кажеш на белия ми клиент, и патент си има кво сега да му откажа ли ....аз съм го направил с краварски чипове ама много място и много пари ..... мен ми плащат за решения, дали ще е чип на Тексас или на бай пинг все тая. Не може, или поне аз не мога да си позволя, да работя само по смислени неща, по-интересно то е че клиентите с безсмислените правят повече пари от тия със смислените. Копай две години да пуснеш нещо ново, ама то БОМ-мс му 15 Хил, хубаво го продаваш за 50 ама продаваш по 100 на година, а идиота с малоумния продукт с Бом за $3 го продава за 15 и продава по 100к на година .... има и несериозно сериозни проекти, ако сега имам два такива, медицински, колко са медицински не е ясно, в смисъл каква е медицината в тях, ама се водят, фда си ги листват ...и кво 4 чарка за $2 , $5 окомплектовка и се продава за $150 .....дали върши нещо ....поне не вреди :) та на мен ми плащат да докарам продукт от идеята, не ми плащат да мисля има ли смисъл, дали е глупост ....

Нед Мар 08, 2026 1:07 pm
Профил
Аватар

Ми къф ти е проблема - пращаш клиента да си намери необходимото му количество LC9201, LC9203 или IP5167, да ти даде съответната документация за него и когато (ако) стане готов - действаш. :)

Нед Мар 08, 2026 2:10 pm
Профил

Еее тук тоя номер не минава, няма как да дам на клиент нещо което не може да бъде произведено, не само че го считам за нередно, но и по тия ширини спокойно ще те съди и ще те осъди, и ще си му платиш не само каквото ти е платил, а и кой знае какво още което успее скалъпи, че е изгубил.
Имам избор, или да му кажа Ами няма избор, или слагаме тия 3 чипа за Х пари или не правиш нищо, или му намирам решение което може да се прототипите, пусне в пробна серия и произведе. Първият вариант ще е по-скоро несвършена работа, ще отиде в Китай, ще му го направят и после ще те разправят напред и назад как с ти платили скъпо и прескъпо и ти си им дал нещо неизползваемо. Аз не виждам никакъв проблем, ако ти имаш предразсъдъци в употребата на китайски чипове, аз нямам. Клиента е наясно с риска свързан с доставки, всичко останало е без значение.
Как да е, всеки с проблемите си.

Нед Мар 08, 2026 3:05 pm
Профил
Аватар

Кой ги иска тези китайщини? Клиента или ти?

Нед Мар 08, 2026 5:56 pm
Профил

Клиента иска продукт с определена цена, клиента дава семпли на подобни продукти, от къде мислиш съм го изкопал тоя чип. Но ако питаш мен, е напълно оправдано, един чип заменя 2 или 3, това е сериозно предимство от към обем, а за цена изобщо няма да говорим, в lcsc гледам, че един от тия е бил 13 цента, има няма 20 пъти. Продукта си има някаква "добавена" стойност която няма как да оправдае голяма ценова разлика, така или иначе ще го произвеждат в Китай, та или ще е някой от тия, или трябва да изровя нещо аналогично на сравнима цена.

Нед Мар 08, 2026 6:32 pm
Профил
Аватар

Тези чипове, заедно с акумулатора имитират първични елементи. Това не схващам защо е?

Нед Мар 08, 2026 7:38 pm
Профил

Защото това е основата на продукта, предполагам си виждал зареждаеми АА и ААА, и като цяло около това се върти продукта, но има "екстра" която китайските го нямат. Дали е екстра или не това е друг въпрос, както писах често глупости правят повече пари от смислени продукти. Въпроса е че има клиент, има патент, има идея за продукт, плаща и иска някой да му го направи. Трябва да се постигне цена. Има радиочип който няма как да е китайски, от където БОМ-а набъбва достатъчно, затова и клиента насъбра семпли за да видим как го правят китайците, защото и без радио БОМ-а си е дебел с краварски чипове, а те са общо взето най-евтините от западните.
Та ...така или трябва да намеря западна алтернатива на до та цена, което е невъзможно, или трябва да изнамерим китайчета. За работа си работят, имам една шепа семпли, правят това което се очаква от тях, не са върхът но ако изключим по-високи я ток на покой, няма особена разлика.

Нед Мар 08, 2026 8:02 pm
Профил
Аватар

Ако ми трябват елементи АА/ААА, има NiMH, ако трябва да се зареждат или "сухи" елементи, ако консумацията е малка. За имитацията с литиев акумулатор няма и да се сетя, защото не толерират дълбок разряд и имат голям вътрешен саморазряд, особено, ако са заредени "до горе". И едва ли само аз мисля така. Затова в белия свят не се произвеждат подобни чипове.

Пон Мар 09, 2026 10:28 am
Профил

Е белия свят не произвеждат такива чипове, най-вече защото в белия свят не произвеждат батерии, още по-малко литиеви. Факт е че такива а продукти има и се търсят. Какъв е смисълът от тях ми е трудно да кажа, но то ако е в това въпросът 90% от продуктите в Амазон нямаше да ги има.
Не дискутираме смисълът или техническите параметри на продукта, клиента не е дошъл да пита има ли смисъл от такъв продукт. Решил е, че може да добави нещо към такъв продукт, така че клиента да толерира по-високата цена и да купи неговият, дали ще стане така това е съвсем друг въпрос. Аз нямам проблем да му взема парите за да му го разработим и пуснем в производство, стига да мога да му дам това което иска. От там насетне дали ще продаде 5 или 50 млн не е мой проблем.
Поне 30% от продуктите по които работим са пълен провал като продукти, просто защото няма търсене за тях, но това едва ли е мой проблем. Има хора с идеи и пари за реализация, аз доставям това за което си плащат и се старая да е максимално добро, което обаче не гарантира че ще се продава.
В момента работя по доста сложен медицински продукт, който най-вероятно няма да се продава, съдейки по 3 други фирми с подобен продукт през последните 5 години които са фалирали. Това не пречи клиента да си плаща за да разработи негов, решил е че неговият ще има предимства така, че няма проблем да изхарчи няколко млн.в развой. Та къде е разликата между батерийката и въпросният продукт ? Това че единия е с чипове на АД и Тексас, и прескъпи немски сензори, а другия с китайски чипове прави ли единият по-добър продукт от другият?

Пон Мар 09, 2026 2:08 pm
Профил

Малко офтопик. Тони ти постоянно плюеш борсите и сделките с кухи пари. Същото е и тук. Разработваш кух продукт който е ясно, че няма как да стигне до пазарна реализация но за сметка на това едни хора ще налеят Х милиона за да продадът компанията на следващите будали за Х*5 милиона. Ти малко или много си участвал в измамата, въпреки, че си направил каквото се иска от теб и си си взел парите. Та тук идва дилемата - парите или ценностите. И къде е границата.

Пон Мар 09, 2026 4:55 pm
Профил

Еее.. много се отвяхте!

Има си потенциал в идеята, стига да се реализира както трябва.

Пон Мар 09, 2026 5:13 pm
Профил

Кои конкретно ценности ? Тука няма кухи пари, парите са си реални, разработката е реална, резултата е реален. Има си съвсем реален развой, клинични изпитания, сертификации и т.н. генерира се съвсем реален продукт, а дали този продукт ще бъде успешен е друг въпрос. Отделно, какво мисля аз е едно, какво ще се случи е съвсем друго, може и да греша и да успеят да го продават. Според мен тия продукти не са успешни, защото ползата за болниците е минимална, полза за пациентите има, ще има по-малко усложнения, и смъртността в определени ситуации се предполага ще е по-ниска, но при всички тия състояния се налага да се вземат кръвни пробни и да се правят изследвания поне веднъж на ден, което носи доста пари на болниците, а с този продукт това няма да е нужно, или поне не с такава честота, т.е. едни пари ще излязат от джоба на болницата. И тук идва балансът кое ние по-изгодно, по-високата застрахователна премия, за да може от време на време някой да се опита да ни съди за вътрешно болнична инфекция и евентуално да вземе някакви пари от застрахователя, или да ги изгубим тия пари от постоянни изследвания.
А за батерията, за мен си е откровена глупост, но в същото се продават доста, клиента си е направил проучването и просто иска да вземе някакъв процент от тоя пазар за което е измислил някакъв начин.
Това съвсем отклонява темата, но то явно по нея няма кой знае какво да се каже, та .... това е една от причините макар и да не харесвам САЩ да съм там, има много хора, с много идеи и са склонни да рискуват за да ги докарат до продукт. Много от тия продукти са неуспешни, други обаче не само са успешни но и променят живота на хората. Моята работа не е да съм съдник на това дали в един продукт има смисъл или не, а когато някой дойде с идеята да му направя продукта. И на мен ми е по-интересно да се занимавам само с големи и смислени неща, но не съм дорасъл до там, аз съм добро прасе и ям каквото има.

Пон Мар 09, 2026 6:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]