|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:25 pm
| Автор |
Съобщение |
|
HSB
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 Re: Вафли, бисквити и други
Аз съм в Аризона и във Финикс ското АЛДИ такоа Кис Млек няма- поне 4-5 съм обиколил . Stonyfield е добро -вкогато живеех в Мичган го продаваха в Валмарта и беше около 4 долара. Тримоната не става- в нашия Малинчо магазин го докаваха известн.о време но никкои не го купува и дотам. Пробвал съм го - само името му уж българско , пълен амбалаж е това е супен макар да е брадва White Mountain, Organic Whole Milk Bulgarian Yogurt, 32 oz https://www.amazon.com/White-Mountain-O ... 225&sr=8-2
|
| Чет Мар 05, 2026 5:05 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аааа да това е добро, това е по-добро от повечето, ако не всички купешки млека в БГ. За цена не съм гледал никога колко струва, но е много добро, истинско баш както беше едно време.
|
| Чет Мар 05, 2026 5:15 am |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Не го бях виждал това, ще поръчам да го пробваме. Тримоната и аз не го харесвам, не го и купувам. Стоунифийлд е ОК, но ние купуваме най-много това на Алди, на мен ми харесва и го ям всеки ден кажи-речи. Ти от Мичиган та в Аризона -- от едната крайност, та в другата  Той и Тони снове м/у Индиана, Вегас и Мексико, ама при теб от кучи студ директно на мръсна жега 
|
| Чет Мар 05, 2026 4:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Къде си ти, те имат дистрибутори в някои щати.
|
| Чет Мар 05, 2026 5:40 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Аз от Стоуни-то и това на Алди съм доволен, едва ли ще ги сменям, ама този органик може да го поръчам за пробата. Иначе аз съм в "Мандрата на Америка", даже го пише на регистрационните ни табели - Уисконсин. В Мадисън съм (по-точно, Мидълтън). В Уисконсин крави и мляко да искаш. Сирене и бира също. Тук сигурно 70% са от немски произход и много си тачат бироправенето -- даже си варят домашна, както ние ракия. Уисконсин редовно е обявяван за най-пиянския щат -- тук си пият яко -- за съжаление, след това и шофират. Имат и малко електроника де: Рокуел Аутомейшън, Джонсън Контролс, Милуоки Туулс, Милър (заваръчните апарати), Комацу, Дженерак, Електроник Тиътър Контролс (ETC), WAGO, от по-известните. Без малко да забравя моторетките на Харли Дейвидсън  Кнут, онзи с дебелите книги за алгоритми, дето сме ги учили в училище, също е от тук - аз го мислех за някакъв скандинавец. E, един от най-известните серийни убийци в САЩ, също е наше момче.
|
| Чет Мар 05, 2026 6:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ммм от там май не съм и минавал .... много на север ми се види, ни щъ мен и тук вече ми се види твърде студено, друго си е в Мексико, въпреки че миналата седмица взех едно по-малко къще тоя път съвсем насело, New Palestine, IN .... то основната причина да го купя беше мазето, мисля да си местя лаба на там, та сега съм в дълбоки размисли на тема ESD подове, аз отдавна не бях гледал цени на материали, не само ESD, те нещата са станали невъзможни, а няма да казвам каква е цената на Легранд каналите, като опре до такива неща и ставам много стиснат, нямам пробелм да купувам скъпи уреди, ама да плащам по $8-10 на фийт за тъп пластмасов канал ми е някак си извън разбиранията, особено като гледам ценовите листи от БГ ... сега се замислям ако го взема заедно с ESD пода от БГ и дори му платя 50% мито и авио карго, пак се връзва 50% по евтино, не че ще тръгна да си внасям от БГ ама ... ненормална работа .. търгаши.
|
| Чет Мар 05, 2026 9:42 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Китай изкупува какаото... Скоро истински шоколади ще има само в алито май 
|
| Пет Мар 13, 2026 10:26 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Като няма какао, ще ядем пасти. То и в момента производителите на шоколад не прекаляват с употребата му...
|
| Съб Мар 14, 2026 11:35 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Само да кажа - Морени и Черноморец бяха добре, по-една кутия стигна за около месец плюс че раздавах насам и натам. Имаше и някакви измислени меденски, но тях не ги броя.
|
| Нед Мар 15, 2026 7:12 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
абе, наистина ли се тровите с индустриалните захарни отрови ядеш нещо което е натъпкано с анти-нутриенти, които директно заминават в тоалетната и не стига че товариш организма да ги прати в тоалетната чиния, а ми ти взимат и тези от организма Да бяхте млади и глупави да ви разбера Груби, от един пакет бисквити чувстваш ли енергия или си гладен след час  ( по-скоро второто )
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Мар 15, 2026 10:54 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
BTW Grubi - ако лапаш нон стоп "захар" ( така каза в началото на поста ) кръвната ти захар е тотал щета и си около инсулинувата резистенция и малко по късно Диабет 2 ... или нещо друго
апетита ти към захар е сигнала че нещо не е наред в организма ти
|
| Нед Мар 15, 2026 11:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами при шоколада проблема не е дали си гладен или не, а че организма започва да го иска, то в случая захарта дори е още зле в това отношение, наркотик си е, но и какаото има подобен ефект. Иначе за Груби не знам, лично аз да, сега от бисквити ... абе да ти кажа и от бисквити и вафли има ефект, но едно шоколадче с една кола и забравям че съм бил гладен и ми светва пред очичките:) Без да отчитам за другите съставки, но захарта определено ме съживява.
|
| Нед Мар 15, 2026 11:50 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
първо организма "реве" - дай захар бе е на дръж шоколад ... ама в какаото има бионаличен магнезий и разни други екстри който кара аденозинтрифосвата да работи точно като енергия и да ти светят очичките НО ако реве постоянно за "захари" ти светва чека на таблото щото нещо в "диетата" ти е тотално грешно като аналогия: да караш порше с нискооктанов бензин без масло в картера... PS: повече захар за организма означава, че организма работи в режим на "оцеляване"
|
| Нед Мар 15, 2026 11:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе да ти кажа след 3 часа във фитнеса от захарта в шоколада нищо не е останало, ама аз лично избягвам и шоколади и сладки неща, не че не ги обичам, просто не ям, но понякога когато не съм ял нещо сладичко определено ме съживява.
|
| Пон Мар 16, 2026 1:18 am |
|
 |
|
TheWizard
|
според зависи - голяма част отива в тоалетната друга част остава в кръвта ( неефективна ) и много малка част отива в клетките и митохондрите за Енергия ( ATF ) ( забравих червата - ако ги пренаситиш с повече - заминава по "магистралата") онези първите 2 са "опасни" първия товари дроб и бъбрек да изхвърлят навън втория товари панкреаса за инсулин Онези към клетките достатъчни ли са за 3 часа фитнес? та колкото и енергия и екстри да пише на опаковката - тя не е ефективна, в повечето случаи - вредна и след час два си тотал щета от умора... PS: не знам каква е целта на фитнеса ти - ако гориш излишни кила там нещата са други, но подобни
Последна промяна TheWizard на Пон Мар 16, 2026 8:47 am, променена общо 1 път
|
| Пон Мар 16, 2026 8:39 am |
|
|