| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 безумни корпуси ...
отдавна се каня да пусна такава тема ... да има къде човек да си се оплачи от живота ... и те на, BQ25690 ... то бива извращения ама кому е нужно ... и айде остави ненужния уклон към абстракционизъм, ама и размерите са дадени така че да са невъзможни. 3 пъти вече го дялкам в солида, директно чертане в кой да е PCB кад е мазохизъм от най-висше естество .. да ама то в солида не мога да го направя. Чератя ландинг патърна, след това правя модел на чипа, и двете по краварските чертежи и все нещо не пасва  дали размери при нулеви толеранси, и дали мин макс размери, ама миксирано, нито едните са достатъчно за да имаш завършена размерна верига, нито другите .. та след вече 3.5 часа мъки реших да си поплача, барим ми олекне .... не ми олекна ..
|
| Чет Фев 26, 2026 7:26 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: безумни корпуси ...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Фев 26, 2026 9:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нямам X акаунт:) ще си плача тука.
|
| Чет Фев 26, 2026 10:26 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Взимаш си подходящият асистент за футпринтове и му казваш - действай...
Или купуваш обикновен чип, без корпус и го бондираш, после го заливаш. Няма надписи, няма чудесии.
|
| Чет Фев 26, 2026 11:18 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
почти всичко, което съм виждал е така - чертежа е с номинални размери на 'пиновете' после има мин/макс табличка дори попадах на табличка - 0.55 мин / 0.75 макс / 1.00 номинално проблема с тоя тип размери, че че дават размера на пина/пада, но не и как този този толеранс се отнася към центъра на пада, корпуса или точката на бондиране. в повечето случаи няма център на пада, че дори и един размер към центъра на чипа (там, дето го хваща дюзата). да, верно че машината го поглежда отдолу и си прави корекции за всеки 'пик', но (1) те са съизмерими с толерансите на чипа; (2) всяка машина има различни способности - оптичното разпознаване е ограничено от резолюцията на камерата и позволеното забавяне за ориентация; лазерното мерене пък е в друга плоскост; не копланарна. ти май още не си се заиграл с пастата? аз понякога губя и седмица, и не само не ми олеква, ами ми иде и лама да стана или направо далай
|
| Пет Фев 27, 2026 7:13 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А е краварските като цяло са с достатъчно размери, само не разбрах кое е наложило тая асиметрия в ъглите , не мисля че е свързано с придърпване при поенето е нищожна ама какво ли ми разбира главата от френска мода ...груби какъв го тоя асистент, ако ми кажеш че има АИ на който са му хвърля псф и да даде корпус няма да ти повярвам, а ако успее ...зарязвам всичко и ставам гъбар.
|
| Пет Фев 27, 2026 8:55 pm |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 582 Местоположение: Бургас
|
Снимай чипа и нарисувай падовете отгоре му.
|
| Съб Фев 28, 2026 9:33 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аха, са... това видя ли го изобщо
|
| Съб Фев 28, 2026 10:09 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Преди няколко месеца се борих с ето тоя бос
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Фев 28, 2026 10:46 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
хех... конекторче за осмислянето му на ЕЕ ще му трябват няколко часа/дена, макар че на пръв поглед има достатъчно детайли. ИИ дава на късо на значително по-прости картинки
|
| Нед Мар 01, 2026 6:21 am |
|
|