|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 6:42 pm
Военно-технически (без безмислени коментари)
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Военно-технически (без безмислени коментари)
http://militaryrussia.ru/blog/topic-977.htmlЗа скараните с руския език, "орешник" се превежда като "лешник". 
|
| Сря Яну 21, 2026 10:41 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ами трите возила за субмуниции стават на 3 ядрени глави
|
| Сря Яну 21, 2026 11:41 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Да ми бе най-вероятно да носи ядрен заряд но тогава не се различава с нищо, въпросните ядрени глави едва ли ще се движат с такава скорост, но и по-полегато да влязат и да е по-ниска скоростта, то като цяло в тая последната фаза прихват е доста труден.
|
| Сря Яну 21, 2026 1:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
|
| Сря Яну 21, 2026 5:11 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Искаш да кажеш, че и двамата не сте виждали плодовете на лешника? 
|
| Сря Яну 21, 2026 5:50 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Ако минаваш по нашия край - обади се. Ще ти дам да опиташ и плодове и шибалка и ще разбереш разликата 
|
| Сря Яну 21, 2026 6:08 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Имаше един договор за забрана на ракетите със среден обсег (500-5000 км) от който краварите излязаха едностранно (напълно непонятно за мен, те само печелеха, руснаците само губеха).  Орешника е втората птичка (първата беше Искандер с увеличен обсег), излюпила се като последствие. Та освен това си е нормална ракета, нищо бомбастично.
|
| Чет Яну 22, 2026 12:48 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Пон Фев 23, 2026 11:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
то не са само те, и после ама що ме биеш аз какво съм ти направил ... европа е тотално загубила връзка с реалността ....
|
| Вто Фев 24, 2026 3:43 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
|
| Вто Фев 24, 2026 10:14 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Точно, всички печатат, нищо извънредно. Китаеца с готовност продава на всички принтерите, моторчетата, контролерчетата, камерките, батериите и изобщо всичко, от които тия дронове са направени.
|
| Сря Фев 25, 2026 10:35 am |
|
 |
|
Desert Leo
|
Мдааа... В спийд контролерите все китайски професори от Майкрочип/Атмел, ТИ/Силабс и СТ. Фърмуера им и той китайски от англо-, немско-, и норвежки говорящи китайци. https://oscarliang.com/esc-firmware-protocols/https://www.multirotorguide.com/guide/esc-firmware-guide/Норвежките китайци спряли BLHeli_32 (да се чете - не се продава на рашки и жълтури, щото работим за Украйна  ) https://oscarliang.com/end-of-blheli_32/Аз подкарах векторното управление на PMSM мотори с китайщината MCF8316A на китайските кравари. 
|
| Сря Фев 25, 2026 12:22 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами истината е че в тия контролери няма нищо кой знае какво което да го няма и в китайските, по-скоро нямат процесори с такава комбинация на периферия и най-вероятно защото не са им били нужни до скоро, а и най-вероятно все още защото всички дрончета заедно с капка в морето.
|
| Сря Фев 25, 2026 4:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
|
| Сря Фев 25, 2026 6:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Точен аналог може и да няма, не съм и търсил, но нещо подобно повярвай има, въпросът е дали може да го намериш. Има купища китайски чаркуляк който не сме го нито чували нито виждали, това което има в LCSC и други подобни е малка част от това което тяхната индустрия бълва. Аз лично нямам желания за китайски чаркуляк просто защото и да го намеря няма никаква гаранция че е това което ми трябва, и главоболията да се намери точния чарк в много случаи не оправдават икономията от него. Е сега имам един полу безумен проект, за който си мислех, че може да огледам за нещо китайско, но на този момент не си заслужава усилията, проектирам го с TI пък като минат 200 хил бройки ще имат пари да си позволят аз или някой друг да си изгуби един месец в подбора на китайски чипове, или по скоро китайският им производител ще го направи за тях. Та с две думи, за нас избор голям няма защото нито си струва, нито имаме нужните контакти за да ги намерим и доставим тия чаркове, е тук разни Дедовци си имат разни китайци, които им намират разни "екзотики" ... ама ние не сме нито Дедовци, нито си имаме китайци 
|
| Сря Фев 25, 2026 7:56 pm |
|
|