Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
6 пинов конектор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 6 пинов конектор
Нещо малко, за предпочитане кръгло. 4 Пина със шилд или 5 без. Пол ....мъжки може би по-добре. Това е конектор на медицинско у-во. На кабела частта ще е овърмолдната, от тая гледна точка ако мъжките чинове са на кутията ще е по добре май. Отделно мъжките се износват по-малко ако са с читаво покритие, на женските им омекват пружините...
Гледам разни и почти нищо не си харесвам. Зора ми е че не го искам да е на резба, или поне не от пред, ама и отзад не е ок защото мястото е куцо. Т.е. нещо което да е със щипки, или ако го вкарвам от задната страна на панела да е с о пръстени и в тоя случай ще има дълбоко гнездо в което да уплътняват пръстените. ....трудно е за обяснение ....ако някой има опит с нещо такова предполагам схваща какво искам ....не че аз знам ама скоро ще науча :)
Не искам да се заключват, има капак който го държи на място, отделно молда на кабел ще е на 90 градуса.
Ей картинка, в долния десен ъгъл искам да го набутам .. намерих нещо такова, ама ми се иска да е по-малко, това ще ме измъчи
https://www.digikey.com/en/products/det ... 38/5144913

Прикачени файлове:
connector space.jpg
connector space.jpg [ 125.16 KiB | Прегледано 928 пъти ]
Чет Фев 12, 2026 1:36 am
Профил
Аватар

Мнение Re: 4/5 пинов конектор
Е ако искаш малък конектор, Binder или онези металните, скъпи и полирани (тип стоматологични/хирургични)...забравих им името. Иначе XLR или mini XLR.

Чет Фев 12, 2026 2:07 am
Профил

Мнение Re: 6 пинов конектор
оправих си заглавието .. нещо не мога да броя до 6 ... 6 ми трябвaт не 4 или 5 :)
гледам, гледам, май ще е М8, не мислях да е с резба, но като се замислих повечко .. може би не е зле, тоя фронт енд не е еднократен .. за сега ... намерих едни .... които може и да станат, ама не е много ясно те таквоз
https://www.digikey.com/en/products/det ... S4/7776473

или такова https://www.digikey.com/en/products/det ... 1/13982826
И кабела да е овърмолднат0 женско ... това без заключване. Ама мисля мисля .. и май ще го направя със резба, в тоя случай ще трбява да намерим някой да ни прави молднатия конектор, ако е без резба имам къде, ама с гайката става доста по-сложно за молдване. .. мисля още, тая първата втулка ... изглежда лесна за интегриране.

А иначе ако говориш за лемо, много са големи, мен ми трбява 90 градусов изход но лемо с 90 граудсов е направо ужастъ ... има разни баьонетни, ама не виждам подходящ размер.

Чет Фев 12, 2026 3:07 am
Профил
Аватар

Лимоните нямат резба...

Чет Фев 12, 2026 9:15 am
Профил

Нямат, ама са големи. Нещо друго се замислих, М8 го има във вариант snap in, женското няма резба, а мъжкото има малък борд отпред. Проблема е че такива видях само до 4 пина. Женското така или иначе ще е овърмолд, не е проблем да се направи с такъв дизайн. За мъжкото ако използвам онова на Амфенол което е втулка с гайка, тая гайка не е фиксирана, правено е за овърмолд, та може да се направи къстъм детайл така че да стане снап им. Само не съм му измислил как ще го държа вътре. Има канал в задната част и мислех че мога да го държа в със зегерка ама гледам разни снимки и ми се струва че двете части се разделят и разчитат на овърмолда да ги осигури. Другия вариант има само пинове с изолатор, те за това са правени, да ги мушкаш в къстъм втулка, ама и Сичко са за монтаж на платка, а аз платка нямам там .... ще го мисля, за сега сложих стандартен М8-6, това ще е минимална промяна та ще го решим преди да правим тулинга, за прототипите става и така.

Чет Фев 12, 2026 2:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]