|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:33 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Относно многообсъжданата тема за образованието
| Автор |
Съобщение |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
 Относно многообсъжданата тема за образованието
Чета из форума навсякъде, че не може да се привлече вниманието на учениците.А аз имам друг въпрос: Тези, които искат да се занимават с това и се ровят по цели нощи из нета за малко инфо, но не са в точното учебно заведение какво да правят? Не става само с четене трябва ти някой, който да ти обясни.Аз например съм на 16 и уча в софийска математическа гимназия и наистина съм силно заинтересован във роботика и електроника.Имам много идеи, но не мога да ги реализирам поради липса на достатъчно знания.За да навлвляза във електрониката и да почна да си правя малки схемички ми трябваше една година, но ако имаше някой, които да ми помогне щеше това време да е 2пъти по - малко и нямаше да трябва да откривам сам топлата вода. Мисля си, че трябва да има групи за извънучебно занимание, но никой не се занимва това. А вие какво мислите и не можете ли да измислите нещо за такива като мен, а те не са малко?
|
| Пет Окт 20, 2006 11:17 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Питаш тук.
Също така приятели.
Хората , които ми са помагали са към 3-4 -> приятели на баща ми (така се запознах с тях , после и ние си станхме приятели и си помагаме и прочие).
И още около не знам 6-7 човека + които са готови да ми помогнат -> приятели , но сме се запознали ей така чрез интернет или някакво събитие от нищото
НО гледам да не тормозя за глупости ;- Само като зацикля , а някои път ми се карат, е добре де защо не пита вместо да четеш 2 дена, щях да ти го обясня за 1 час и някои път са прави.
НО ти питай тук и така
Успехи !
едит: ако си чел мойте постове по темата за образованието ще видиш, че и аз не съм учил в такова даскало.
техникум по машиностроене , но нищо дефакто -> само език немски , ей сега си говорих седин чех 17г -> уеб прогамист и админх
И мнооогоо малко нещо от механиакта да ме научиха и толкоз.
Така че ако искаш няма проблем
Спокойно, имаш време.
Гледай си мат. и физиката
и това е  другото ще дойде
|
| Пет Окт 20, 2006 11:28 pm |
|
 |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
В много подходящо училище си попаднал  . Дрьж се здраво за Mатематиката и няма да имаш проблеми в университета. Групи, крьжоци, това са хубави неща, но организирането им е сложна работа и човек трябва да е флексибен. Действай сам! Когато бях на 16, посещавах лекции в два университета. Не че получих някакви особени знания, просто ми липсваше основата по това време, но това помага много при изграждането на интереси и ориентацията за бьдещото ти следване.
Ако искаш знания, достьп до читалищата на повечето ВУЗ-ове не е проблем да получиш. Ако имаш вьпроси, затова е форумьт
Както казах, учи Математика, Физика и Английски! Това са ти катализаторите в университета. И не се тревожи, че някой неща не са ти ясни. Когато започнах висшето си образование и идея си нямах от Електроника и Електротехника. Беше ми проблемно пьрвите 4-5 месеца, после даваш на пьрва и газиш
Между другото, като сьвет, този форум е липсващото звено. Много помага, не толкова като знания, знанията са в книгите, а като идеи и сьвети. Не си сгрешил, че си тук. Край на рекламата. 
|
| Пет Окт 20, 2006 11:42 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
|
| Съб Окт 21, 2006 1:32 am |
|
 |
|
zaphod
|
верно човек му трябват приятели по интереси, но днес все пак има интернет и форуми. аз навремето в шести клас тръгнах в един кръжок по електроника, това ми даде старта. иначе към училищата мнението ми е крайно негативно - палежи трябват. образованието едно че разваля нацията, второ че затваря работна ръка - хем на даскалите, хем на децата. но когато някой наистина иска да научи нещо, лошо няма, помагам с каквото мога.
|
| Съб Окт 21, 2006 8:44 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Zaphod, избори иддват не говори така, нема да те изберът
А по темата, интернет, това че си го научил сам е по добре от колкото някой да ти го обесни, так обикновенно се разира и защо това е така, което не винаги става когато ти го показват. Общо взето в електрониката има няколко закона по които работи всичко. От там нататък е аналитично мислене, да може да се анализир проблема, това което ти трябва и как да се постигне. Физиката не е никак излишна, поне това което се учи в средното училище, реално тя дава обеснение и познание за всички процеси в електрониката.
Относно питанията, тук винаги можеш да питаш, но на въпроси от сорта как да си включа поялника, или трябвали да захраня процесора за да тръгне, най-вероятно ще получаваш и отговори от същия тип. В интернет има предостатъчно литература по тези въпроси, основн на английски, но има и на руски, китайски предполагам не четеш  . Най-добре е когато нещо не ти е ясно да поровиш в интернет, да почетеш, д опиташ да разбереш, и ако нещо те затруднява тогава да питаш.
Обаче относно интернет има една подробност, там много важно е как и какво търсиш, защото иначе е твърде вероятно да не намериш нищо конкретно. Та в тази връзка почети малко литератур техническа на английски, така ще научиш кое как се нарича на английски, защото има разговорни термини има и техничски термини, разговорните в най-добрия случай ще те заведът към популярни материали, които са и доста повърхностни, едва ли ще научиш нещо, докато техническите ще те заведът към техническа литература. Това вече е до това да хванеш цаката на google и да знаеш какво търсиш. Но пък ако не намериш, питай, ето аз доста време търсих едни сензори ултразвукови, включително преди 3 дни пак, обаче сайта който ми даде Sirius-B не ми беше попадал а можеше да ми спести време, а съм търсил как ли не, понякога е късмет.
Та така, google, повече желание и като има нещо неясно питай.
|
| Съб Окт 21, 2006 9:08 am |
|
 |
|
HCL
|
Маниак не подвеждай
Немският е изключително полезен език, отваря много врати, а и много качествена техническа литература е написана на немски, точно като при всеки друг език  . Никога не е излишно да говориш един в повече, обаче хората имат ограничени вьзможности, особено от кьм време. Виж Английският е задьлжителен, той стои на пьрво място. Останалите по вьзможност и желание.
|
| Съб Окт 21, 2006 10:16 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|