Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Работа чрез интернет обяви 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Работа чрез интернет обяви
Пренос от Новини от цивилизования свят

Ами с тези цифри съм съгласен, това е така, наистина за професии които са кът заплатите са високи, нормално е, в БГ жабари вече и ан по 2000 се цупят, както и в щатите преди 4-5 години програмистите ги галеха с перо и вземаха огромни заплати, но всичко се мени. Аз не съм казл е няма хора които вземат такива заплати, но това са ограничен брой професии. По същтата логика може да споменем и борсови посредници, или ръководен персонал, но там нещтата са други, едва ли има нужда да обсъждаме колко получава CEO на MS. Но за сранвнеие може да с епогледнат големите компании, те винаги имат обяви в монстера, и то тези свързани с ВПК.
http://jobsearch.monster.com/interstitial_js.asp
ето за тези които все пак се интересуват, един от големите сайтове с много обяви.

А в автомобилната .... не знам, в монстер и те излизат, но не съм проверявал, това което имам е от преди гоина от човек който е там, другите компании може да е различни, може за определени професии да е рзлично ....

Чет Окт 19, 2006 12:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тони споменал съм точно тези, защото или са обвързани тясно със юнион и/или пък квалификацията им непредполага такова заплащане, защото исках да покажа и някой не до там хубави неща тук. Както и да е. Друго, което искам да кажа е, че специално за обявите във интернет сайтовете за работа - поне едно 80% от тях са кухи, т.е. несъществуващи позиции. Според едно изследване, което четох около 40% са пуснати, защото трябва да бъдат пуснати някъде (и в сайт е най-лесно) - например когато наемат някой с работна виза те са задължени със закон да пуснат обява - но в същото време те вече имат човек за тая позиция, около 30% биват сваляни или оттегляни още в първите 2 седмици след като е взето решение да бъдат пуснати и около 10% са съвсем нереални обяви. Накрая се оказва, че само 4% от хората си намират работа чрез интернет сайтовете. Сега като се замисля - аз непознавам някой който да си е намерил работа чрез нета - в това число и аз. Неказвам, че е невъзможно, а че вероятността да стане е съвсем минимална. От това следва, че ина цифрите там неможе много да се вярва.

Чет Окт 19, 2006 1:09 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Сега като се замисля - аз непознавам някой който да си е намерил работа чрез нета - в това число и аз. Неказвам, че е невъзможно, а че вероятността да стане е съвсем минимална.

Хм ми как си я намерил ходиш и питаш по фирмите ли.

В Бг по нета се намира масово напоследък всички които познавам си намират по нета.

Чет Окт 19, 2006 1:09 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
хъмммм незнам как си намирате работата по нета
до сега аз съм си намирал единствено с 'познати" тоест предишните ми собственици познават някой който може да ми даде повече и ме препоръчват след което си правим едно събеседване в което се уточняват две неща :
-първо какво ще им предложа аз
-второ какво ще ми предложат те
едвали можеш да си намериш стабилна работа еи така по нета (освен ако не си супер късметлия).
сега заплатата ми когато работя е над 3 пъти средната работна заплата (когато работя защото сега уча)
едвали в българия ще могат да ми предложат повече от още 20% увеличение , така че сериозно си мисля да излеза навън каквото и да си говорят мързаливците които по цял ден се размотават и получават 150-200 лв. заплата.

Пет Окт 20, 2006 12:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
kotaraka написа:
предишните ми собственици

Яяя рововладелството се завръща или ти наистина си котарак ама говорещ :)

Пет Окт 20, 2006 12:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
.

Последна промяна на Чет Авг 23, 2012 5:07 am, променена общо 1 път

Пет Окт 20, 2006 9:37 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ако обявите за работата в интернет сайтовете е бошлаф и само от ухо на ухо се предават обявите за свободни места в сериозни/несериозни фирми то защо има толкова мощни сайтове за работа и се развиват и обединяват с други медии. Нещо котарака ми се струва частен случай.

Пет Окт 20, 2006 1:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
asp написа:
ако обявите за работата в интернет сайтовете е бошлаф и само от ухо на ухо се предават обявите за свободни места в сериозни/несериозни фирми то защо има толкова мощни сайтове за работа и се развиват и обединяват с други медии. Нещо котарака ми се струва частен случай.

Аз, начиная от 98-ма, работа си намирам изключително само от интернет обяви. ;) Системата е максимално опростена и рационална, май няма какво по-добро да се измисли. Митко просто няма опит като работник още, за това така говори. ;)

Пет Окт 20, 2006 1:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Митко просто няма опит като работник още, за това така говори. ;)

Нестава въпрос само за на Митко опита, а и на други хора. Пък аз цитирах изследване и то в щатите. Никъде несъм казал, че това важи за целия свят :) .

Пет Окт 20, 2006 4:14 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Какво разбирате под интернет обяви.

Ако разбирте същите обяви като във вестниците (говорим за сериозните предложения/обяви) , но в интернет страници - е че какво толкова. Обяви за работа като обяви за работа.

Ако говорите за интернет обяви за работа всмисъл на freelance - това вече е друга история.

8O

Или аз нещо съм в грешка :D

пп: възможно е , защото съм като заспал бизон :weedman: в момента.

Пет Окт 20, 2006 7:33 pm
Профил ICQ

Мнение 
Говорим за нормални обяви.
Иначе freelance е ясен, но там е много трудно да хванеш добър проект на добри цени, индийците много подбиват пазара, а и масово проектите там са за софтуеристи, най вече веб драскачи.

Пет Окт 20, 2006 7:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Еми Тони , тогова какво имаме да коментираме.

АЗ го виждам като супер "оферта", както се изказват мойте колеги

-> хем търсачка, бързо намираш каквото търсиш, ако го има като предложние и толкоз.
ВЯрно някои се правят на интересни.

Заплащане -> free
Или пише всичко попълнено, обаче отдолу. та някаква графа беше други ли , забелжки ли , още или нещо от тоя род.

"Но зависи от ... и затова я ни се обадете и ще видим какво ще правите и колко ще Ви платиме, а може да почнете първо на 50%" , което е тъпо при положение , че горе се пише едно , после друго.

Иначе разбирам според възможностите и нали тестов период, но не се прави така.

Пет Окт 20, 2006 7:45 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]