Отговори на тема  [ 1395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 93  Следваща
Любопитно 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Любопитно
В Швеция също, преди се гонеха кой има телевизор-кой не, но от 10 години е в данъците, по 100Евро на година. Но по националните медии няма малоумни реклами.

Елементала е 35Е за три месеца май, ако искаш само основните са и по-евтини. Повечето неща които харесвам ги имат и по фейса, т.е. повторения и там реклами няма или се превъртат.

Нед Сеп 28, 2025 11:12 am
Профил

Не съм гледал телевизия от 5 години, от както не съм в БГ нямам ни кабелна ни ефирна, не ми и трябва. То и телевизорите са по скоро за украса, веднъж дваж в месеца може да изгледам някой филм но най-често свирят музика от тубата, ама и това не им се случва често :)

Нед Сеп 28, 2025 3:37 pm
Профил

petko_sz написа:
... И големият синковец (студент в Хамбург) плаща по 20 евро на месец за ТВ и много се нерви (реално това са пари от моя джоб - той ме работи) - понеже буквално трябва да ги изгладува , а реално той дори няма телевизор в общака ! ... но аз се опитах така со кротце и со благо да му обясня (така си и представях де!) ,че вероятно тая сумичка се събира за да бъдат медиите "независими" - нали уж са "N"-тата власт и бива да са "независими" ... Но явно и в тоя "бранш" си има нюанси - който не знаех !

Мерси ,че споделихте , Момчета ... Не се бях замислял !!!

Преди можеше да пишеш на GEZ, да заявиш, че нямаш телевизор и да не плащаш.
После май го направиха, че компютрите също дават възможност за гледане на телевизия и май стана по-сложно отказването, но си струва да провери.

Нед Сеп 28, 2025 9:04 pm
Профил

В Швейцария не е така - всяка къща или апартамент има поне два и повече т.н. TV-R-SAT щекдози (излезе ми от главата как би трябвало да е на български, може би контактна кутия или нещо подобно, ама не е за 220 волта).
https://ekatalog.legrand.ch/de_CH/anten ... 210D/22821
Та, като ги имаш - ще си плащаш. 70% от хората тук живеят под наем, както и ние допреди година. Нямаш право да ги пипаш. Аз ги разкарах от всички етажи на къщата, даже за по-сигурно наех елтехници да ми ги сменят всички тези коаксиалки, телефонни и прочие с Етернет кабели за PoE. Само че, не мога да избягам от тези близо 500 франка на година, защото ми остана основната щек доза в мазето, няма как да я премахна в момента, защото ползвам гигабитен интернет, телефон (който не ползваме) и тв от доставчика по нея, тоест, щекера си стои, значи никой не ми пречи да си ловя и ефирна телевизия, значи - ще плащам. Имаше наскоро референдум тази такса за ефирната ТВ и радио да се намали на 300 франка, гласувахме за, приехме го, но удобно "отнема няколко години, докато се приложи".

Нед Сеп 28, 2025 11:00 pm
Профил

Споко, там по западна Европа скоро ще ви накарат да си плащате и за камерите с които ще ви гледат, и а си отказал а са те закопчали ...

Нед Сеп 28, 2025 11:08 pm
Профил
Аватар

https://ntrs.nasa.gov/api/citations/198 ... imized.pdf

Вто Сеп 30, 2025 12:04 am
Профил

Ами в Америка може и да не се плаща нищо за ТВ ама положението е хептен трагично ...даже и като си платиш на кабеларката пак има реклами в огромно количество.
При стримаването пак искат кинти да не гледаш реклами.
Да не говорим че само на няколко места –в няколко метрополиса в америка има така наречената ефирна телвизия ,напримет тука във Финикс има поне 60 канала ....колкото и бозаджиски да са каналите ,също ТВ почти не гледам но тук там местни новини или някакви доку матрияли...
По селските райони ако искаш ТВ се кихаш поне 80 УСД ако не и повече а това си е брадва за помията дето ти пускат.

Чет Окт 02, 2025 10:01 am
Профил
Аватар

192uH...
https://www.facebook.com/mybonito/video ... 7S9Ucbxw6v

Пет Окт 17, 2025 9:49 pm
Профил

Ами да ... аз тук по един проект поръчвах 120 uH / 20 А, от дижикий, но поръчах няколко различни модела, и едните са някакъв местен производител и очевидно са ги мотали по поръчката, може би като е малко по-екзотично ако са по-малки компании не го държат на скалд а го мотаят когато се търси.

Пет Окт 17, 2025 10:58 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Това може някой да го е поствал вече:
https://www.youtube.com/watch?v=LaNDt45qF-0

Чет Окт 30, 2025 6:59 pm
Профил

Абе мярнах новината но я пропуснах, сега гледах интервюто и ...тоя професор не знам до колко е наясно за какво говори, но плазмата в токамака няколко хил градуса, лазерите трябвало да лъчат с 1000 кхц ....неща които нямат много общо с действителността ..та не знам какво точно са направили нашите Учени ама ....малко съм скептичен.

Чет Окт 30, 2025 10:01 pm
Профил

Обикновено се размърдват като дойде време да се решава за новия бюджет... започват едни медийни изяви и гръмки изказвания, после всичко утихва...

Чет Окт 30, 2025 11:04 pm
Профил
Аватар

raven_feather написа:
Това може някой да го е поствал вече:
https://www.youtube.com/watch?v=LaNDt45qF-0

Това що не е в "Безумни идеи".

Пет Окт 31, 2025 10:31 am
Профил

Тия пак изтрепаха рибата
https://youtu.be/6lBU4NwmY7s

Пон Ное 03, 2025 10:50 am
Профил

nik написа:
Тия пак изтрепаха рибата
https://youtu.be/6lBU4NwmY7s

имам чувството, че един ден преди теб гледм някое видео, и един ден преди мен ти го постваш.
Реално тази e излъскана версия на осцилоскопите ДХО900, които си накупихме. Даже си спомням, че на мен ми излезе с около 150-200 евро по-евтино в сравнение с другите колеги тук, живеещи в държавите от ЕС, но така и не разбрах, дали е заради митата. Не виждам с какво е изтрепала рибата, освен с по-висока цена, и общо взето същия хардуер. И кутията е еднаква. То и Дейв си го казва.

Пон Ное 03, 2025 12:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 93  Следваща