Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
PIC-микроконтролери част 1 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение PIC-микроконтролери част 1
става въпрос за това:
352 страници. Книгата представлява практически наръчник за програмиране и използване на микроконтролерите. Подходяща за начинаещи в областта.

видях я в онлайН (какви грешки се допускат от бързане) магазина на мк и се чудя дали да я купя ? Кажете ми дали си струва 14.30-те лв + сигурно доставка до Бургас, та да знам дали да ги жертвам (така или иначе смятам да го направя, поне да знам, дали си давам парите за правилната книга, или да си купя програматор с тях, а да прочета същата книга на английски ...)
Ако има някоя такава книга на бг или английски в интернет - моля насочете ме към нея ...
Като гледам - книгата е перфектна за мен ...

Сря Сеп 13, 2006 11:53 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Като за тебе става

Чет Сеп 14, 2006 3:02 am
Профил

Мнение 
Predator_MF написа:
Като за тебе става

По-скоро имах предвид, дали няма някоя такава книга в интернет, да кажем на английски ... понеже ако не я купя това доста ще съкрати срока, в който ще мога да си купя програматор (понеже в електрониката винаги съм имал финансови проблеми ...)
Не ми казвайте, че не ми трябва, понеже според мен за да се науча ми трябват точно програматор и нещо за програмиране ... иначе как ще пробвам ? А от четене разбрах, че има лимит на препрограмиране, но не е малък ... пък за едното научаване ще жертвам 7,50лв. ... не са толкова много ...
въпроса е дали трябва да жертвам и 14.30 за книга, при положение, че ако я има в интернет (дори на англ.) ще е напразно ...

Чет Сеп 14, 2006 3:52 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
kiler_4o написа:
Predator_MF написа:
Като за тебе става

По-скоро имах предвид, дали няма някоя такава книга в интернет, да кажем на английски ... понеже ако не я купя това доста ще съкрати срока, в който ще мога да си купя програматор (понеже в електрониката винаги съм имал финансови проблеми ...)
Не ми казвайте, че не ми трябва, понеже според мен за да се науча ми трябват точно програматор и нещо за програмиране ... иначе как ще пробвам ? А от четене разбрах, че има лимит на препрограмиране, но не е малък ... пък за едното научаване ще жертвам 7,50лв. ... не са толкова много ...
въпроса е дали трябва да жертвам и 14.30 за книга, при положение, че ако я има в интернет (дори на англ.) ще е напразно ...

Ей голям мерак иам това момче но малко го мързи май (не се обиждай)
Просто се разрови в Гоогле то пиши PIC16f84 (щото май натам си се насочил като гледам) и виж колк оинфо и колк опримери щ ети излязат.А човек най добре се учи с примерите.Ако почваш с асемблер пиши "Asembler" и чети колкото искаш .Ако почваш със С трябва поне да си учил малко програмиране т.е. да знаеш какво е това променлива . типовете променливи , масиви и т.н. мисля че тук в БИБЛИОТЕКАТА имаше линкове за книги (лекции) за програмиране на С за начинаещи .Просто рови. Като питаш по този начин никой няма да ти помогне.Ако питаш нещо конкретно , ще ти се даде отговор.
Но ако наистина нивото ти е такова каквото показваш с постовете ти ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да си купиш тази книжка. :)

За знания не пести пари защото после ти се връщат многократно.

Поздрави!!!!

Чет Сеп 14, 2006 10:06 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Ето ти няколко книжки:

http://rapidshare.de/files/7478160/The_ ... Z.rar.html
http://rapidshare.de/files/14144343/nat ... K.rar.html PIC C : An Introduction to Programming the Microchip PIC in C
http://rapidshare.de/files/7653662/NEWN ... Z.rar.html Programming PIC Microcontrollers with PICBASIC (Embedded Technology)

Чет Сеп 14, 2006 10:40 am
Профил ICQ

Мнение 
valioman написа:
kiler_4o написа:
Predator_MF написа:
Като за тебе става

Ей голям мерак иам това момче но малко го мързи май (не се обиждай)
Просто се разрови в Гоогле то пиши PIC16f84 (щото май натам си се насочил като гледам) и виж колк оинфо и колк опримери щ ети излязат.А човек най добре се учи с примерите.Ако почваш с асемблер пиши "Asembler" и чети колкото искаш .Ако почваш със С трябва поне да си учил малко програмиране т.е. да знаеш какво е това променлива . типовете променливи , масиви и т.н. мисля че тук в БИБЛИОТЕКАТА имаше линкове за книги (лекции) за програмиране на С за начинаещи .Просто рови. Като питаш по този начин никой няма да ти помогне.Ако питаш нещо конкретно , ще ти се даде отговор.
Но ако наистина нивото ти е такова каквото показваш с постовете ти ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да си купиш тази книжка. :)

За знания не пести пари защото после ти се връщат многократно.

Поздрави!!!!

грешка - не ме мързи ... документацията за 16f84 я имам, имам и книга за асемблер... учил съм C++ ... Справям се с програмирането ... но не ми е ясно как ще програмирам нещо за външно устройство ... до там не съм стигнал с ученето ... Чудя се от къде да започна ... мислех си за нещо от този род - бях видял някъде "Бягащи светлини с 12 светодиода управлявани от 4 I/O порта" ... става ми ясно, но не ми е ясно как точно ще стане ... Имам предвид - това искам да направя, иначе ще започна с 1 светодиод да премига (както ме посъветвахте :) )
Но има време ... днес не ми остана време да прочета нищо, затова ще се наложи утре следобяд да се занимавам ...

Чет Сеп 14, 2006 8:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Виж това
[/quote]http://www.mikroe.com/en/books/picbook/picbook.htm
Цитат:

Нашенското творение е скърпено от подобни книги и не блести с нищо, затова не си струва парите.

Пет Сеп 15, 2006 8:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тая книга е писана за хора които:

1. Нямат елементарни познания в английския език.
2. Нямат интернет.
3. Много ги мързи, а правят курсов проект и се чудят от къде да попрепишат нещо готово.

Ако не попадаш в нито една от групите - тогава тая книга просто не тио трябва.

Пет Сеп 15, 2006 10:15 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
kiler_4o написа:
Predator_MF написа:
Като за тебе става

Кажи си адрес/ телефон прати ми ги на PM, имаш я подарък. С Цецо съм съгласен, но мисля че погледа ни върху такива книги е малко различен...за начинаещи става.. А за теб казах, че става защото поне ще имаш нещо конкретно за четене и току виж си седнал да почетеш и да спреш за малко да задаваш въпроси 8) Чакам данните ти

Пет Сеп 15, 2006 10:54 am
Профил

Мнение 
Един приятел ще ми заеме програматор ... докато се науча - после ще си купя ... сега остава само 16F84A да си купя ... 7,50 не са проблем ... добре, че има толкова добри хора, че иначе поръчката ми от млад конструктор щеше да е 62 лв ... сега даже няма нужда да поръчвам от там ... предполагам, че в Пандата в Бургас ще го има ...

Пет Сеп 15, 2006 5:13 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Програматор можеш да си направиш сам за до 10-на лв. максимум !

Пет Сеп 15, 2006 5:18 pm
Профил ICQ

Мнение 
WDW написа:

Ами значи може и да си направя, просто нямам сигурна схема ... когато се стигне до там ще питам за схема ...
Едит: Не е ясно за какъв тип микроконтролери е програматора, който ще ми дадат (просто не знае човека ...) Мога ли да разбера по някакъв начин когато го взема ?

Пет Сеп 15, 2006 5:41 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Мнение 
http://www.propic2.com/files/schema.pdf това е схемата без модула с пунктира го правиш после можеш с winpic800 да прогваш или с ICPROG

Съб Сеп 16, 2006 2:07 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
kiler_4o написа:
WDW написа:

Ами значи може и да си направя, просто нямам сигурна схема ... когато се стигне до там ще питам за схема ...
Едит: Не е ясно за какъв тип микроконтролери е програматора, който ще ми дадат (просто не знае човека ...) Мога ли да разбера по някакъв начин когато го взема ?

хахахахахаха, 3 съпротивления, един ценер, един кондензатор и една букса 9-ка. Даже аз зимах захранваме 5+ от буксата на флопито, щото на 16F876 нещо не му стигаше тва от кома.

Кви 10 лева, на мене някаде за към 20 ми излезе да си сглобя Willema.

Прикачени файлове:
Ludipipo.jpg
Ludipipo.jpg [ 5.72 KiB | Прегледано 10365 пъти ]
Чет Окт 19, 2006 2:22 am
Профил ICQ YIM

Мнение 
някой все пак няма ли някой от двата броя в дигитален формат че от тук не мога да си ги купя а ми е писнало вече от английски италянски!ИСКАМ СИ ГИ НА БЪЛГАРСКИ
благодаря

Сря Сеп 05, 2007 1:23 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща