| Автор |
Съобщение |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
 Dump на ID чипа на разлини преходници на ELNEC програматор
Някой от групата да разполага с какъвто и да е преходник на ELNEC с ID чип на него ( чипа е DS2432 в повечто случаи 6 краков TSOC ) и е свързан към маса и някой крак от 24*2-пиновата рейка на адаптера.
Наясно съм какъв е този чип и че само четенето няма да помогне , но ми трябват няколко различни dump-a от различни адаптери.
Чипа може лесно да се прочете със самият ELNEC просто трябва да се избере DS2432 и да се свържат двата крака които излизат на 24*2-пиновата рейка на адаптера.
Четенето не води до никаква интервенция на ID чипа и преходника се разпознава без проблем след това.
Ако някой има такъв адаптер или някакво познание по темата може да го сподели .
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Вто Окт 21, 2025 2:06 am |
|
 |
|
RM
|
 Re: Dump на ID чипа на разлини преходници на ELNEC програмат
Ти сериозно ли !!! Чипа в обикновени условия е недосегаем ... атакува се софтуера които пита за ключа.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Съб Окт 25, 2025 9:53 am |
|
 |
|
RM
|
Въпроса е, че съм опитвал някои неща, ама съм много далече от истината. Нулев успех. Затова ако може и има някакъв шанс ... и не е тайна, как може да се случат нещата, искам и аз де знам.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Съб Окт 25, 2025 10:50 pm |
|
 |
|
TheHungry
|
Принципно в обикновенни условия чипа са го досегнали още в 2007 година ( има научни трудове по темата ) и за около 40 мин е готов , не е това въпроса . Въпроса е в останалата информация в чипа която може да се прочете със всеки обикновен програматор и доста би улеснило правенето на ВСИЧКИ възможни преходници ( за съжаление аз имам само един който съм прочел и разбрал туй-онуй, но за упростяването на работата ще ми трябват повече по възможност различни дъмпове ( не казвам че няма да стане и само с това което имам ) ) .
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Вто Окт 28, 2025 2:29 am |
|
 |
|
TheHungry
|
Това за софтуера от лични наблюдения или от другаде ( не говоря за Кредит бокса ) ?
|
| Вто Окт 28, 2025 2:30 am |
|
 |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
Имам два програматора (различни) но не и преходници... Уви.
Китайските май ще дойдат по-изгодна покупка - преходниците им са просто.... преходници (жици).
|
| Сря Окт 29, 2025 7:15 pm |
|
 |
|
TheHungry
|
За по интересните чипове дори и китайските имат вече защити на преходниците  . За обикновенните чипове програматори много ( аз имам само 6 ) .
|
| Сря Окт 29, 2025 11:58 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12825 Местоположение: София
|
Защитите са си защити. Нагоре в темата мернах нещо за "кредит бокс". Да разбирам ли, че той следи колко чипа са изпечени с програматора, и като свърши лимита, програматора спира да работи?
|
| Чет Окт 30, 2025 12:33 am |
|
 |
|
TheHungry
|
Не точно , за някои чипове (основно които се записват серийно през ISP конектора ) има такса "запис" , която е 1-3 цента на успешен запис . Ти си купуваш флашка с кредити ( не е флашка , а карта с чип като на картите за електронен подпис "демек секюрити  " ) и тогава ти позволява да програмираш този чип през ISP конектора, иначе през ZIF цокъла може , но ще ти трябва какво..... точно така преходник с чип който струва $200+  :):) . Отделно след 10000 записа със съответният преходник , дружелюбно ти казва че са се изтъркали златните контакти , и за твое добро няма повече да може да го ползваш  . Абе педер*** сър!
|
| Чет Окт 30, 2025 2:01 am |
|
 |
|
itso.t
|
Ама тия верно са _(*^$%%# !@#$@# )**&^&^% !!!
През годините съм сменил камара програматори и ако си спомням добре, никой от тях не е имал такива чепове.
|
| Чет Окт 30, 2025 9:31 am |
|
 |
|
velio
|
Ам бизнес. Нито са го измислили те, нито ще са последните. От известно време най-популярното сред производителите на каквото и да било е абонамента. Ако могат да те докарат до абонамент - са най-щастливи. От хладилници, през програматори, до трактори и автомобили (нали беше нашумял случая с БМВ и техния гъзоподгрев с абонаментна такса).
Та ти като си купиш програматор, кога ще си купиш следващия?... Те как ще живеят през това време. Явно пазара се е наситил и вече не се печели от продажба на нови устройства...
|
| Чет Окт 30, 2025 8:22 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Е как, как? Ако трябва да програмирам голямо количество еднотипни чипове (както е при производство) купувам оригиналния чарк за чипа, а производителя на универсални програматори прави това което прави вятъра.
|
| Чет Окт 30, 2025 11:14 pm |
|
 |
|
dlpdlp
Ранг: Новодошъл
|
Ясно кой говори наизуст за creditbox-a. Неговият брояч намалява не само при програмиране, но даже и при четене на чиповете, за които се прилага. Както и да е, за мене това е минало 
|
| Пет Окт 31, 2025 3:14 pm |
|
 |
|
TheHungry
|
Значи ще ги мразя 2-пъти повече тогава ,един път за запис и си път за четене. При проверка пак ли взима за да знам да ги мразя 3-пъти повече ?
|
| Пет Окт 31, 2025 4:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Все си мисля че техни използвахме, ама пишехме по 10-15 Хил прома на месец, скоро май бракуваха някои от програматорите Дедо може да е спасил някой, по 8 гнезда по спомен, не помня да сме сменяли преходници или да е имало такси.
|
| Пет Окт 31, 2025 4:26 pm |
|
|