| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Програмиране посредством AI/LLM - колекция трудни задани
|
| Пет Юни 06, 2025 12:07 am |
|
 |
|
bobihot
|
|
| Пет Юни 06, 2025 1:38 pm |
|
 |
|
HCL
|
700-те индийци продадени на 100х цена като АИ
|
| Пет Юни 06, 2025 1:49 pm |
|
 |
|
HCL
|
Понастоящему най-смислената инвестиция на време е това. Аз окончателно преминах на писането на код посредством него. Останаха само ревютата, засега https://docs.claude.com/en/docs/claude-code/overview
|
| Сря Окт 15, 2025 12:51 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Лично аз съм малко притеснен, от моите опити резултатите не са много впечатляващи, пише код но кода не е многонадежден, колко време отделяш за да му пишеш задание и след това да пишеш тестове, щото аз не бних разчитал на тест написан от самия него.
|
| Сря Окт 15, 2025 1:56 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Тоест, вече си почти ненужен за работодателя ти?
|
| Сря Окт 15, 2025 7:37 am |
|
 |
|
HCL
|
До толкова до колкото компилатора замества програмиста. Пиша изцяло задания, код не пипам. Писането на задание отнема от между час и работен ден. Голямо предимство е това че заданието може да мине ревю от други колеги сравнително бързо. Това важи и за тестовете. Описвам границите и конкретни дефиниции кога тестът е преминал и му давам достъп до туловете да итерира, вкл. капчъри на екран, дебъгъри, анализатори на coverage.
Аз не съм програмист. Но в работата ми много задачи се свеждат до обработване на информация, моделиране и пр. Продуктивността е много над 200%. И в момента половината от работното ми време отива в това да обучавам други хора как да го ползват.
|
| Сря Окт 15, 2025 5:54 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Май ти се бях похвалил в линкедин под оня пост дето Елън ти го беше лайкнал. В началото ползвах Кодю да пише код вместо мен с много обяснения докато стане като хората и обикновено контекста препълваше и почвахме отначало инструкциите. После обаче провокиран най вече от твоя начин със детайлното задание реших да накарам Кодю лийд да прави задание и сам да пуска Кодю кодер. Аз преглеждам заданието и генерирания код и ако нещо не ми хареса карам Кодю лийд да оправи заданието като много внимавам да не изпада в подробности нито сам да пипа кода - това е работа на Кодю кодер. Получи се перфектно. Сорс кода е заданието. Агента го компилира до съответния език на ниско ниво. А гцц от езика на ниско ниво до байнъри Ще си поиграя и с агент за код ревю и за правене на целия процес т.е. От мен само ще е едно изречение - направи ми програма която автоматизира еди какво си и после само трупам мильоните в бснковата сметка 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Окт 15, 2025 9:28 pm |
|
 |
|
HCL
|
Долу горе на там отиват работите. Много нов софтуер е писан на 80% от модели, вкл. и Claude Code. В ЛИ и Гелзингер ми беше коментирал пост, но това не са истински акаунти. А и Елън няма да се прекара да пише там  Виж в Х напълно възможно е да коментира.
|
| Чет Окт 16, 2025 12:27 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Мхм. Точно затова стигам до извода, че рано или късно ИИ ще замени изцяло софтуера - щом е в състояние сам да напише читав апп който да обработи някакви входни данни в даден контекст/стейт то не виждам проблем да се прескочи стъпката с писане и изпълнение на тоя софтуер и данните да се обработя директно от ИИ - изисква много по малко усилия. Т.е. аудио/видео стрийм за вход/изход и готово. И това го виждам да се случи съвсем скоро. Тухлите са готови. Остава само някой с визия и ресурс да ги нареди. Цивилизационния ефект от това ще е по голям от всичко досега в индустрията. От една страна плашещо. От друга дава толкова нови възможности.
|
| Чет Окт 16, 2025 2:28 am |
|
 |
|
TheWizard
|
давам му задание: има 1.5 кВ трифазен 380В мотор 0.8 косинус фи... изчисли кондензатори за 0.99 вади формули, смята ... триъгълник 61 микроФарада - в звезда по три ( викам си - много бе ) Дай скрипт на Питон ... 5 реда - копи-пасте-рун ... 6.1 микро връщам му лога: - Скрипта ви вероятно има грешка връщам му кода, коригира ... казва че трябва да даде 61 ... копи-пасте-рун ... 6.1 микро връщам му лога смята "той наръка" - Скрипта трябвало да даде 61 и те така - няколко пъти - коригира, смята (все 61) а скриптовете му 6.1 Аз смятам на ръка = 6.1 Давам скрипта на друго тенеке - Верен бил ! Затварям сесията, Нова сесия -Скрипт "ви"(негови я) е верен ... 6.1 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Чет Окт 16, 2025 6:25 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Колкото - толкова. Както вече беше отбелязано - това е бъдещето.
|
| Чет Окт 16, 2025 7:58 am |
|
 |
|
palavrov
|
Не го ли хванеш, че лъже става лошо. Но с времето все по рядко ги прави такива батаци.
|
| Чет Окт 16, 2025 9:47 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
За сметки лъже, там нещо им куца, смята мощност на някакъв резистор, ми вика 25 W, 5 пъти го карах да смята все така, пиша му аз сметката ....а да сгрешил съм ...благодари че съм го коригирал ..
|
| Чет Окт 16, 2025 7:17 pm |
|
 |
|
HCL
|
Не го ползвайте директно. Най-ефективен е когато генерира код по задание. В терминологията на Claude Code, всяка задача е агент. Целта на агента е да извика правилната програма за даденото задание. Има агент който интервюира инженерите за самото задание и друг който пише код. Всяка задача се превръща в поредица от агенти.
|
| Чет Окт 16, 2025 11:56 pm |
|
|