|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:01 pm
Военно-технически (без безмислени коментари)
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: Военно-технически (без безмислени коментари)
Да, само в религията има едно единствено и правилно мнение... В случая обаче мненията и обясненията на фактите са меко казано различни, дори и само от едната страна на линията. По един начин говорят хората дето се бия, по съвсем различен тия дето седим по диваните. А медиите (особено западните) там пък е съвсем различна губерния. Примерно случка от март месец, която широко се публикува у нас като: Както обикновено новината се завъртя по всички медии, със снимки с всичко както си му е реда. Даже после имаше коментар на Зеленски и той се завъртя. Изобщо никакво съмнение нямаше, че руснаците са разбомбили училища и детски градини. После се появи и видео, което хваща момента на случката... Тъй като линкът е от телеграм и някой може да не може да го отвори, ето за какво става дума.  |  |  |  | Цитат: ВНИМАНИЕ. Охренеете.
Помните недавний прилет по Сумской области? Так вот, по новой, стопроцентной информации, никакого прилета не было.
НЕ БЫЛО ПРИЛЕТА.
Эти идиоты устроили там склад боеприпасов, произошло возгорание, началась детонация — порох, снаряды, все это рвануло.
В итоге пострадали более 80 человек.
Но самое абсурдное, что пострадавшие получили ранения не из-за удара, а из-за детонации на их же складе, который они разместили в гаражах возле школ и детского сада.
И конечно же, все списали на "прилет" и на "русню".
Даже военным сначала доложили, что это был удар, а теперь выяснилось, что ничего подобного не случилось.
Какой же трэш
|  |  |  |  |
Естествено това "мнение" нито видеото към него не беше показано в нито една наша медия. Пак ще кажа, че няма едно единствено мнение на което може да се разчита на 100%. Това е първото нещо, което се научава човек ако следи нещата. Няма значение дали говорим за руската или украинската страна. Дори когато става дума за едно и също събитие, едни публикуват една част, другите друга част и всеки се опитва да натрапи нещо като "факт", а то далече не е! Конкретно за руските удари - има ХИЛЯДИ и ХИЛЯДИ публикации. Има и с вторични детонации и без вторични детонации. Има и такива, които видимо поразяват цел и такива, които видимо не уцелват. Да се обобщава всички удари, както правят някои медии или хора е ...
|
| Чет Юни 12, 2025 3:18 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Факти? Кои точно факти? Тези изнесени в украинските, руските, западните или нашите медии са истинските? Вероятно ще се изненадаш, но ако гледаме едни и същи истински и реални "факти" няма да имаме разлика и ще имаме абсолютно сходни "морални" отправни точки на 100%. Точно с предоставените ни "истински факти" различните заинтересовани страни постигат целите си да се джафкаме по форумите, да се разединяваме, насаждат чувство на омраза, страх и агресия.
|
| Чет Юни 12, 2025 3:24 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
За Рек предполагам има контакти на терен, а може и да греша. Информацията ми е твърде оскъдна, за да коментирам повече. Относно разпарчетосаното креватче - виждаш, каквото искаш да видиш! Още като започната самата война и аз даже не бях особено в час, но пак писах примерно за българския филн, който доколкото си спомням се казваше "Децата на Донбас". От тогава минаха 3 години и който е искал да види е видял каквото трябва. Съответно си е изградил мнение. Аз не искам да навлизаме в дебат кой има най-правилното мнение на света, защото съм убеден, че такова няма. Пак ще кажа, едно е мнението на украинците, които се бият на фронта, друго е на тия дето се размотават по цял свят, друго е на такива като Шарий или Арестович. Даже и Зеленски едно говори преди, друго след... Същото е по отношение и на ценностите. Има разлики, които не са непременно добри или лоши. Просто разлики. Отделно, че се прилагат всеки когато и както му е удобно. Няма нужда да споменавам какво се случва в Газа и изобщо коя да е война, водена от запада. Колко жертви и колко креватчета има. Изобщо това е тема, която може би е по-добре да спрем. Нека да си остане за военно-техническите коментари.
|
| Чет Юни 12, 2025 3:55 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Бате, и 1 милион подобни видеа да им покажеш, единственото което ще чуеш е "фалшива новина" или в краен случай "това е изключение". Няма смисъл.
|
| Чет Юни 12, 2025 4:27 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Точно това щях да кажа, ако се продължи в същия дух, темата отива в кошчето, или ако не ме мързи, мършавата част от нея.
|
| Чет Юни 12, 2025 4:28 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 |  |  |  | miro_atc написа: Да, само в религията има едно единствено и правилно мнение... В случая обаче мненията и обясненията на фактите са меко казано различни, дори и само от едната страна на линията. По един начин говорят хората дето се бия, по съвсем различен тия дето седим по диваните. А медиите (особено западните) там пък е съвсем различна губерния. Примерно случка от март месец, която широко се публикува у нас като: Както обикновено новината се завъртя по всички медии, със снимки с всичко както си му е реда. Даже после имаше коментар на Зеленски и той се завъртя. Изобщо никакво съмнение нямаше, че руснаците са разбомбили училища и детски градини. После се появи и видео, което хваща момента на случката... Тъй като линкът е от телеграм и някой може да не може да го отвори, ето за какво става дума.  |  |  |  | Цитат: ВНИМАНИЕ. Охренеете.
Помните недавний прилет по Сумской области? Так вот, по новой, стопроцентной информации, никакого прилета не было.
НЕ БЫЛО ПРИЛЕТА.
Эти идиоты устроили там склад боеприпасов, произошло возгорание, началась детонация — порох, снаряды, все это рвануло.
В итоге пострадали более 80 человек.
Но самое абсурдное, что пострадавшие получили ранения не из-за удара, а из-за детонации на их же складе, который они разместили в гаражах возле школ и детского сада.
И конечно же, все списали на "прилет" и на "русню".
Даже военным сначала доложили, что это был удар, а теперь выяснилось, что ничего подобного не случилось.
Какой же трэш
|  |  |  |  |
Естествено това "мнение" нито видеото към него не беше показано в нито една наша медия. Пак ще кажа, че няма едно единствено мнение на което може да се разчита на 100%. Това е първото нещо, което се научава човек ако следи нещата. Няма значение дали говорим за руската или украинската страна. Дори когато става дума за едно и също събитие, едни публикуват една част, другите друга част и всеки се опитва да натрапи нещо като "факт", а то далече не е! Конкретно за руските удари - има ХИЛЯДИ и ХИЛЯДИ публикации. Има и с вторични детонации и без вторични детонации. Има и такива, които видимо поразяват цел и такива, които видимо не уцелват. Да се обобщава всички удари, както правят някои медии или хора е ... |  |  |  |  |
За вярата на Рек иде реч. Нещо да ти прави впечатление в клипа с "доказателството"? Във войската бил ли си и взривове виждал ли си?
|
| Чет Юни 12, 2025 4:29 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
"доказателството" е, че има различни версии на случилото се. Коя я вярната аз не знам и не съм посочвал изрично. Може да ме обвиниш, че вярвам повече на Шарий - признавам си! Ти ги разбираш повече нещата и за теб сигурно другата версия е правилната. Може би трябваше да дам за пример награждаването на 117а бригада, щото май не излязоха видеа и си остана само дума срещу дума. Зеленски срещу Безуглавата... Но ми се стори малко по-неудачен пример, понеже във всички версии имаше загинали цивилни. Даже и руснаците го признаха. Разминаваха се само нюансите. Както и да е... Рек да си блъска главата дали да трие или не 
|
| Чет Юни 12, 2025 5:40 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Аааа, сакън. Няма тема без лирични отклонения и "дърляния". Даже аз не ги възприемам така, защото не съм си променил отношението към никого на база различното ни виждане за войната.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Юни 12, 2025 9:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Да завърша спама с една шега, която Янис Варуфакис каза в европейския парламент наскоро и ми хареса: Най-добрият начин да се разсипе Русия е незабавно да се приеме в НАТО и ЕС 
|
| Чет Юни 12, 2025 10:09 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
ОК, ама "доказателството" е очевАден фейк.  А Рек не го занимавай с глупости. Той учи руски език. 
|
| Пет Юни 13, 2025 4:03 pm |
|
 |
|
nik
|
Само да вметна, че половината от "руските източници" само говорят на руски, пак са си същата западна/украинска пропаганда. Целта им е руско говорящото население по света. Колкото повече глупости пускат толкова повече объркват хората за реалността. Относно "детските креватчета" това е обичаен подход в манипулацията - съжаление и умиление са силен инструмент, защо просяк на улицата се преструва на сакат? Същото правят в украйна от ден първи - снимачните екипи стоят на посия и дебнат нещо да гръмне, без значение дали е руска ракета или украинска, украинците многократно си думкаха по собственото население ( последното което помня беше гара с цивилни, странно защо това не предизвиква отвращение), но всичко в западните медии се представя само по един начин - да предизвика отвращение към руснаците. И за съжаление виждам че тая манипулация работи доста успешно при някои хора. Edit: да кажем, че с манипулации омраза лесно се насажда, но още по странно ми е защо информация за западните деяния не предизвиква отвращение, например тук официални лица открито признават за финансирането на много терористични организации https://youtu.be/DLQc2dYikyU
|
| Съб Юни 14, 2025 8:22 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мен пък детските креватчета изобщо не ми действат без значение дали са празни или не. Лично аз съм на принципа, колкото повече реве, толкова повече бой трябва да яде, докато се научи да не мрънка за щяло не щяло. Та по тая логика, украинците толкова бой им трябва, че едва ли ще останат живи, същото и с палестинците, а да не говорим за литовци, естонци и прочие които врещят преди още да са ги били ...
|
| Съб Юни 14, 2025 9:58 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Съб Юли 19, 2025 6:39 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Това е доста старо, поне 2 поколения назад. А това е актуалното изделие
|
| Нед Юли 20, 2025 9:21 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Не разбирам за чий му е двупосочна радио връзка - особено за къси дистанции. Кога оператора ще види нещо, че и реагира при подобни скорости и малки дистанции. А при активни смущения нещата загрубяват още повече.
|
| Нед Юли 20, 2025 9:52 am |
|
|