|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:07 pm
| Автор |
Съобщение |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 ТУ София - MCU
Има кабинет -> Embedded System Design или нещо такова беше Laboratory се води.
Към катедра Електроника май каза човека, не помня добре това.
проф. Рачо Иванов (титлите не ги помня същото , за мен те са за пред обществото и официалните чудесии, но човека си личи , че е разбран).
Говорихме 10-15мин. Много набързо и накратко че ме чакаше любим предмет в "-ки Приложна геометрия и инжинерна графика (Г.Динев, някои ако го познава - голям образ).
Та .. по същество.
PIC -> mnoooogoo кутии Microchip видях, но човека на бюрото в прогрес имаше поне 3 платки с arm.
2 (на)вързани и едната работеще, замерваше нещо и явно логваше някъде, нокъде не разбрах.
Ползва Keil среда.
Браво , браво !
Човека има желание и да коментира, обяснява, изслушва, и ще кажа с една дума -> разбран е !
Пробвал gnutools, но не намира make.exe - ясно нали той почна да ми обяснява и леко на въпрос го обърна дали знам защо при положение, че казанещо го търсил, но му казах , че няма време иначе не би трябвало това да е голям проблем, и той каза "Е да, но въпреки това..."
но трябваше да тръгвам , а и честно и аз така и не м иостана време и за тея gnu tools
Дано покрай коледа и нова година да остане малк овреме и за ARM-овете , че вече ми хвана прах платчицата с AT91SAM7S64
edit: доста ориентиран към ARM Ми се видя, имаше и още един човек , но не разбрах какъв е, стаята е точно творческа - хаус и порядък в едно  идеална среда за разработка
Та arm -> Phillips -> LPC2ххх , не запомних колко ,а и се тая ARM7  мене друго ме вълнуваше.
едит: разбрах за него от една колежка с интереси към сферата , която е сега 3г електроника.
Едно ще каже също за колежката - нямате си идея колко е привлекателна ! :
пп: има си гадже - заета е колеги  Но просто красота и интелект в едно  Среща се !
едит: бързам да напиша и да лягам ,че да се наспя ... събота и неделя не успях... 
|
| Вто Окт 17, 2006 12:12 am |
|
 |
|
t_i_t_o
|
|
| Вто Окт 17, 2006 9:06 am |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
мдааааа
на мен го'син Рачо Иванов ми беше ръководител дипломна работа..1999
много свестен човек
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 17, 2006 9:07 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ш събери си хормоните, че плъзнаха из целия форум бе  ))
А и като гледам колко бутилки си наредил, да не се окаже, че утре като видиш колежката и да избягаш с писъци.
Щото нали знаеш - "бог изобретил алкохола, за да могат и по-грозничките да правят секс".  )))
Това на майтап. Иначе аз Рачо не го понасям. Откак ми писа 5ца, щото не съм знаел в кой точно байт бил бита за незнам какво беше на рисета на HC11. Аз му обясних че за това си има справочник, а той каза - ами ти за какво си студент тогава? И много се намразихме. 3ка да ми беше писал, все ми беше тая - ама да ме направи на маймуна, щото не желая да уча наизуст регистри... Иначе Рачо знае доста, но като преподавател за мен лично - не ставаше. Поне тогава беше такова положението.
Та тоя пич имаше един асистент Керезов. Много чепат характер, ама много знаеше. В интерес на истината - от него са ми основите в микроконтролерите.
То в МЕИто основните дето се занимават с Ембеддед са Рачовите хора, Митьо Митев (много светен човек), Жоро Михов (също много свестен човек) и може и някой и друг асистент сега да се е появил. Другите са пълна скръб.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 17, 2006 9:15 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Абе добрата стара гвардия. По мое време Рачо Иванов беше асистент, а Гошо Михов ми е състудент и приятел.
|
| Вто Окт 17, 2006 9:28 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Гледай сега Цецо по въпроса за хормоните
Това горе 1.по отношение на колежката - съм просто отбелязал фактите
2.по отношение на красотата и ума - понеже има такъв майтап и викам да го опровергаем на 100%
3.Не бях пил снощи.
едит: а и цецо това за регистрите -> покрай ARM-а почти съм сигурен , че вече ще се откажа да ги помни
Едва ли може да помни на всички перфирени рег. -> LPC, AT91S...
Но ще видим
Аз се радвам , че все пак има някой  И се занимават със съвременни неща и най-важното де-> занимават се !
|
| Вто Окт 17, 2006 9:53 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
КЕРЕЗОВ - муахахахахахаха
сетих се за тоя екземпляр:)
оба4е прилича на врабче побойник нали? много слаб, стърчи къса косица навсякъде...и обича на ски да ходи...
много ги знае контролерите - спор нема!
и той ме научи да крънкам каталози от фирмите.. то по наше време нямаще електронни онлайн каталози
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 17, 2006 10:03 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Същия да, много шашав характер, ама ако умееш да го ползваш, може много да научиш от него. Ти сега ще вземе да се окаже че си завършил около мен.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 17, 2006 12:55 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
@the_real_maniac има и трети вариант-да не си "освобождавал скоро напрежението" и всички жени да ти се струват красиви
По въпроса за Лаб.-навремето имаше развойни лаб към всяка катедра (говоря за ТУ-Варна,Морско Училище,...) но за съжаление кадърните хора отидоха или в чужбина или си направиха фирми и теглиха една на образованието (щото с 250-300 лева трудно се живее).Преди няколко месеца ходих в лаб-а където учех и работех като студент - грозна картинка-прашно,няма хора,РС-спрени.Навремето не можеше да намериш място да седнеш,работеше се денонощно а сега- пустош.Важо е и какви са хората и какво могат да те научат (по-скоро упътят,щото сам се учиш).Друг е и въпроса и за субсидирането на университетите,но това е болна тема.
Колкото до АРМ - в ТУ-Варна видях и АРМ и С6000 и Кейданс и куп други неща с които се работи но студентите не знаят за кво отиват там.Това и друг път сме го обсъждали но за да отидеш в уливерситета трябва да знаеш какво искаш да направиш с тази своя крачка(в живота).Дано в ТУ-София нещата да са по-подредени.
|
| Вто Окт 17, 2006 2:55 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
 RE: на Цецо
Цецо ми ненам. аз съм се дипломирал 1999 във ФЕТТ
ти кажи...га си финализирал обучението..и ще се разберем
|
| Вто Окт 17, 2006 3:31 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Айде и аз да налея малко вода в мелницата  . Завършил съм математика в гимназията и с електорника се занимавам от както постъпих в
университета, тогава не знаех какво е усилвател, транзистор, а пък за MCU да не говориме, хора като Рачо Иванов, Митьо Митев, Таня Василева,
човека с голямо "Ч", преподавателът по теоретична електротехниката проф. Владо Георгиев, Карамански, Горанов, Маноев и мноого други, ми отвориха портите на електрониката. Проблема е обсъждан многократно с колеги, че свестни хора има и че проблема е другаде.
|
| Вто Окт 17, 2006 4:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: ТУ София - MCU
Не мога да разбера от къде идва тоя ентусиазъм... Наистина тая тема сме я дъвкали много пъти, но явно някои хора не осъзнават какво трябва да е нивото. За сравнение ще кажа само какво беше нивото преди около 20-25 ГОДИНИ е един провинциален техникум по електроника...
В лабораторията по електроника от ученици и учители се конструира едноплатков компютър, който се произвеждаше (насища и оживяваха) в часовете по практика.
Съжалявам, че днешната младеж няма как да знае от каква сложност беше подобно нещо преди четвърт век, но да кажем че по това време не бяха много местата по света, където се занимаваха с подобна дейност. Затова ми е тъжно че се нарича "лаб" място където се търкалят кутии от пикове и изобщо неща които всеки втори запалянко по света прави....
|
| Вто Окт 17, 2006 7:55 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
При положение , че се бях настроил за суха теория има вероятност да се влезе в добра комуникация с хората/учителите.
Проблем ли е това.
Еееее***************
Според мен трябва като се види нещо хубаво, ако ще малко да е - да се казва .!
Пфу...
относно колежките: абе вие на майтап ме взехте , колеги-по-интереси , но дълбоко грешите 
|
| Вто Окт 17, 2006 8:38 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@the_real_maniac,
Кажи сега кое е по лесно да вкараш на една колежка - двоична или генетична информация?
|
| Вто Окт 17, 2006 10:58 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
|
| Сря Окт 18, 2006 9:56 am |
|
|