| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Конзолка за хардкор фенове :)
Споделям едно странично проектче - миниатюрна игрална конзола с 5 леда 'дисплей'. Всичко се развива както си го представи човек. Оказва се, че се играе много приятно  Направил съм една сравнително голяма игра за това. Ако някой помни Gemstone Warrior на 8-битовите правци - това ми беше една от любимите игри навремето и сегашното вдъхновение. Форматът е 'монета', плоско е, отдолу има една 3032 батерия с която ще изкара няколко месеца игра. За съжаление, без кутия поради неумението ми в тая сфера 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Май 14, 2025 9:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Re: Конзолка за хардкор фенове :)
Давай да му правим кутия
|
| Сря Май 14, 2025 9:19 pm |
|
 |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
Интересен проект. За момент си помислих че човек играе, като ползва устройството за нещо като компас и кръстосва света, но сега разбирам че се управлява с бутоните. 
|
| Чет Май 15, 2025 7:49 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12825 Местоположение: София
|
А има ли някакви променливи в играта или "страшнуту нящу" винаги те дебне за да те изяде след третия завой?
|
| Чет Май 15, 2025 8:45 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Прототипа на снимката е малко сбъркан. Бутоните са много ниски. Смених ги с такива дето са 5мм. Ето така изглежда платката Играта си е съвсем истинска. Гадовете имат 'интелект' да те преследват ако си им в околността, но се отказват след известно време. А може и да се биеш с тях. Освен това може да обикаляш и да не попаднеш на такива доста време. Все пак съм я направил подходяща за 'casual playing', демек ако спреш да играеш и те спират и играта замръзва в тая точка докато не продължиш после. Светът е доста огромен - 400х400 плочки
|
| Чет Май 15, 2025 12:28 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Оригиналната ми идея беше това да стане на ключодържател. Имам още 7 от старите прототипи (с ниски бутони като тоя на снимката). Не мога да ги ползвам за кутия, освен ако не сменя бутоните на ръка, което пък нямам желание да правя, а ми е жал да изхвърля нови платки. Та ако някой иска подарък за заигравка, да каже...
|
| Сря Май 21, 2025 8:14 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ми дай де. Дори ако има и други желаещи и си склонен да дадеш и кутии, мога да се понапъна и с помощта на "чата" да сменя бутоните с каквото требе за да паснат в кутията и да им ги дам напълно функциониращи.
|
| Сря Май 21, 2025 8:49 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ми прати ми адрес и ще дам  Кутии нямам (както писах в началото). Някой ден в бъдещето...
|
| Сря Май 21, 2025 8:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е експортни модел на платлето, кажи какво си представяш кутийчето и ще ти дизайна едно .
|
| Сря Май 21, 2025 10:38 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ето го. Как си го представям? Ами нещо като плоска цилиндрична кутийка за крем примерно с по-заоблени ръбове и ухо за закачане на пръстен за ключове. Капсовете на бутоните излизат директно през дупки на кутията. Където е спикърчето няколко много малки дупки за да излиза звука. Там където са ледовете тънки вътрешни стени за да може да прозира светлината. Нещо от тоя сорт си представям ама може и да нещо по-различно...
|
| Сря Май 21, 2025 10:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Слагам го в списъка за свободно време, най-вероятно към края на другата седмица, до срядата ще ми е много зор, че имаме 9 активни проекта, след Сряда ще съм в Мексико, там имам повече време за такива неща. П.с. за светодиодите мислех да сложа световодчета.
|
| Сря Май 21, 2025 11:12 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
След още работа по препоръка на про-геймъри (имам си двама подръка  ), историята и геймплея се промениха доста, добавиха се нови неща към играта и всъщност стана още по-добре, а сега дори и доста по-динамично отпреди. Ето я новата 'книжка'. Пикчето е на границата на силите си - 99.9% и на рама и на рома 
|
| Нед Май 25, 2025 11:31 am |
|
 |
|
itso.t
|
По-добре да изчакам да доразвиеш играта. Току виж си добавил 4к дисплей и съраунд звук. 
|
| Пон Май 26, 2025 11:12 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Това няма да стане. Ще стане друга концепция. Имам и вариант с дисплей, но такива има безброй други, докато такова с пет пиксела няма. И това ще е финалната версия на софтуера понеже няма място а повече.
|
| Пон Май 26, 2025 2:03 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ето го и вариантът с дисплейчето. Същия размер, но с повече памет и дори с SD карта Сега ще взема да извъртя един DOOM за него 
|
| Чет Май 29, 2025 8:27 pm |
|
|