Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
заряднои за микробатерия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение заряднои за микробатерия
батерия 8-10 mAh, LiPo ии LiOn ... храни се с индуктивна връзка, та ако някой е срещал чарджер който прави и харвестинг още по добре, в смисъл да има синхронен изправител вътре евентуално, инче в момента е направено с прост трептяш кръг и диод, и така мога да го оставя. Чиповете за безжични зарядни не стават, поне не тия които намирма и съм изпозлвал, те са по-големи от цялото у-во :) Гледам краваркско чипле 1.4х1 мм нейде, само зарядно, ама тока на който спира заряда доста висок, 1 мА ... за тия батерии ми трбява нещо по-малко .

Пет Апр 25, 2025 11:51 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: заряднои за микробатерия
Хвърли едно око на SPV1050.

Съб Апр 26, 2025 9:12 am
Профил

Мнение Re: заряднои за микробатерия
Бях гледал STBC15. Това също не е лошо. Основния товар са ледове, дърпат около 500 uA като са активни, Vfw им е 2.53 нейде, мислех да ги храня с 2.7-2.8 и малки токоограничаващи резистори. Та в тая връзка много ми се искаше ако има чалъм заредното да е и step-down, ама няма много варианти. LTC4126 не е лошо като идея, чардж пъмп конвертор, но е с изход 1.2. Та ровоя. Това което даваш също не е е зле, но LDO .. ще мисля. Силабс имаха перфектният контролер, F93x серията, но го спират от производство, иначе той щеше да ми спести външно DC-DC. То и друг проблем имам, цената, не мога да сложа чип за $3 ..... а тия на AD всички са някакви със сбъркани цени :)

Съб Апр 26, 2025 5:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]