Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Кисилина за махане на изолационния лак!? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
chwor написа:
Milen_Haskovo написа:
Препарата наистина е вреден, пише си го на кутията. Пише още че е безвреден за металите :)

Не е безвреден и за металите щом след сваляне на покритието трябва да се промие повърхността с вода задължително.

А да си се сещал че после ще боядисваш? Как ще боядисаш върху препарат който сваля боята??? На метала не му пречи...

Пон Окт 16, 2006 11:22 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
не става с "терминатор" , по точно в магазина за бои ми казаха че този препарат ( някакъв гръцки ) е по добър от терминатора. и така се здобих с 0.500 ml препарат който не става за целта . :evil: :evil: :evil:

Вто Окт 17, 2006 4:24 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Аз още имам половин кутия, утре ще пробвам дали става... Моя вътре е зелено желе :lol:

Сря Окт 18, 2006 12:25 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
//offtopic
Абе няма ли кой да поправи заглавието на тази тема? Пише се кисЕлина. :evil:

Сря Окт 18, 2006 9:11 am
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Кисилина за махане на изолационния лак!?
ALF написа:
Изкам да попитам дали някои не знае някакво име на кисилина с която може да се маха изолационен лак от краища на трансформатор или някакво друго ел. устройство.

Аз съм купувал такава течност точно за тази цел. Но мисля че не е киселина. Поне не ти става нищо, ако си намокриш пръстите. Работи се по следния начин. Мокриш края на проводника дето ще запояваш. След това е най добре да го топнеш в калаена вана. (Т.е. трябва висока температура). И края би трябвало да е калайдисан. Аз съм го пробвал но с поялник. При първите ми опити реших, че има доста добър ефект. После като, че ли се появиха проблеми и резултата не беше много добър. Илиза доста дим в процеса на нагряване. Мисля че не е токсичен, но все пак е хубаво да се работи на проветриво място.
Също така не знам доколко има значение вида на изолацията защото има някои високо температурни.
При мен имам малко количество. Мога да услужа за проба. Ако върши работа ще доставим още.

Сря Окт 18, 2006 9:34 am
Профил

Мнение 
ex-man написа:
chwor написа:
Milen_Haskovo написа:
Препарата наистина е вреден, пише си го на кутията. Пише още че е безвреден за металите :)

Не е безвреден и за металите щом след сваляне на покритието трябва да се промие повърхността с вода задължително.

А да си се сещал че после ще боядисваш? Как ще боядисаш върху препарат който сваля боята??? На метала не му пречи...

Беше ми покапало от препарата на поцинкована ламарина(само го забърсах без да го мия), защо ли след около месец-два имаше ръждиви петна на тези места?

Другия вариант е да са си поиграли с химичния състав на препарата, опита ми е от преди 3-4 години.

Сря Окт 18, 2006 10:04 pm
Профил

Мнение 
намерих решение за този момент, без химикали или препарати, просто напоравих заголвачка на кабел с шкурка и като издърпам кабела го изтарква, става доста по лесно и барзо от колкото с ножче :) мерси на всички за мненията

Пет Окт 20, 2006 1:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2