|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 5:14 pm
Семинари Вюрт - Варна и Пловдив
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Семинари Вюрт - Варна и Пловдив
|
| Вто Апр 22, 2025 3:52 pm |
|
 |
|
velio
|
Оказа се че правят термовизиони уреди за наблюдение, лов и охрана... Казаха че били изцяло български дизайн, включително оптиката, която също се произвеждала у нас. Относно Вюрт - имат добър семинар. Лошото е че е почти един и същ през последните 3-4 години - един човечец разказва интересни истории от неговата практика и от време на време има викторина. Според мен си заслужава да се посети поне един път.
|
| Вто Апр 22, 2025 3:58 pm |
|
 |
|
sthx
|
https://www.optixco.com/bg/%D0%B7%D0%B0 ... %D1%81-109Издънка от Оптикоелектрон. Навремето Муравей Радев напъди основателя на Оптикс Иван Чолаков от Оптикоелекторн и той слезе в града и направи тази фирма. Дръпна подходящите хора от Оптикоелектрон и започна работа. Помогна брат му, който пък е собственик на завода в Драгор. От старата номенклатора са , но похвалното е, че работят. В Пловдив има филиал на панагюрската фабрика.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Апр 22, 2025 4:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Малко не ми харесва самохвалството без почва ....първата внедрила а...ала бала, ако изключим военния другите 4 плюс още в една от фирмите ги внедрихме 2012-та ли беше .... Не знам за тия ли ставаше въпрос, но ми разказваха, че нещата се правели в китай, тук основно асемблирали.
|
| Вто Апр 22, 2025 6:49 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
|
| Вто Апр 22, 2025 10:54 pm |
|
 |
|
Pif
|
Взимаха флирски камери и ги вграждаха в техните продукти като само по сериен порт им пращаха някакви команди. Сега има една фирмичка с 5 човека в Казанлък дето се опитва да прави някакви термални камери с матрици на линред но резултата е плачевен. Имало и 2 студентчета от меи-то дето им помагали. Та "правят" термални камери е силно казано. До колкото знам в Панагюрище има поне 2 фирми дето търкат лещи включително германиеви за термокамери. Те до колко са свързани с оптикс и дали оптикс им ползват лупите не знам. Казанлъчани продават в щатите под името АРМ. Собственника е българин дето отдавна е там. Ползват корейски лещи които са доста читави. Ама и скъпи. На оптикс най-синиър хардуериста може да навърше пик с 2-3 серийни интерфейса и толкоз. На казанлъчани хардуериста се оправя добре с лейаута но схемите му куцат. Та толкоз за великия оптикс.
|
| Сря Апр 23, 2025 7:37 pm |
|
 |
|
velio
|
Ами поне на техника го докарват, имат приемници, скъпи осцилоскопи на R&S, борят се с разни проблеми. Устройствата им са с дисплейчета (явно, щото не става само със сензори) и поне на пръв поглед рефреша е около 25 или 30 fps. Това май не става с PIC16. Показаха няколко неща от техните - работят си. За повечето фирми се носят такива легенди, включително и за нашата. Общо взето истината е някъде по средата. Ама щом работят и се развиват, значи бизнеса им върви. Сградата им изглежда нова. Залепена за сградата на HardTech (Бившите ВиРус).
|
| Чет Апр 24, 2025 5:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе то е въпрос на гледна точка. За мен във всяко нещо си има предизвикателство и си иска работа. Дори и всичко да се прави в Китай, пак си е работа. От друга страна сложността не се определя от това дали лепиш нвидисйки теракот, или се занимаваш с мигалки, понякога мигалката може да е по-голямо предизвикателство. Е сега имам един точно такъв проект, и предизвикателството не е схематично или софтуерно, а е чисто физическо. Достатъчно малка батерия, достатъчно малки ледове, да на уташ всичко в 6мм кубче, и накрая да го молднеш в материал с нужните оптически свойства .... схематично е задачка за 8-ми клас, като фърмуер за 10-ти и вече 2-ра седмица седим и с ечешем там дето не ни сърби опитвайки да го вкараме в производство ....
|
| Чет Апр 24, 2025 5:48 pm |
|
|