| Автор |
Съобщение |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
 Въпрос за PicBasic Pro
Здравейте:) Намерих линк към PBP 2.45 тук във форума, изтеглих го. В папктата нямаше никакъв setup и реших, че само се копира и пускам, но явно не е така. Като пусна PBPW.exe излиза ми някъв прозерец (досовски) за секунда и се скрива.Какво трябва да направя и само не ми казвайте, че PBP не върви под xp.
|
| Нед Окт 15, 2006 12:12 pm |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами върви. Ама ако си решил да пишеш на бейсик, по добре си изтегли PicBasic+ 2.1.3 - в мулето го има. Има повече възможности от Про. Обаче след секунди всички останали (а и аз) ще ти препоръчат да не се занимаваш с бейсик а със C. Аз лично съжалявам, че се хванах с тоя бейсик и сега се си намирам извинения да не мина на С.
|
| Нед Окт 15, 2006 6:19 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
До колкото си спомням компилатора е Дос-овски. Пишеш си програмата и му я подаваш като параметър на ехе-то. Има и среди за него под Виндоса. Както каза колегата ориентирай се към нещо по сериозно (С) или поне ако е бейсик да е Протон-а!
|
| Нед Окт 15, 2006 8:49 pm |
|
 |
|
sv_shady
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Мерси, но не мога да тегля от емулето:( Може ли да ми пратите PicBasic+ 2.1.3 или Proton на е-майл: sv_shady@abv.bg или да постнете някакъв линк (по възможност работещ  ).А за C/C++ се оправям отлично, ако става въпрос за писане на програми за PC (дори правя прост графичен интерфейс със graphics.h и GDI), но за микроконтролерите ми се струва, че няма нищо общо.Така, че няма да откажа, ако имате някоя и друга книжка за микроконтролери и C, в която има примерни програми за PIC и обясненията им 
|
| Нед Окт 15, 2006 9:05 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Е това е C програмист да има желание да пише на беисик. Накъде отива тоя свят.
Изтегли си microC компилатора там всичко е направено направо като учебник ще напреднеш бързо. В форума имаше линкове.
А ако сега започваш с микроконтролерите сега почни с AVR ще тръгнеш по бързо и безболезено.
Ако толкова държиш на вездесъщите PIC поне от 18 серия започни и си вземи олимекския дебъгер.
Иначе ще има доста загубено време
Мокрочип трябва да плащат неустойка на България за забавянето на развитието ни в областа на ембеддед програмирането. Толкова кадърни хора стоят в каменната епоха още заради тяхните боклуци.
|
| Нед Окт 15, 2006 9:17 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Чак пък боклуци
www.picbasic.org там си е протона, но ако е както казваш и си толкова напред с С/С++ направо си отивай към IAR С-то. А с асемблера как си? Личното ми мнение е че се почва от там.
|
| Нед Окт 15, 2006 9:29 pm |
|
 |
|
sv_shady
|
Ами знам туй онуй за асемблер и доста хора ме съветват да почна с него и явно ще трябва
Ами аз първо си исках да си пиша на C/C++, но повечето книги са за BASIC и реших с него след дълги размисли:) Това IAR - C нищо не ми говори.Може ли малко информация ??? А протона на линка е лайт 
|
| Нед Окт 15, 2006 11:05 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
IAR е тежък за усвояване. Само ако ще почваш на AVR има резон да почнеш с IAR.
това е саита http://www.iar.com/
Не ми пренебрегвай съвета за microC. Там си е направено така че книга не ти трябва.
http://www.mikroe.com/en/compilers/
|
| Нед Окт 15, 2006 11:22 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
Name: CodeVision AVR 1.24.7e + license (professional version).rar
Size: 1MB
The download link is: http://www.sendspace.com/file/oa6q76
ето ти линк за CodeVision AVR добър компилатор на Ц за мене но пак за AVR
почвай с тях по ефтини са и т.н.
|
| Нед Окт 15, 2006 11:42 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
|
| Вто Окт 17, 2006 12:57 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
|
| Вто Окт 17, 2006 1:26 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Ako ще да е за PIC, CCS C си върши работата, макар да е доста далеч от ANSI. За сметка на това има много готови функции за работа с перифериите и ... бъгове  Но доста по-добър от mikroС. Иначе литература много. Хич и не се захващай с бейсик. Детинщина си е.
|
| Сря Окт 18, 2006 4:09 pm |
|
|