Отговори на тема  [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 166  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: EV
miro_atc написа:
Аз пък имам комшия, който даде повече пари от мен за да си купи Трабант...

Разумен човек. Купил си е Трабант, а не кокошарник. Няма бъдеще в птицевъдството... :D

Пон Мар 10, 2025 11:47 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Аз пък имам комшия, който даде повече пари от мен за да си купи Трабант. Възстанови го до състояние по-добро вероятно от каквото е било в магазина. Страст му е на човека и толкоз. Поне да го караше, а той дори не го изкарва от гаража...

И добре прави. Трабанта е конструиран за друга епоха, с много по-малко автомобили по пътищата. Барабанни предни и задни спирачки и без сервоусилвател и свободен ход на 4-та предавка. Идеални предпоставки да се забиеш в предния автомобил, ако той рязко спре и да се движиш с натисната спирачка при движение в колона по нанадолнище.

Пон Мар 10, 2025 12:58 pm
Профил

miro_atc написа:
И независимо дали аз или ти ще си купим или няма да си купим китайчета, добре е да ги има на пазара. Щото там където ги има конкуренцията е жестока. Примерно Тойота обяви че догодина пуска нещо подобно като параметри на модел 3, само че на цена 14к$. Дали наистина ще пуснат и дали наистина ще е на тая цена не знам. Но ако пуснат наистина бих се радвал да ги пуснат и у нас...

Ти да видиш... удържаха си на думата 8O

Toyota bZ3X - почва от 15k$ с 50kwh LFP батерия и стига до към 22k$ с 67kwh и други екстри...

Това в Такай естествено, но даже и за там цената е нереална. Сега остана и тук да дойде на подобна цена, ама надали...

Пон Мар 10, 2025 6:46 pm
Профил

Ами ако се замислиш Какво определя производствената цена може и да стигнеш до някакво обяснение защо това е възможно и дали е реална или нереална.
Китай все още не може да се бори с Япония като автоматизация, още по-малко като ефективност. Поставени при еднакви други условия е логично Тойота да постига по-ниска цена от китайците. Та за модел произвеждан в Китай с knowhow и под ръководството на Тойота това изобщо не е изненадващо.

Пон Мар 10, 2025 7:05 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
кокошарник

Е, колко да струва един кокошарник? :D

Пон Мар 10, 2025 7:25 pm
Профил

ToHu написа:
Китай все още не може да се бори с Япония.

Тони, чети по-внимателно. Никъде не съм писал, че тоя модел се произвежда от Toyota;-)
И може би точно заради това интересът е толкова голям. Двигателят и батериите са от BYD и не никак лоши. Самите BYD ги слагат или в по-скъпите си модели или в евтините слагат по-малък капацитет.
Тъй че цената на Тойота е много добра и според всички е със сериозна загуба. Обикновен рекламен трик. Аз дори се съмнявах, че ще се стигне до продажби. Но евала пуснаха уж... И интересът бил толкова голям, че им се счупил сървъра. Тъй че пак имам едни съмнения, ама ще си замълча.
Много пъти вече повтарям - Тойота НЕ ИСКАТ да правят електрички. И това не е само мнение, те самите така твърдят. Донякъде са си прави, особено в най-евтиния сегмент всички работят на загуба. Единственото странно нещо в случая е защо тръгнаха да подбиват цените и то точно в губещия сегмент.

Пон Мар 10, 2025 8:33 pm
Профил

Това, че се произвежда от друг не значи че Тойота нямат пръст в производството. Не произвеждат електрички защото не вярват в тях и нищо не ги кара да го правят. А защо ..най-вероятно е стратегическа цел, японците като цяло се целят надалеч, хоризонта им е много години напред, че и десетилетия, имат си причина явно.

Пон Мар 10, 2025 8:46 pm
Профил

Просто е, защото няма много поле за развитие на литиевите батерии. Тесла използват оригиналната рецепта на първите серийни Сони дето излязоха 90-те години. 1 към 1. Има опити за шаване насам на там с химията но учените от 90-те не са били по-тъпи от сегашните. Енергийната плътност не може да се вдигне кой знае колко. Както и скоростта на заряд / разряд. Тойота са умни като Ицо и осъзнават, че тая работа не е като оная работа. И аз за нищо не си давам бензина дори да имам зарядна на всеки 2 метра.

Пон Мар 10, 2025 9:31 pm
Профил

Едва ли имат пръст... Аз мисля, че политиката им против EV не е правилна. Обаче не мисля че са идиоти. В момента всички говорят за ниската цена, защото очакват BYD на цена по-ниска от BYD.
По принцип bz3 имат една от най-лошите репутации в света на EV. Не говоря за вкусове, чувства и фен клубове. Говоря за съвсем реални и измерими неща като примерно колко пада пробега при минусови температури.
От друга страна LFP батериите на BYD пък са точно в другата крайност. Те почти не се влияят от студа, даже скоростта на заряд им се повишава. Имат само един сериозен недостатък -теглото. Затова и не ги слагат в long range обикновено.
В случая тойотата ме учуди, че е само 1600 кила. Това е много добре, надявам не е за сметка на здравина и т.н.

Абе като параметри на мен ми харесва. Като качество разчитам на BYD, а като цена мога само да си мечтая, щото тук и да дойде цената ще е по 3 предлагам.

Пон Мар 10, 2025 9:46 pm
Профил
Аватар

:D За да е наясно Миро срещу какво се изправят чайниците: :D
Цитат:
Най-продаваният продукт на Volkswagen са ... надениците му

https://business.dir.bg/kompanii/nay-pr ... stovete-mu

Вто Мар 11, 2025 12:34 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
itso.t написа:
Цитат:

Ами трябва да се предложи на форд да орофават бахур :!:
И техните продажби нещо не са добре... :)

Вто Мар 11, 2025 12:51 pm
Профил

Абе да питам тук някой беше казал, че се занимавал със зарядни?

Мен ме мързи да проучвам протоколи и т.н., но имам проблем - като вържа канапа, колата разбира и почва да чака сесия. Чака, чака известно време и се отказва и заспива. Проблемът е, че после като пусна станцията дистанционно колата не се събужда.
Тва ми го прави и с рендето и с кона, обаче коната през телефона има start charging и тръгва. Рендето го има също, ама от известно време сървъра им е само read only и само може да гледам без да пипам.

Въпросът е няма ли стандарт за събуждане по жицата нещо?

Вто Мар 11, 2025 1:16 pm
Профил
Аватар

Рендето е решило, че не му е ден за зареждане. Пробвай в друг ден и по друго време. :wink:

Вто Мар 11, 2025 1:25 pm
Профил

MYXATA написа:
itso.t написа:
Цитат:

Ами трябва да се предложи на форд да орофават бахур :!:
И техните продажби нещо не са добре... :)

При Форд и да правят бахур и да не правят накрая всички техни клиенти го ядат. Бахура. На Форд признавам само едно изобретение и то е подгряващото предно стъкло. Зимата е рай с него. Гледам че напоследък спрели и Фокус-а да правят наред с Фиестата, а това им бяха най-популярните модели, нищо чудно че им падат продажбите.

Вто Мар 11, 2025 1:39 pm
Профил

Bai Ui написа:
На Форд признавам само едно изобретение и то е подгряващото предно стъкло. Зимата е рай с него.

Рай докато не се пукне ;-)
Аз навремето имах скорпио и като се пукна и ми обявиха някаква космическа сума, рязко се отказах от подгрева ;-)

Вто Мар 11, 2025 1:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 166  Следваща