| Автор |
Съобщение |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
 На някой трябва ли му нещо от Mouser?
Направил съм една поръчка, а доставката е приблизително колкото нейната стойност което е малко неизгодно. При тях доставката е безплатна ако се направи по-голяма сметка. Така че на някой ако му е нужно нещо можем да се кооперираме.
|
| Пет Мар 07, 2025 8:28 pm |
|
 |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: На някой трябва ли му нещо от Mouser?
Пиши на комет, те групират поръчки и ще ти излезе по-евтино. Поне преди беше така де.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Мар 07, 2025 9:48 pm |
|
 |
|
VPavlov
|
Благодаря за предложението. Може да пробвам, но до колкото знам внасят само неща от техния каталог на Фарнел, а това което искам да купя го го няма там.
|
| Съб Мар 08, 2025 2:27 am |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
През годините съм поръчвал от тях части, които не са налични на сайта им – намирал съм ги само в Digi-Key и Mouser. Те ги добавят в сайта си и след това изпращат линк за поръчка / потвърждение. Достатъчно е просто да им пишеш по имейл.
|
| Съб Мар 08, 2025 7:30 am |
|
 |
|
VPavlov
|
Благодаря за информацията! По телефонът ми отказаха, но ще пробвам и с писане. Може пък просто да не съм попаднал на правилния човек 
|
| Съб Мар 08, 2025 9:19 am |
|
 |
|
AA
|
Поръчвал съм съвсем единични бройки през Маус Електроникс - не начисляват доставка - поръчката идва за около седмица. https://www.mausel.eu/index.phtml?a=con ... country_EN
|
| Съб Мар 08, 2025 9:41 am |
|
 |
|
VPavlov
|
Благодаря! Вече писах на Комет, ще изчакам до вторник, ако не отговорят ще пробвам Маус.
|
| Съб Мар 08, 2025 10:23 am |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Ех, защо не каза преди 10 дни! То и аз съм виновен, че не попитах - другия път ще знам ... и стана това - за една "въшка" от 10 лв -> 60 лв.: Друг любопитен факт от "потребителското изживяване" - ФедЕкс-аджията дойде в 21 ч.  , като естествено се обади и каза "след 5 мин. съм на адреса там ли си?" Да попитам сега: - какво се прави за доставка през Комет? - и как през Маус Електроникс - ако все още е валидно, че на сайта ми дава 403 Forbidden... EDIT:Маус Електроникс се отвори и пише:
|
| Съб Мар 08, 2025 1:19 pm |
|
 |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12825 Местоположение: София
|
За безплатен транспорт поръчката трябва да е на стойност стотина лева. Ако това което поръчвате е за по-малка стойност, винаги могат да се добавят "пълнители" като някой кондензатор, диод, човка за поялник и куп други неща... Аз си имам щатни "пълнители" - XLR, RCA и TRS конектори, за общо приложение. Все докупувам, и все няма. Мистерия някаква... 
|
| Съб Мар 08, 2025 1:25 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
За доставка от Mouser съм ползвал и тези https://www.ketbg.com/Коректни са и надценката им е малка. Пишеш им един email какво искаш да ти доставят и ще ти пратят оферта. Транспорта е като за България с куриер.
|
| Съб Мар 08, 2025 2:07 pm |
|
 |
|
AA
|
Миналата седмица получих през Маус един чип и един транзистор. Цената беше колкото е на сайта. Доставката беше за по-малко от седмица. Платих си куриера до Търново и получих елементите с наложен платеж - сумата на поръчката беше около 30лв.
|
| Съб Мар 08, 2025 3:48 pm |
|
 |
|
VPavlov
|
Благодаря, ще ги имам предвид! През Комет е лесно, на сайта си имат каталози, ако откриеш това което търсиш в тях ще ти го доставят бързо. С Маус не съм пробвал още, но на страницата си имат контакти, където има българска поща. Ако попълниш кошница в Mouser можеш направо да я експортнеш в pdf и да им я препратиш.
|
| Нед Мар 09, 2025 12:19 am |
|
 |
|
VPavlov
|
От Комет отговориха и бяха готови да доставят нещата.
|
| Пон Мар 10, 2025 1:16 pm |
|
|