| Автор |
Съобщение |
|
Milen_Haskovo
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
 Дисранционно за Winamp - малко преработка
Гледам тази статийка - http://modding.ru/view.php?cat=articles ... inamp-pult дистанционно за Winamp през COM порта  Веднага взех да мъдря как ще стане да без кабела - първото което ми хрумна е да използвам 4 канално дистанционно от тия детските играчки... Има и вариянт със PIC микропроцесор, но ми се струва че ще е много по-скъпо... Схемата е в атача, имам и сорс кода... Може пък и със схемата за която питах в раздела "Академия" за аналозите на руски транзистори, но там няма декодер... Да имате на идея за нещо по-изгодно, че най-евтината количка с дистанционно която намерих е 15 лева, микропроцесорите пък са по 8 лв бройката... Пък и дистанционното ще е доста интересна играчка 
|
| Пет Окт 13, 2006 11:00 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Колко по-просто от това: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=3133&postdays=0&postorder=asc&start=0 ...освен това получаваш контрол над доста други програми, в общи линии е неограничено, трябват ти малко познания по Java Script или Visual Basic...аз съм си написал управление за почти всичко на компа, ползвам го от няколко години без проблем, работи на всякакви компютри с COM порт...иначе наскоро писах едно управление на лампи през принтерския порт като plug-in за Winamp, може да се надраска нещо набързо с PIC процесор, но няма много смисъл, след като uICE ти дава доста по-голям контрол...ще ти излезе 4-5лв и няколко часа четене
|
| Пет Окт 13, 2006 11:49 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
Това го имам направено, но на XP тръгна с много мъки, освен това работи при над 40% разлики на сигнала... От там надолу не ще. Много често се бъркат бутоните. Под Windows 98SE едно време нямах никакви проблеми, но сега с ХР не ще да работи...
|
| Пет Окт 13, 2006 11:54 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Ами просто ти остава като задачка да направиш един декодер IR <> RS232, оттам нататък можеш да го ползваш с uICE или Girder и IRAssistant като "Generic Serial Reciever", имаш въмзможност да си напишеш приемната част за IR така, че да не бърка бутоните - при мен проблеми няма
|
| Пет Окт 13, 2006 11:59 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
|
| Съб Окт 14, 2006 8:17 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз навремето правих тоя простия без процесор. И установих че му е голяма мъка бозата. На бавна машина, като пуснеш и DIvX, често изпуска импулси, не ги брои като хората и в резулатат бутоните работят как си щат.
После бях спретнал схемата с PIC-а. Там нещата бяха по човешки.
Сега пак ми трябва дистанционно за компа и се чудя къде набутах платките???
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Окт 14, 2006 12:12 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
|
Това с PIC-а бачка ли добре под Windows XP ? Или пак дава каквото му дойде... С всички програми под XP показва едни и същи резултати. Ползвам IR Helper че ми харесва интерфейса на програмата и не бави компа....
|
| Съб Окт 14, 2006 12:59 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Ако се ползва IR <> RS232 приемник няма как да се изпускат импулси, тъй като за приемането им се грижи RS232 хардуера на компютъра...логично, при мен проблеми няма с нито един от двата типа приемници. IR <> RS232 се прави сравнително лесно, задачата е да се направи така, че при приемане на IR сигнал да се декодира в 32 битово число (може и 16 дори) и да се праща веднага по RS232 към компютъра, може като ASCII може и binary.
|
| Съб Окт 14, 2006 3:15 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
|
А това как може да се направи? 
|
| Съб Окт 14, 2006 4:16 pm |
|
 |
|
ALF
Ранг: Минаващ
|
а някои може ли да качи и хекс фаила с програмата да пробвам и аз как е с ремот контрол  )
|
| Пет Окт 20, 2006 2:33 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Hm
Едно време имаше една елементарна схемка с 12C509 за winamp , тази на младконструктор ми мяза на нея
ама е без контролера виж тука:
http://www.mladkonstruktor.bg/shematics.htm в линка по надолу
Управление на компютъра със стандартно ТВ-дистанционно
http://www.mladkonstruktor.bg/mkfiles/IR_RC.zip
|
| Пет Окт 20, 2006 3:17 pm |
|
|