Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ChatGPT
абе то, че може - може - въпроса е защо да не се прави
ФъзиЛоджик още навремето се опитваха и не получи популярност.

Аз по принцип съм любопитен на тема AI ама съм много резервиран извън Видео
Наскоро се наслушах на едни "теории" - AI IoT за сензори
... колкото да се вземат едни пари :D общо взето - губене на време

Сря Яну 29, 2025 4:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
TheWizard написа:
..... колкото да се вземат едни пари :D общо взето - губене на време

Точно времето не е загубено ако вземеш пари и никой не те бие да ги връщаш :)

Сря Яну 29, 2025 5:29 pm
Профил
Аватар

"кита" или е пиян на Нова Година
или му раждясаха джигитайските сървъри :D

Прикачени файлове:
Untitled.png
Untitled.png [ 8.05 KiB | Прегледано 1489 пъти ]

Сря Яну 29, 2025 6:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Хостни си го у дома. Трябва ти работна станция с два сокета и 24 DDR5 интерфейса с по 32 GB на всеки от тях. Скоростта на 760GB R1 модел с 8 битова квантизация, буквално без загуби, е напълно приемлива: 6-7 т/с без GPU. Всичко излиза към $6к. Китайците избиха рибата и пазара още не се е усетил. Златни времена.

Сря Яну 29, 2025 7:07 pm
Профил WWW

И какво си го правиш тоя модел после, учиш го да говори или идва научен :) 2 сокета, 24х32 ... абе да не си минал в отдел продажби ;)
Аз ще поизчакам за момента изпозлвайки естествен интелект, или полуинтелект, не е ясно, китайския модел още не съм го пробвал, ще видим взема да се регистрирам да видим и той какъв лъжец ще излезе.

Сря Яну 29, 2025 7:14 pm
Профил
Аватар

Мухата, няма нужда да се скача на Джетсън и подобни машини. Виждал съм решения на проблеми, подобни на PID контролер, реализирани с Cortex NEON и десетина килобайта памет за коефициентите. Сравнително малки невронни мрежи могат да постигнат добра апроксимация на полиноми с висока степен, като същевременно изискват по-малко изчислително време. Разходът на енергия е по-сложна тема и рядко сметката излиза, поне според това, с което съм се сблъсквал.

Наскоро един колега в ARM разказа, че са разработили алтернатива на NEON за малките Cortex-M процесори и вярват, че има пазар за нея.

Сря Яну 29, 2025 7:19 pm
Профил WWW
Аватар

Тони, моделът е като този на chat.deepseek.com Пробвай го, обаче си промени подхода. Не мисли как да го накараш да покаже какво не може, а как да го използваш за това което може. Защото последното расте с много бързи темпове.

Личния ми сървър под 1 TBps лента към паметта не пада и ако интел пуснат 4х в края на годината под 15к ще се прежаля имайки в предвид колко е ютилизиран. Като това не ми е работа, просто хоби и самообучение. За тези на които им е работа 6-15к че и нагоре не са грижа.

Сря Яну 29, 2025 7:27 pm
Профил WWW

Ооо аз съм негативен само защото редовно се опитвам да го използвам и рядко намирам успешно приложение, но не се отказвам, и когато върши работа го хваля, като онзи ден с простата термо задачка, директно казвам спести ми време. То времето не е и само в самата задача, щях да почна да си припомням имена на формули, да търся и през това евреме щяха да ми излязат 10 обяви от ибей, сондичка, скопче, анализаторче ..и не само, че щях да изгубя време да ги гледам, ами сигурно и пари за си купоя някои от тях :)

Сря Яну 29, 2025 9:18 pm
Профил
Аватар

жива да не бях :D
Microsoft обявява дестилирани модели DeepSeek R1 за компютри с Windows 11

Чет Яну 30, 2025 7:28 pm
Профил ICQ
Аватар

и Али баба се държи доста добре
https://chat.qwenlm.ai/

Пет Яну 31, 2025 9:44 am
Профил ICQ
Аватар

Пуснали са "чат гпт" в али-баба? YES! Окога го чакам!

Пет Яну 31, 2025 10:02 am
Профил

Да пусна един фитил (че съм забатачил в едни САП бюрокращини и това ми дойде като приятна и лесно смилаема пауза). Не, че не беше обсъдено вече тук от скептици и поддръжници:
https://www.yahoo.com/news/china-deepse ... 00845.html

Нед Фев 02, 2025 4:30 pm
Профил

Ако не друго с питона се оправя. Днес ей така реших да му дам като задание да напише апп за FRA. Не му се впусках в много дълбоки обяснения, дадох му GPIB командите, един два примера, накратно обясних какво искам и реално апа тръгна от първия път. Естествено не беше точно каквото исках, но практичекси беше дори изпозлваем. Ще видя длаи ще си изгубя още малко време да си играя и да го накарам да го направи по-читав.

Нед Фев 02, 2025 8:33 pm
Профил

Айде да шерна малко експириънс от днес. Очевидно не съм му най-големия фен на чата, но за някои неща върши работа, не може да му се отрече. Лошото за мен е, че точно с това дето най-не ми се одава не може да помогне много. По въпросното задание по горе, това що се касае до GPIB комуникацията, да определи стъпките на суипа и т.н. се оправи горе долу сам от първия път, имаше някои пропуски като да не пуска и спира изхода, да не беше сметнал правилно фазовата ралзика но това са малки неща които аз не му обясних изобщо . Ако изключим че това е на питон, а аз хич не съм му фен и любител на синтаксиса, тов анещо сигурно щех да го свърша без особенни проблеми. Мразя да правя интерфейси, хич не се разбираме. Вече ... 4-5 часа сигурно си говорим с него основно му искам промени по интерфейса, с някои що годе се оправи, с други просто не разбира и това е. При условие че интерфейса е на редове и колони, и точно му казвам кое къде да позиционита, не може да ме разбере и прави глупости. Докато всичко беше в една колона, едно до друго се орпавяше, но като станаха повече и се обърка тотално.
Но като цяло мога да го причисля към положителният опит. Аз го почнах повече на шега, нещо го питах относно Qt-то, не ще да компилира с MSVC,а с него пишех това приложение. Ама от ей така на шега, ще взема да си го оставя на питон, та затова и се заиграх да му наместя интерфейса.
Сега .. за тия дето правят интерфейси, сигурно зора щешпе да си пуснат комуникацията, да се разберат с уреда, тия бутони щяха да ги нацъкат за минути и да са приключили .... е аз съм от обратните :)

Пон Фев 03, 2025 7:19 am
Профил
Аватар

ако го караш да напише "цяло" приложение - доста ще се омота

Пон Фев 03, 2025 10:01 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 99  Следваща