|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:20 pm
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Proxy Server
Някой може ли да ми препоръча някоя свястна безплатна програма за proxy server за Windows и Linux, с възможност за блокиране на завки по IP адреси, както и с login & password ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Окт 13, 2006 11:38 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Пробвай с Proxi+, има и хапче за него, фрее версията е мисля до 3 машини едновременно.
|
| Пет Окт 13, 2006 11:51 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Линукса всичко си му е вътре. Едва ли има дистрибуция без възможност за прокси настройки. Друг е въпроса че там идеята е нещата да са трудни по дефоулт.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 13, 2006 1:03 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
http://www.analogx.com/contents/downloa ... /proxy.htm
Простичко е и няма много настройки. Това е както добре, така и не толкова.
Хубавото е, че само го стартираш и имаш инет навсякъде 
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пет Окт 13, 2006 2:11 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
|
| Пет Окт 13, 2006 3:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Бе то ясно че е така - ама погледни GNU документацията - по отвратно нещо не съм чел. Направено е така че за да настроиш нещо се предполага че си напълно наясно с това как работи това което настройваш.
Конкретния пример - за да настроиш проксито под линукс, се предполага че имаш задълбочени познания по TCP/IP, HTTP и всички други възможни протоколи, как работи кернела и модулите му и още една камара неща.
Абе щом чуя за система при която компилацията и пачването на ядрото е рутинно занимание.... Аййййй.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 13, 2006 3:22 pm |
|
 |
|
HCL
|
Цецо да искаш да пускаш proxy без познания по сьответните протоколи е равносилно да правиш развой на embedded системи без да си чувал за на ома закона. А силата на Линукса е именно вьв вьзможността за работа на ниско ниво. Естествено, че се искат познания за тая работа. Ама unix-а като цяло не е замислен за Desktop системи. Линукса поизродява малко в тази насока, но от това администратора нищо не губи 
|
| Пет Окт 13, 2006 3:40 pm |
|
 |
|
HCL
|
И аз щом чуя за ОС, която не ми дава вьзможност да работя на нея от разстояние, която не ми дава вьзможност да работя с още десет човека едновременно на нея, която за неща като ssh и screen не е и чувала....
Всяка ОС си има плюсове, я виж Mac ОS-а колко е красив  . Недейте да плюете толкова Linux-a, защото в някой отношения е светлинни години напред.
|
| Пет Окт 13, 2006 3:55 pm |
|
 |
|
¶
|
Proxy server-а ми трябва, за да мога да прехвърлям инфо от warez сайтовете към щатите. Може и 3 машини само да обслужва, повече не ми трябва. От друга страна си мисля, дали доставчиците на интернет нямат такава услуга за чужбина.
Ако имах време щях да спретна нещо набързо с ENC28J60 и PIC18F4550, обаче няма да имам такова 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Окт 13, 2006 3:59 pm |
|
 |
|
HCL
|
Веднага ти казвам по-добьр вариант. Пусни си един ssh демон на линукса и имаш достьп до цялото бьлгарско интернет пространство от всяка точка на света.
|
| Пет Окт 13, 2006 4:02 pm |
|
 |
|
¶
|
Нормално да е така, тъй като се пише от самаряни. Обикновено Linux девелопера го мързи или просто не му остава време да документира това, което е направил, за тази цел се намират други самаряни, които получавайки напъствия, четейки (донякъде) кода на деволопера и най-вече по метода на пробите и грешките разбират какво е направил и документират дадения пакет. Много рядко съм попадал на пакети, документацията за които да е написана от девелопера.
HCL, можеш ли с 2-3 думи да ми обясниш какви ги върши ssh демона ?
|
| Пет Окт 13, 2006 4:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ти пират ли ша ставаш тук като дойдеш бе  Според мен не ти трябва нищо от БГ пиратското пространство - тука си има достатъчно и то на много по-високи скорости на достъп  .
|
| Пет Окт 13, 2006 4:20 pm |
|
 |
|
HCL
|
С 2-3 думи както името само говори Secure Shell демона ти осигурява шел на отдалечена машина. Примерно ти се намираш отвьд океана с твоя SSH-client, а в бг имаш машина на която вьрви SSH-server. Чрез клиента се логваш на бг машината и от този момент виртуално се намираш вече на нея и разбира се можеш да стартираш програми все едно стоиш пред клавиатурата в бг. При това заедно с теб може да са се логнали и да работят още 10 човека.
и Което е още по-красиво имаш вьзможност да пренасяш X11. T.e. като стартираш мозилата примерно на компа в бг чрез SSH, можеш да си браузваш сайтовете сякаш си си в бг. И за да е още по-красива картината, можеш да си отвориш десет шела последователно и така да се подвизаваш на 10 места. Стига да намериш кой да ти ги даде тези шелове  И така си решаваш всички проблеми.
Аз работя основно по тази схема. Имаш си вкьщи 500МB хард, а боравиш сьс софтуер заемащ 20GB. Да не говорим, че цял университетски изчислителен центьр се грижи за това този софтуер да е актуален. 
|
| Пет Окт 13, 2006 4:50 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е са ако кажеш че и DivX - овете ви ги превеждат на български....
Или пък че можеш да намериш някой от шедьоврите на българското или руско кино....
Или пък книги на български...
Абе това на Пирев не е лоша идея. Човек като е свикнал нещата да са му подръка... само едно "пиратско" IP трябва да си осигури и една кирлива машина да прехвърли трафика.
|
| Пет Окт 13, 2006 7:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
За субтитрите на DivX-вете си има БГ сайтове, които се виждат и от вън та няма проблем. Шедьоврите на БГ киното ги имам всички на DVD-та от колекцията на 24 часа. Виж за книгите незнам - то и по принцип не ми остава много време за четене, пък и да ги чета от екрана - нещо не ми се вижда много превликателно  . Абе в началото и аз си мислих за прокси, ама и без него има начини. Например DC++ е единия - говорим ако нещо специфично българско ти трябва, иначе другите неща си ги има на воля.
|
| Пет Окт 13, 2006 7:52 pm |
|
|