|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:40 pm
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Препоръка за принтер.
Когато имаш 40 принтера това едва ли е най-проблемния ти харч. Всъщност ти се грижиш за тия разходи или оплакваш някой чорбаджия, предполагайки колко му тежи на кесията? А да останеш без 40 принтера заради менте консуматив - безценно. /почти true story/
|
| Чет Яну 16, 2025 1:13 pm |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Б@си. Човека пита какъв принтер да си купи за да му зимуват паяците вътре, вие стигнахте до корпоративното подоходно облагане.
|
| Чет Яну 16, 2025 1:53 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Ааа, не се грижа за тия разходи и не оплаквам никого, само споделям някои наблюдения от практиката. Схемата е така настроена, че има/няма принтери, моите кинти не се губят.  Тук има неуточнени нюанси. Оставаш без 40 от общо 40 или от общо 400? Еднакви модели ли са 40-те или са различни? Щото при нас такова чудо никога не е било - да паднат едновременно всички принтери. Когато бяхме на презареждаеми касети, при проблем доставчикът си поемаше гаранционната подмяна. Сега вече не презареждаме и когато се случи кофти такайски консуматив, направо скача в кашона при празните касети за рециклиране и се заменя със следващия от склада. Така възможните проблеми с качеството се компенсират от ниската цена на консумативите и има постигнат баланс. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Яну 16, 2025 6:31 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Нюансът е съвсем друг, и затова написах че е почти по истински случай... Преди време едни юнаци бяха решили да минава тънкана с някакъв консуматив за едни печатарки. Радостта трая няколко месеца и започнаха да пукат някакви платки. Това което гореше бяха едни готини чипове по 10 ойро броя. Всяка платка имаше по една шепа такива. И други неща пукаха де, ама те бяха ширпотреба. Така и не разбраха откъде се е появил проблема, а аз почти всяка седмица сменях по една, две или три шепи чипове. Това продължи докато се смени част от персонала, и "новият човек" каза "край на икономиите, бачкаме как си пише у дебелата книга". И чиповете спряха да горят. Само мога да гадая колко им е струвала тая икономия като обща разправия и ремонти. Ама добре са икономисали. Като нищо може да са си "купили" половин или една Дачия. И в твоя случай - кой знае кога ще налетиш на някое менте да запече всички принтери. След това ще разкажеш за евтиното и за икономията. Та, аман от икономии. Аз искам да е качествено, а не евтино! 
|
| Чет Яну 16, 2025 7:02 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Това е обичайна практика в държавните учреждения. Прави се обществена поръчка. Вариантите са два - ако поръчката е само за принтери, печелят най-евтините. Нищо че после консумативите са златни, то е друга поръчка. Ако пък поръчката включва консумативи, то обикновено пак печелят най-евтините. Нищо че принтерите няма да издържат дълго. Важното е да има нови поръчки!
|
| Чет Яну 16, 2025 7:18 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Какъв модел са паяците? Има значение
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Яну 16, 2025 7:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Като цяло и аз миссля като Ицо, но има някои ралзики. Примерно за Konika-Minolta има тонери които са не по-лоши от оригиналния. Имам тук едно HP, 810 или каквото е там, комплект оригинални касети са колкото нов принтер, намерих едни в амазон които поне за сега работят, като изкарам година две ще знам, ама ако се спомине принтера .. такъв му бил късмета ...
|
| Чет Яну 16, 2025 7:31 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Подхванал съм подреждане и разчистване в офиса, та се сетих че част от колекцията отлежава. Затова, снимка, за последно, преди да посетят кофата. Ето как изглежда част от икономията:  И да, чипът на снимката който има дупка и му се вижда кристала, има дупка. За по-икономична икономия. 
|
| Чет Яну 16, 2025 7:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Айде стига с гадости, дай нещо по весело  вчера отворих един дърт FRA и наснимах малко, ама не е за тук.
|
| Чет Яну 16, 2025 8:08 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Какви са тия чипове?? Работят ли?
|
| Чет Яну 16, 2025 8:14 pm |
|
 |
|
itso.t
|
С лек ремонт биха проработили. На някои трябва да им се удължат късите съединения в кристала, на други трябва се подлепят дупките в корпуса и ще станат като нови. Ако проявяваш интерес да ти ги запазя?
|
| Чет Яну 16, 2025 8:17 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами не, недей. Някъде съм си забутал удължителя на къси, пък и лепилото ми е кът точно сега...
|
| Чет Яну 16, 2025 8:22 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Споко, няма да има такъв случай, защото принтерите ги закупувахме в течение на години и има различни по размер групи от еднакви машини с еднакви консумативи. Ако се започва нова фирма от нулата и се викнат десетки еднакви принтери от един производител, тогава може да стане тотален спеч по някаква причина, както предполагам е станало с твоите агенти и икономиите от консумативи. По ирония на съдбата не евтините персонални принтери, а скъпите копиращо-сканиращи-принтиращи машини от висок клас веднъж се издъниха зрелищно. Преди около две години автоматичен ъпдейт на Windows 10 се скара с унифицираните им принтерски драйвери. В моментът, когато потребителят пипнеше менюто за печат в която и да е програма и системата си заговореше с драйвера, зЕми този син екран на смъртта. За около два дни пет машини бяха неизползваеми в принтерската им роля, а производителят покрива цял свят и кой знае още колко хиляди като нас са гръмнали. Тогава Microsoft извадиха спешна кръпка на ъпдейта и нещата се оправиха. И те така те с нюансите и различните сценарии на употреба. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Чет Яну 16, 2025 10:03 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Няма проблем, вече купих, тука са така повечето теми.
|
| Чет Яну 16, 2025 10:35 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Това с драйверите след ъпдейт при мен беше за Kyocera, голямо шоу. Аз оригинална тонеркасета не съм купувал от 14 години. Само зареждане с тонер и касети съвместими китайци. Не съм имал прецакан принтер от тонер, то какво ли и да му се прецака? Предпочитам да зареждам че ефтините китайци не слагат тонер вътре, последно вземах едни касети за Kyocera, по 6лв. От 200 грама по книга вътре 50-60 грама тонер. Не знам каква им е политиката ама например за Brother DCP-B7600D съвместимата касета е точно 3.96 лв. с ДДС. За 2000 страници 
|
| Чет Яну 16, 2025 10:41 pm |
|
|